19 10 2007 yılında Tarım SSK için başvurdum 23 10 2007 yılında başvurum kabul edildi 1.11.2007 tarihinden itibaren Tarım SSK lısınız diye evime evrak yollandı. Aynı tarihlerde işsiz olduğum için 25 10 2007 tarihinde bi iş yerinde işe alındım 93 gün beni sigortalı göstererek maaşlarımı düzenli alamadığımdan dolayı 01.02.2008 işi bıraktım.
Ben düzenli olarak 01.11.2007 yılından 2008 sonuna kadar tüm primlerimi Tarım Sigortasına yatırdım.
25 10 2007 tarihinde işe girişim 01.02.2008 de işten çıkışım normal işçi olarak göründüğünden benim Tarım girişim 01.11.2007 olduğundan Tarım Sigortamın iptal edileceği söylenildi. Bu durumda tekrar Tarım Sigortalı olamıyacagım bana daha önceden bunun iptal edeceği neden söylenmedi veya beni nasıl Tarım Sigortalı gösterip primlerim alındı işten çıktığım gibi tekrar müracaatımla Tarım Sigortalı olurdum o zaman şu ana kadar halen daha Tarımsal faaliyetlerime devam ediyorum. Müracaatım ve kabul edildiğim tarihte Sigortam yoktu ki kabul edilip Tarım kapsamına alınmışım SSK Kurumu tarafından mahkbuz karşılıgı benden para alınmış ve saglık hizmetinden faydalanmışım.
bana dedikleri sen hiç tarım ssk lı olmamışınki şaçmalıga bakın o zaman cayır cayır nasıl benden pirim aldınız 2009 a kadar nasıl çıkaracaksınız aaa ben yanlışlıklamı sizi ssk ya aldım diyeceksiniz.
Ayrıca 5458 sayılı yasanın 16. maddesiyle yapılan düzenleme sonucu, 01.04.2006 tarihinden itibaren çakışan süreler, hizmetlerin çakıştığı süreye ilişkin prim borcuna mahsup edilmek üzere, sigortalının asıl olması gereken sosyal sigortalar kurumuna devredilme imkânı getirildi.
Yasal dayanağı 2926 sayılı kanunun 2, 6 ve 9. maddeleridir. 2926 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca "...Diğer sosyal güvenlik kuruluşları kapsamı dışında kalan ve herhangi bir işverene hizmet akdiyle bağlı olmayan tarımsal faaliyette bulunan kimseler... Tarım sigortalısı sayılırlar." Öte yandan sigortalılığın sona ermesini düzenleyen yasanın 6. maddesinde bu gibilerin diğer sosyal güvenlik kuruluşları kapsamına tabi bir işte çalışmaları halinde çalışmaya başladıkları tarihten itibaren sigortalılıklarının sona ereceği öngörülmüştür. Ancak yasanın 5. maddesinde yerini bulduğu üzere sigortalılığın zorunlu oluşu ve kapsama dahil bulunmak koşuluyla sigortalı olmak hak ve yükümünden vazgeçilemeyeceği gibi kaçınılamayacağı olgusu, yasanın 9. maddesinde yer alan kurumun resen tescil yükümü ile birlikte gözetildiğinde, çakışmayan süreler için Tarım geçerliğini kaybetmemesi gerekir.
Ben tüm evraklarımı vererek Tarım Sigortalı olmaya hak kazanmışım ve halen daha Tarım İşçisi olarak çalışıyorum bu durumda Tarım Sigortamın devam etmesini çıkarılmamın hiçbir yasaya tabi olmaması sebebi ile Tarım Sigortamın devam etmesi için iş mahkemesine bu yönelik SSK ya dava açsam olumlu sonuç alırmıyım hemde buldugum kanunlar kapsamında diger bu durumdaki arkadaşlarada yardımcı olmuş olurum görüşleriniz benim için çok önemli başka bi yol bilen arkadaşım varmı.
Lütfen yardım.
