Merhaba
2007 yılı mart ayında depolu bir iş yeri satın aldık. Satın aldığımız kişi arsa sahibi ve arsa payı oranı 1/3 . Bize bu iş yerini Zemin Kat, 1.bodrum kat ve 2. bodrum kat olarak gösterdiler. Satın alma işlemlerinden sonra tadilata geçtik tadilat sırasında apartmandan bir kişi gelip 2.bodrum katın otopark olduğunu ve apartmana ait olduğunu söyledi. Bende burayı bu şekilde satın aldığımızı ve bizden onceki kiracı veya sahipleride bu şekilde kullandığını soyledim. Bina yapıldığından beri 2.bodrum kat iş yerinin kullunımına ait bugüne kadar oraya araç girişi olmamıştır. Zaten girse bile çıkamaz araç dönüş mesafesi yok. Ayrıca apartmanın otoparkla bağlantısı (apartman merdivenlerinin otaparka açılan kapısı) yok. İş yerinin 1. bodrum katından merdiven yapılmış.
Bu olaydan birkaç ay sonra aynı kişi bana sizler iyi insanlarsınız orayı kullanabilirsiniz dedi. Ben zaten kullanıyorudum. Aynı kişi 2009 ocak ayında tekrar gelip bana size orayı kiraya verelim zaten otopark olarak kullanılmaz suda alıyor sizin işinize yarıyorsa 200tl verin aylık sizin olsun dedi.
Bu durumu kabul etmedik. Aynı kişi dün elinde telsizi olan belediyede fen işlerinde çalışan biri ile çıka geldi. "ben belediyeden geldim bakalım bi orası otopark mı" dedi. ben kimliğine bakıp bu şekilde bakamazsınız dedim. Adam kuyrugunu kıstırıp gitti.
Bu durumda izlemem gereken yol nedir? Eğer bana dava açarlarsa bu dava ne kadar sürede karara bağlanır ve hukuki süreç nasıl işler. Yani belediye zabıtaları gelip hadi çıkın buradan gibi emrivaki bir şekilde mi olur? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.