Çocuğumla babası arasındaki telefonları kaydedebilir miyim?
Merhabalar,esimle 1 yil once bosandik. Cocugumun(6 yasinda) velayeti bende ve de 2 haftada 2 gun babasinda kaliyor. Fakat cocuk bana kafasi yikanmis sekilde geri geliyor.Babamin esyalarini calmissin bile dedi. Havuza yazdirdim ve de babasi engel oldu. O yastaki cocugu Kuran egitimi veren bir krese gondermeye calisiyor. Babasindan ne zaman gelse beni istemedigini soyluyor. Babasinin istedigi krese gitmek istedigini soyluyor.Ve de babasi cocugu geri getirirken ben o sirada evde yoksam apartmani ayaga kaldiriyor ne bicim anne bu diye. Amaci benim iyi bir anne olmadigimi cocugun anneyi istemedigini gosterip velayet almak. Ama ben en cok babasinin bu oyunlarinin cocuk uzerindeki etkisine uzuluyorum. Bunu engellemek icin neler yapabilirim?
ikisi arasindaki telefon gorusmelerini kaydedebilir miyim? Bu yasal midir? Ya da bunu yasal olarak yapmam mumkun mu? Artik cocukla gorusturmek istemiyorum. ya da bunu denetim altinda yapmasini istiyorum.
Cok yoruldum yardim edin lutfen. En dogru yolu bulmam lazim. Cunku yasal olmasa da babasina gostermeyecegim onu.
Re: Çocuğumla babası arasındaki telefonları kaydedebilir miyim?
Çocuğun velayeti sizde ise, babası başına buyruk sizden habersiz çocuğu istediği yere yazdıramaz. Öyle bir hakkı yok. Çünkü velayet sizde.
Ayrıca çocuğunuz babası tarafından sizi kötülediğini düşünüyorsanız çocuğu bir pedagog'a götürün derim. Pedagog ile sizde görüşürsünüz. Pedagog eşinizle de görüşür. Çocuğun psikolojisi açısından eşinizi de uyarır.
Eğer eski eşiniz hala aynı şekilde devam edecek olursa mahkemeye dava açarsınız, çocuğunuzun psikolojisini bozduğu gerekçesi ile baba ile görüşmenin kısıtlanması yönünde dava açarsınız. Pedagog raporlarını da mahkemeye sunarsınız.
Konu denizblk tarafından (09-02-2009 Saat 23:22:49 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğun velayeti sizde ise, babası başına buyruk sizden habersiz çocuğu istediği yere yazdıramaz. Öyle bir hakkı yok. Çünkü velayet sizde.
Ayrıca çocuğunuz babası tarafından sizi kötülediğini düşünüyorsanız çocuğu bir pedagog'a götürün derim. Pedagog ile sizde görüşürsünüz. Pedagog eşinizle de görüşür. Çocuğun psikolojisi açısından eşinizi de uyarır.
Eğer eski eşiniz hala aynı şekilde devam edecek olursa mahkemeye dava açarsınız, çocuğunuzun psikolojisini bozduğu gerekçesi ile baba ile görüşmenin kısıtlanması yönünde dava açarsınız. Pedagog raporlarını da mahkemeye sunarsınız.
Tesekkur ederim fakat kendisine zaten bunu mesaj atarak ilettim. Cocuga zarar veriyoruz dedim. Kendisi bu mesajlarimi ciddiye bile almadi cunku niyeti ne olursa olsun onu benden almak. Bu yuzden sadece beni kotulemek icin mesaj atiyor.
poritino rumuzlu üyeden alıntı
Tesekkur ederim fakat kendisine zaten bunu mesaj atarak ilettim. Cocuga zarar veriyoruz dedim. Kendisi bu mesajlarimi ciddiye bile almadi cunku niyeti ne olursa olsun onu benden almak. Bu yuzden sadece beni kotulemek icin mesaj atiyor.
Sizi kötülemek için ne mesajı atıyor anlamadım?
"Ben mesela cocuga zarar veriyoruz;Biraraya gelip konusalim" diye mesaj atiyorum. O ise muhtemelen ileride yazismalari delil olarak kullanmak icin alakasiz mesaj atiyor."Sen ne bicim annesin. Niye dovuyorsun cocugu? Cocugun uzerine elbise bile almiyorsun" gibisinden sadece suclama iceren mesajlar atiyor(Bu arada bunlarin hepsi de yalan). Normalde bu durumda bir baba ceker anneyi kenara duzgunce konusur. Ama o sadece mahkemede ne kullanabilirimin pesinde. Sanirim cocuga bakamiyor diye velayet davasi acmanin planlarini yaptigi icin ve de elinde beni suclayabilecegi duzgun bir olay olmadigi icin boyle bir yola basvuruyor. Cocugun kafasi zaten yikanmis durumda.
iletisim kuramadigim icin bu durumla nasil ugrasacagim bilemiyorum. Belki cocukla olan konusmalarini kaydedersem onu yonlendirdigine dair delilim olur diye dusundum. Ama sanirim bu hukuksal olarak sorun.