Bu ülkenin hukukunda, aynı anda; iki SGK kurumuna bağlı olmak, diye birşey yok.Bu konuda; "Sadece iki ay, Tarım Bağkuruna bağlı iken SSK lı olan kişinin,(Emekli olabilmek için) prim borçlarını ödeyebilmek için tarlasını sattığını,emekli olamadığını,konunun mahkemeye intikâl ettiğini ve iki senedir bu işleri çözüp, hâlâ emekli olamadığını,ayrıca; yine aynı durumda olan birinin, ara ara beş yıl SSKlı olarak görünmesinden dolayı, primi ödenmiş beş yılının silindiğini" biliyorum.
Birincisi; önünde sonunda davayı kazanacak,ama; dereye su gelinceye kadar da, kurbağanın gözü patlayacak.İkincisi ise,mahkemeye verse; beş yılını geri alacak, o da bu işlerle uğraşmıyor.
O zaman, size; bir akıl vereyim:İnternette "Çifte sigortalılık" deyip arama yapınız.Konu ile ilgili yüksek mahkeme kararlarıyla karşılaşacaksınız.Hareket tarzınızı buna göre ayarlayınız.
Bildiğim bu kadar,daha ne diyeyim?...
İyi günler...
(SAKAR)Nikli yardımsever arkadaşım önemli bilgilerin için öncelikle teşekkür ederim.
Bu arada ben lise mezunuyum ama işim olmadıgı için tarımsal faaliyetlerde bulunuyorum pirimlerimi bile zorla ödüyorum dişimden tırnagımdan artırıp bi yerde çalışmak suçmu ki beni bu şekilde zora sokuyorlar malesef Tarın ssk ya bakan memurlar kendileri kanunlar çıkarıp biz köylü vatandaşlara zor anlar yaşatıyorlar Verilen hak geri alınırmı aaa nasıl oldun anlamadık diyor bide memur bu gün müdürlerine çıktım artık o bile gerekli açıklamayı getiremedi hangi kanunla çıkaracaksınız diye dilekçe verdim ama internet ortamında sizin gibi dostlar oldukça bizde bunu kullandıgımız müddetçe hakkımızı arıyacagız ayrıca bilgi edinme kanunu çerçevesinde Ankara Genel merkeze görüşte bulundum şimdi oradan gelecek cevabı bekliyip ona göre hareket edip dava etmeyi düşünüyorum
Başka görüşü olacak arkadaşlarada şimdiden teşekkürler.
Evet Arkadaşlar bakalım ne olacak benim durumuma düşen arkadaşlara yardımcı olmak açısından belgelerin hepsini izleyecegim yolları burada paylaşmak istiyorum Hukuk sever ve Avukat arkadaşlardanda bu konuda yardımlarını bekliyorum bakalım sonuç ne olacak.
Başvurunuz 05.02.2009 tarih ve 11549 Başvuru Numarası ile işleme alınmıştır.Başvurunuzu T.C. Vatandaşlık Numaranız ve Başvuru Numarası ile Bilgi Edinme sayfamızda yer alan ' Başvuru Durum Takip ' kısmından takip edebilirsiniz.
SSK Yalova İl Müdürlüğünden 1307575 sayılı Konu:Tarım Sigortası
Müdürlüğünden işlemlerinimize esas teşkil edeceğinden dolayı 3(Üç) gün içinde,istege baglı servisimize müracaatınız husunda bilgi edinmenizi rica ederim diye evime evrak geldi.
SSK Müdürlüğüne geldiğimde Tarım Sigortası Servis Sorumlusu Mülayim Kaya senin sigortan iptal olacak dedi.
19 10 2007 yılında Tarım SSK için başvurdum 23 10 2007 yılında başvurum kabul edildi 1.11.2007 tarihinden itibaren Tarım SSK lısınız diye evime evrak yollandı. Aynı tarihlerde işsiz olduğum için 25 10 2007 tarihinde bi iş yerinde işe alındım 93 gün beni sigortalı göstererek maaşlarımı düzenli alamadığımdan dolayı 01.02.2008 işi bıraktım.
Ben düzenli olarak 01.11.2007 yılından 2008 sonuna kadar tüm primlerimi Tarım Sigortasına yatırdım.
