merhabalar benim köyüm ankara altındağ.. ankara başkent olmadan dedemler buraya yerleşmiş. dedmin babasıda eski adı lodumlu olan beytepe köyünden ( bilkent) gelmişler.. dedemin babası 1910 lu yıllarda ankara tandoğanda 180 dönümlük bi tarla almış. (şuan üzerinde merkez bankası fen fakültesi ve birçok apartman var) malum babamın dedsi ölünce tarlayla babamın amcaları pek ilgilenememiş. ve yeni tapuya geçiş zamanında arsanın başında olmadıkları için ve tapu memuru da osmanlıca bilmediği için diğer komşu arsa sahipleri bizim arsayıda kendi adlarına yazdırmış.. bi kaç ay sonra bizim arsanın üzerinde (şu an merit altınel otelin olduğu yerde ) bi inşaat başlamış ve babamın amcası o arsa bizim diyerek inşaatı yapan kişiye dava açmış. ( dava dosya numarası mevcut ) tabiki dava çok uzun sürmüş tam 33 avukat değişmiş ve son avukat hala hayatta ama bilgi vermekten kaçınıyor. davada alınan kararsa şu: sorunun tapu kadastrodan kaynaklandığı ve davanın yanlış kişiye açıldığı, davanın tapu kadastroya açılması gerektiği.. bu karar üzerine hiç birşey yapılmamış yeni bi dava açılmamış. daha doğrusu büyükler ilgilenmemiş.
ben bi kaç sene önce adliye ye gittim ve bu davanın dosyasını görmek istedim.
tabi eski bi dosya olduğu için arşive yolladılar ordaki memur arşiden baktı ve bana böyle bi davanın olduğunu karar numarasının olduğunu ancak dosyanın ve kararın olmadığını söyledi. hatta şöyle bi açıklama yaptı; " 1960 larda adliyenin arşivini su bastı ve bazı dosyalar atıldı" dedi. arsa osmanlı tapuluydu ve tapu dosyanın içindeydi. şuan elimde ne tapu ne dosya nede karar var.
işin en kötü tarafıda gerçekten bu tarz davalardan anlayan iyi bi avukat bulamadım..

bi avukat tapu kadastronun arşivinden osmanlı tapusunu çıkarıp yeniden dava açmamız gerektiğini söyledi. bunun üzerine tapu kadastro arşivine gittim ancak
osmanlı tapusunu bulabilmeleri için tapunun edinilme tarihinin olması gerektiğini söylediler. biraz başından savmak için söylenmiş bi söz gibi geldi bana.

bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
en azından bu konularda deneyimli bi avukatla irtibata geçirirseniz çok memnun olurum..
ayrıca bu dava antalyadaki 50 yıl süren falez davasına çok benzer bi dava..

ilginize teşekkürler