Baska ne gibi yollara basvurabilirim acaba?
Konu poritino tarafından (09-02-2009 Saat 23:35:03 ) de değiştirilmiştir.
"Ben mesela cocuga zarar veriyoruz;Biraraya gelip konusalim" diye mesaj atiyorum. O ise muhtemelen ileride yazismalari delil olarak kullanmak icin alakasiz mesaj atiyor."Sen ne bicim annesin. Niye dovuyorsun cocugu? Cocugun uzerine elbise bile almiyorsun" gibisinden sadece suclama iceren mesajlar atiyor(Bu arada bunlarin hepsi de yalan). Normalde bu durumda bir baba ceker anneyi kenara duzgunce konusur. Ama o sadece mahkemede ne kullanabilirimin pesinde. Sanirim cocuga bakamiyor diye velayet davasi acmanin planlarini yaptigi icin ve de elinde beni suclayabilecegi duzgun bir olay olmadigi icin boyle bir yola basvuruyor. Cocugun kafasi zaten yikanmis durumda.
iletisim kuramadigim icin bu durumla nasil ugrasacagim bilemiyorum. Belki cocukla olan konusmalarini kaydedersem onu yonlendirdigine dair delilim olur diye dusundum. Ama sanirim bu hukuksal olarak sorun.
Baska ne gibi yollara basvurabilirim acaba?
Bence hiiiç bu oyunlara gelmeden eşinizin çocuğu görme zamanlarının kısıtlanması yönünde dava açın. Ancak önce varsa kardeşiniz abiniz babanız gibi kişiler eski eşiniz ile bu durumu konuşsun. Ve hatta eski eşinizle onlar konuşmaya gidip konuşmanın ses kaydını da alsınlar. Çünkü eski eşiniz çok iftiracı biri gibi görünüyor. Delil olarak elinizde bulunsun derim.
Ve en önemlisi de ne siz ne de eski eşinize konuşmaya gidecek kişiler asla hakaret ve küfür kullanmasınlar. Haklı iken haksız konuma düşerler. Eğer eski eşiniz gönderdiğiniz yakınlarınıza da kaba olacak olursa, nasılsa ses kaydı da var, hiç işi büyütmeden oradan ayrılsınlar. ve sizde hemen eşinize babanın çocukla görüşme zamanlarının kısıtlanması yönünde dava açın. Ama pedagog olayını şiddetle tavsiye ediyorum. Mahkemeye bunu delil olarak sunmanız için. En büyük delil ve yardımcınız bu olacak. Mahkeme çocuğunuzun menfaatini düşünerek pedagog'un tavsiyelerini gözardı etmeyecektir.
Ayrıca telefon konuşmasını kaydetmek kanunen suçtur. Ancaaaaaaak 2. paralel bir telefondan siz ve birkaç kişi bunları dinlerse ve mahkemede de bunları anlatırsa suç olmaz. Haaa siz yine de kaydedin ama mahkemeye sunmayın.
Ayrıca eşinizin alakasızca gönderdiği mesajları da silmeyin olur mu?
Konu denizblk tarafından (09-02-2009 Saat 23:50:24 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek bilgi
Bence hiiiç bu oyunlara gelmeden eşinizin çocuğu görme zamanlarının kısıtlanması yönünde dava açın. Ancak önce varsa kardeşiniz abiniz babanız gibi kişiler eski eşiniz ile bu durumu konuşsun. Ve hatta eski eşinizle onlar konuşmaya gidip konuşmanın ses kaydını da alsınlar. Çünkü eski eşiniz çok iftiracı biri gibi görünüyor. Delil olarak elinizde bulunsun derim.
Ve en önemlisi de ne siz ne de eski eşinize konuşmaya gidecek kişiler asla hakaret ve küfür kullanmasınlar. Haklı iken haksız konuma düşerler. Eğer eski eşiniz gönderdiğiniz yakınlarınıza da kaba olacak olursa, nasılsa ses kaydı da var, hiç işi büyütmeden oradan ayrılsınlar. ve sizde hemen eşinize babanın çocukla görüşme zamanlarının kısıtlanması yönünde dava açın. Ama pedagog olayını şiddetle tavsiye ediyorum. Mahkemeye bunu delil olarak sunmanız için. En büyük delil ve yardımcınız bu olacak. Mahkeme çocuğunuzun menfaatini düşünerek pedagog'un tavsiyelerini gözardı etmeyecektir.