25 10 2007 tarihinde işe girişim 01.02.2008 de işten çıkışım normal işçi olarak göründüğünden benim Tarım girişim 01.11.2007 olduğundan Tarım Sigortamın iptal edileceği söylenildi.
Ayrıca 5458 sayılı yasanın 16. maddesiyle yapılan düzenleme sonucu, 01.04.2006 tarihinden itibaren çakışan süreler, hizmetlerin çakıştığı süreye ilişkin prim borcuna mahsup edilmek üzere, sigortalının asıl olması gereken sosyal sigortalar kurumuna devredilme imkânı getirildi.
Yasal dayanağı 2926 sayılı kanunun 2, 6 ve 9. maddeleridir. 2926 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca "...Diğer sosyal güvenlik kuruluşları kapsamı dışında kalan ve herhangi bir işverene hizmet akdiyle bağlı olmayan tarımsal faaliyette bulunan kimseler... Tarım sigortalısı sayılırlar." Öte yandan sigortalılığın sona ermesini düzenleyen yasanın 6. maddesinde bu gibilerin diğer sosyal güvenlik kuruluşları kapsamına tabi bir işte çalışmaları halinde çalışmaya başladıkları tarihten itibaren sigortalılıklarının sona ereceği öngörülmüştür. Ancak yasanın 5. maddesinde yerini bulduğu üzere sigortalılığın zorunlu oluşu ve kapsama dahil bulunmak koşuluyla sigortalı olmak hak ve yükümünden vazgeçilemeyeceği gibi kaçınılamayacağı olgusu, yasanın 9. maddesinde yer alan kurumun resen tescil yükümü ile birlikte gözetildiğinde, çakışmayan süreler için Tarım geçerliğini kaybetmemesi gerekir.
Ben tüm evraklarımı vererek Tarım Sigortalı olmaya hak kazanmışım ve halen daha Tarım İşçisi olarak çalışıyorum bu durumda Tarım Sigortamın devam etmesini çıkarılmamın hiçbir yasaya tabi olmaması sigortalı olmak hak ve yükümünden vazgeçilemeyeceği gibi kaçınılamayacağı olgusu sebebi ile Tarım Sigortamın devam ettirmek istiyorum ama Yalova SSK Müdürlügü Çıkaraklarını söylüyor
Gerekli olan bilgiyi çıkarılıp çıkarılmayacagımı çıkarılırsam hangi kanun kapsamında çıkarılıcagımı mail yoluyla bilgi verilmesini arz ederim.
Başvurunuz 05.02.2009 tarih ve 11549 başvuru numarası ile işleme alınmış ve cevaplandırılmak üzere YALOVA SİGORTA İL MÜDÜRLÜĞÜ'ne gönderilmiştir. Tarafınıza yasal süre olan 15 iş günü içerisinde cevap verilecektir .
Gelen Cevap bu yönde oldu Mahkeme açmamın bir anlamı varmı sizce
Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Dosyanızın İncelenmesi sonucunda ; Kurumumuza 10.10.2007 tarihinde müracaat yaparak 2925 sayılı Kanuna göre Tarım Sigorta Primi Ödemek için müraccat yapmış olduğunuz ve Sigortalılığınızın 01.11.2007 tarihinde başlatıldığı tarafınıza bildirilmiştir. Ancak ; 2925 sayılı yasaya göre kapsama alınmanız gereken 01.11.2007 tarinden önce 30.10.2007 tarihinde işyerinizde Hizmet akdine istinaden çalışmaya başlamınız nedeniyle İlgili yasa kapsamına dahil olunmadan iptali gerekmektedir. bu nedenle ; 01.11.2007 ila 31.12.2008 tarihi itibariyle ödenen 2925 sayılı Tarım primlerinizi iadesi gerektiği hususunda bilgi edinmenizi rica ederim.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Sosyal güvenlik sistemimizde çifte sigortalılık yoktur.