Dediginiz gibi pedagoga gidecegim. Cok tesekkur ederim. Ama sanirim konusmalari kaydetmek suc. Karsi tarafin haberi olmadan kayit olmuyor diye okudum. Bunu delil olarak da sunamiyormusuz diye okudum forumlarda.
Onunla konusacak bir yakinim yok maalesef. Ailem Almanya'da. Ayrica burdaki akrabalarima da beni sikayet etmekten baska birsey yapmiyor. Simdi artik cocugu da gostermeyecegim icin sikayet edecek muhtemelen ama daha fazla beyninin yikanmasina izin veremem.
Ayrıca telefon konuşmasını kaydetmek kanunen suçtur. Ancaaaaaaak 2. paralel bir telefondan siz ve birkaç kişi bunları dinlerse ve mahkemede de bunları anlatırsa suç olmaz. Haaa siz yine de kaydedin ama mahkemeye sunmayın.
Ayrıca eşinizin alakasızca gönderdiği mesajları da silmeyin olur mu?
Oneriniz icin tesekkurler. Mesajlari hic silmiyorum zaten. Onceden bu sayede hakaret davasi acip kazandim zaten. Artik o konuda akillandi. Mahkeme okuyacak diye dusunerek atiyor mesajlari.
Dediginiz gibi pedagoga gidecegim. Cok tesekkur ederim. Ama sanirim konusmalari kaydetmek suc. Karsi tarafin haberi olmadan kayit olmuyor diye okudum. Bunu delil olarak da sunamiyormusuz diye okudum forumlarda.
Onunla konusacak bir yakinim yok maalesef. Ailem Almanya'da. Ayrica burdaki akrabalarima da beni sikayet etmekten baska birsey yapmiyor. Simdi artik cocugu da gostermeyecegim icin sikayet edecek muhtemelen ama daha fazla beyninin yikanmasina izin veremem.
BUNU SAKIN YAPMAYIN.
Haklı iken haksız duruma düşersiniz.
Hemen ilk vermemenizde icra işlemleri başlatmak niyetinde eşiniz. Ve akabinde yine vermezseniz 3 aylık hapis cezası var haberiniz olsun. Sakın böyle birşey yapmayın.
Siz haklılığınızı yasal olarak alırsınız hiç merak etmeyin. Yasalar genel olarak kadınlardan yana. İlk önce pedagog ile çocuğunuzu sürekli görüştürün. Pedagog ile sizde sürekli görüşün. Hatta eşinizin çocukla olan görüşmelerini kayıt yapıp pedagog'a dinletin. Ama asla mahkemeye sunmayın. Pedagog sizden yana olacaktır. Ve Hakim de pedagog'un görüşüne kesinlikle uyacaktır emin olun. Baba ile görüşmeyi ayda 1'e indirir belki. Eski eşinizde oturur kalır. Böyle davranmanın işine yaramadığını anlar. Veeeee şunu da unutmayın. 10 yaşına kadar çocuk anne bakımına muhtaç olduğu için % 100 çocuk sizde kalır. 10 yaşından sonra eşiniz velayeti alma konusunda dava açıp çocuğunuza sorabiliyor. O zaman kadar da siz çocuğunuzu daha bilinçli yetiştirmiş olursunuz. Ayrıca yakınlarınıza sizi kötülüyorsa sizde durmayın yakınlarınıza gidin, arayın eski eşinizin neler yaptığını anlatın. Çocuğun psikolojisini bozdu pedagog'a götürüyorum. Bir sürü masraf çıkartıyor durduk yere. Ne biçim baba diyin. Alakasız mesajlar atıyor. Başa çıkamıyorum kadın başıma diye dert yanın. Ne anneler var çocukları babalarına göstermemek için neler yapıyorlar. Ben çocuğum babası ile görüşsün istiyorum ama beni kötülemesini istemiyorum diye dert yanın herkese. Herkes sizden yana olur merak etmeyin. Siz yeter ki derdinizi anlatın. Taraf yaratın kendinize. Taraf yarattığınızda mahkemeye de şahitiniz olur demektir. Hatta diyin ki gelin eski eşime haber de vermeden çocuğma telefonda neler diyor kendini dinleyin yalan mı söylüyorum diyin şikayet edin.
Bu sitede ne anlayışlı ve madur babalar var. Allah eski eşinizin içine sorumlu bir baba anlayışı versin ne diyeyim.
Tavsiyelerimi yerine getirirseniz kanunlar sizden yana.
Konu denizblk tarafından (10-02-2009 Saat 00:08:49 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
Merhaba 21 Yaşında bir gencim olayı basitçe anlatacağım 2024 Ocak gibi yani 2024'ün başında O Zamanlar yasak olmayan Discord uygulamasında tanıdığım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Tck 245/1 Ceza siniri hakkinda
05-09-2025, 22:57:41 in Ceza Hukuku