Sosyal güvenlik sistemimizde çifte sigortalılığa yer verilmemiş olması nedeniyle "çakışan sigortalılık" olarak da adlandırılan, bir sigortalının aynı anda birden fazla sosyal güvenlik kurumuna tabi olması hali, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 3/I-(F) ve (K), 1479 sayılı Bağ-Kur Kanununun 24/2-c madde hükümleri dikkate alınarak, sadece birine değer verilerek çözüme kavuşturulmaktadır.
1479 sayılı yasanın 24/II-c bendine göre; bir Sosyal Güvenlik Kuruluşuna tabi olanların Bağ-Kur anlamında sigortalı olamayacakları benimsenmiştir. Bunun sonucu denilebilir ki, Sosyal Güvenlik Sistemimiz, çifte sigortalılığı kabul etmemektedir. Ne var ki, bir kimsenin aynı anda birden fazla Sosyal Güvenlik Kuruluşuna tabi işlerde çalışması durumunda uyuşmazlık, önceden başlayıp devam edegelen sigortalılık durumuna göre çözümlenmektedir.
04/03/2006 tarihli, 26098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01/04/2006 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5458 sayılı kanunun 16'ncı maddesinde;"8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile 506, 1479, 2925 ve 2926 sayılı kanunlardan birine tâbi sigortalı iken, aynı sürede bir diğer sosyal güvenlik kurumuna, adına prim ödendiği anlaşılan sigortalılardan yersiz tahsil edilen prim asılları, sigortalı ya da hak sahiplerinin talebi, T.C. Emekli Sandığı bakımından ayrıca kurumların da talebi halinde işsizlik sigortası primi hariç olmak üzere hizmetlerin çakıştığı sürede prim borcu aslına mahsup edilmek üzere en geç 6 ay içinde tâbi olması gereken sosyal güvenlik kurumuna devredilir. Aynı süreler içinde Sosyal Sigortalar Kurumu ile birlikte Bağ-Kur/Emekli Sandığı'na (Devredilen) tabi olduğu anlaşılan sigortalıların çakışan sürelere ilişkin hizmetlerinden, Bağ-Kur/Emekli Sandığı'na (Devredilen) tabi olan kısmının geçerli olduğunun anlaşılması halinde, bu süreler içinde Sosyal Sigortalar Kurumu'na (Devredilen) bildirilen prim ve hizmetler, prim iptal belgesi yerine, örneği SGK tarafından hazırlanan "Ek/iptal Prim Ve Hizmet Tahakkuk Belgesi" düzenlenmek suretiyle iptal edilecektir.
Sorumuzda sigortalımız burada bahsedilenin dışında hem bağ-kur hem de SSK ödemiştir. Önceden beri kesintisiz devam eden bağ-kur sigortalılığı eğer isteğe bağlı/tarım değilse, vergi mükellefiyetine dayanıyor ise kesilmez.8 ay Bağ-Kur sayılır. Bunun için SGK Trabzon Müdürlüğü tahsis servisine müracaat ederek 8 ay için Ek/iptal Prim Ve Hizmet Tahakkuk Belgesi tanzim ettiriniz
------------------------
Yukarıdaki bilgi İlkhaber den -Hakkı Demirci'den- aktarılmıştır.
Aşağıdaki bilgi ise bir mahkeme kararıdır.
T.C.
YARGITAY
10. Hukuk Dairesi
Esas :2004/12393
Karar :2005/2290
Tarih :07.03.2005
....her iki sosyal güvenlik kurumuna tabi çalışmalarının çakışması halinde; bir kimsenin ayrı sürede hem Bağ-Kur’ lu hem de Sosyal Sigortalar Kurumu Sigortalısı olmasına yürürlükteki yasalar gereği olanak bulunmaması, başka bir ifade ile sosyal güvenlik sisteminde çifte sigortalılığa yer verilmemesi nedeniyle bu defa davacının Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi çalışmasına ilişkin tüm belgeler ve bu arada özellikle ilgili vergi dairesine verilmiş beyannameler ve diğer belgeler çerçevesinde baskın çalışmasının hangisi olduğu araştırılmalı ve sonuçta serbest meslek kazancı davacının ekonomik yaşamına etkin ise Bağ-Kur’ lu; aksi halde, Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi sigortalı sayılmalıdır....
Ötesi size kalmış,iyi günler...
Yani dava açmalıyım degilmi
ama bu ibare beni korkutuyor
Sosyal Güvenlik Kuruluşuna tabi işlerde çalışması durumunda uyuşmazlık, önceden başlayıp devam edegelen sigortalılık durumuna göre çözümlenmektedir.
benim ödedigim tüm makbuzlar ver tarım ssk lısın diye aldıgım 4 şubatta evrak bile mevcut elimde bu konuda yardım edecek arkadaşlara ve öncelikle (sakar) nikli dostuma çok teşekkürler
Konu ketron tarafından (06-02-2009 Saat 18:23:05 ) de değiştirilmiştir.
Gerekçenin sizce bi kanuna dayalı yanı varmı gerekçeye bakın bunu bilgi edinme veriyor birde.
Hizmet akdine istinaden çalışmaya başlamınız nedeniyle İlgili yasa kapsamına dahil olunmadan iptali gerekmektedir.:p
Üstelik Anayasamız, hiç kimse Sosyal güvenlikten mahrum bırakılamaz deniyor. Kişileri Sosyal Güvencesiz bırakarak Anayasal suç işlemiyorlarmı sizce.
Vallahi ne Memurlarımız ve ne İl Başkanlarımız var beni bir yasaya tabi sokamadan nasılda kolayca Vatandaşın günlerinini yakıyorlar zora sokuyorlar tüm kanunları (Sakar) sayesinde buldum çok teşekkür ederim sana şimdi işçi Mahkemesine oradan davayı kazanıncada hukuk mahkemesine bu memurlar hakkında inceleme başlatılmasına müracat edecegim.
İşçi mahkemesinde nasılsa kararlar kanun kapsamında her zaman verilecegi için kaybedecegimi sanmıyorum sadece nasıl dilekçe verilir onu ögrenmem lazım durumum olsa bir Avukat tutarım ama durumum yok .
Ha sıkıntımız olacak ama sonuçta illaki adalet yerini bulacaktır ve bu konuyu okuyan ve benim yerime düşen vatandaşlarda faydalanmış olacaklartır.
2926 Kanununun Madde 5 – 2 nci madde kapsamına girenler, onsekiz yaşını doldurdukları tarihi takip eden yılbaşından itibaren sigortalı sayılırlar. Ancak, 7 nci maddede belirtilen süre içinde kayıt ve tescillerini yaptırmayan sigortalıların hak ve yükümlülükleri kayıt ve tescil edildikleri tarihi takip eden aybaşından itibaren başlar.(1)
Bu suretle sigortalı olmak hak ve yükümlülüğünden vazgeçilemez ve kaçınılamaz.
Tarım sigortası Tahsisler Daire Başkanlığı
1-Genel Kurallar
D. SİGORTALILIĞIN BAŞLANGICI
Tarım sigortasına devam etmek isteyenlerin sigortalılıkları 08/09/1999 tarihinden önce, ilgilinin yazılı istek tarihini izleyen yılbaşından itibaren başlamakta iken bu tarihten sonra takip eden aybaşından başlamaktadır.
Tarım sigortasına devam etmekte iken sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olarak çalışmaya başlayanların, işlerinden ayrılmaları halinde tarım sigortalılıkları işten ayrılışlarını takip eden aybaşından itibaren kendiliğinden başlar.
Buna istinaden Tarım Sigortası başlatılmış fakat çifte sigortalılık olduğu için aşağıdaki kanun kapsamında işçi sigortasının bittiği ay başından itibaren Tarım Sigortasının devam etmesi gerekir.
Sizce nasıl görüşü olan yokmu.
İlgili kanunu buldum halen daha iptal diyorlar deli olacam
Sayı : B.13.2.SSK.5.01.07.00-XXX-621994 10/09/2008
Konu : 2925 sayılı Kanun Uygulamaları.
GENELGE
2008/81
Bilindiği üzere, 08/05/2008 tarihli ve 26870 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5754 sayılı
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde
Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 64 ve 76 ncı maddelerinde yapılan
düzenlemelerle 2925 sayılı Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanununun bazı maddeleri değiştirilmiş
bazı maddeleri ise yürürlükten kaldırılmıştır.
5754 sayılı Kanunun;
64 üncü maddesiyle 5510 sayılı Kanunun 106 ncı maddenin birinci fıkrasının (6) numaralı
bendi ile 2925 sayılı Kanunun sigortalılığın başlangıcına ilişkin 1 ila 5 inci maddeleri, hastalık
yardıma ilişkin 13 ila 17 nci maddeleri ile primlerin ödenmesine ilişkin 33 üncü maddesi yürürlükten
kaldırılmış,
76 ncı maddesi ile 2925 sayılı Kanunun sigortalılığın sona ermesine ilişkin 6 ncı maddesinin
birinci fıkrasının (a) bendi, primlerin alınmasına ilişkin 30 uncu maddesi ile 5510 sayılı Kanunun
uygulanacak maddelerinin düzenlendiği 39 uncu maddesinin (a) bendi değiştirilmiştir.
5754 sayılı Kanunla 2925 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler 01/10/2008 tarihinden geçerli
olmak üzere yürürlüğe girecektir.
Diğer taraftan, 2925 sayılı Kanuna tabi sigortalıların prim ödemelerinin aksatılması, diğer
sosyal güvenlik kanunlarına tabi çalışmalarla tarım sigortalılığının çakışması hallerinin aradan uzun
süre geçtikten sonra tespit edilmesi durumunda farklı uygulamalar yapıldığı tespit edilmiştir.
2925 sayılı Kanun uygulamalarıyla ilgili olarak 01/10/2008 öncesi ve sonrasında aşağıda
açıklanan usul ve esaslar dahilinde işlem yapılacaktır.
I- 2925 SAYILI KANUNA TABİ SİGORTALILIĞIN DİĞER SOSYAL GÜVENLİK
KANUNLARINA TABİ GEÇEN HİZMETLERE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ
2925 sayılı Kanun gereğince tarım işlerinde hizmet akdi ile süreksiz olarak çalışıp prim
ödeyenlerin sigortalılıklarının başladığı tarihte veya devam ederken 506, 1479, 2926 ve 5434 sayılı
kanunlara tabi çalışmalarının bulunduğu ya da tarım sigortası primlerinin yasal süresi içinde
ödenmediğinin aradan uzun süre geçtikten sonra tespit edilmesi hallerinde tarım sigortalılığı iptal
edilmektedir.
2829 sayılı Kanunun uygulamasına yönelik işlemlerin usul ve esaslarının belirlendiği
18/09/1998 tarihli “Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesiyle Bu
Kurumlar Arasında Diğer İşlemlere İlişkin Protokol” gereğince, sosyal güvenlik kanunlarına tabi
geçen hizmetlerin çakışması halinde öncelikle, 5434 sayılı Kanuna tabi geçen hizmetler geçerli
sayılarak, diğer kanunlara tabi hizmetler iptal edilmekte, 506 ile 1479 sayılı kanunlara tabi geçen
hizmetler arasındaki çakışmalarda ise ilgili kanunlarda aksine bir hüküm olmadığı takdirde önce
başlayan hizmet esas alınmakta ve sigortalılık sona ermedikçe diğer hizmet geçerli sayılmamaktadır.
2925 sayılı Kanun gereğince istek ve tescil belgesi ile Kuruma müracaat ederek prim
ödeyenlerden, daha sonraki bir tarihte sigortalılıklarının başlangıç tarihinde ya da devam ettiği sürede
506, 1479, 2926 ve 5434 sayılı kanunlara tabi çalışmaları bulunduğu tespit edilenlerin tarım
sigortalılıklarının başlangıç yada devamında bu kanunlara tabi çalışmaların sona erdiği tarihe göre
işlem yapılacaktır.
annemin bir arsası var ve arsayı satmak istiyorduk tapuya gittiğimiz zaman bizimde yıllardır farketmediğimiz bir şey ile karşılaştık.Tapunun üzerinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku