Geçen hafta işyerime gelen 2 kişi ..... firmasından geldiklerini alacakları olduğunu ( Rakam belirtmediler ) ödememi istediler. Bende alacakları olup olmadığını muhasebeye sorup bilgi alayım dememe bile fırsat vermeden ceplerinden çıkarttıkları 50.000.-YTL lik senedi imzalamamı istediler, karşı koyunca avuç içleri ile kafama vurup, tehdit ve küfürlerle imzalamaya zorladılar. Tam o sırada ofisime çalışanlarımdan biri tesadüfen girdi, sonra bir çalışanım daha yanıma geldi. Onlar içeri girince benden uzaklaştılar. ( Senedi imzalamadım ). Bu arada tehdit ve küfürlere devam ettiler. Bende fırsat bilerek sekreterimi arayıp acil jandarma çağırmasını istedim. Bunlar jandarmayı duyunca acelece kaçtılar. Allahtan güvenlik aracın plakasını almıştı. 5 dakika sonra jandarma geldi, plakayı aldı ve şimdi yakalamaya çalışacağız sen işyerinde bizden haber bekle dediler. Bir saat sonra zanlıların yakalandığını bildirip tanıklarla birlikte karakola gelmemi istediler. Ben ve iki tanığım ifade verdik ve zanlıları teşhis ettik. Zorla senet imzalatma olayını tanıklarım görmedi ancak tehtit ve küfür ettiklerine şahit oldukları konusunda ifade verdiler. Daha sonra adliyeye sağlık kontrolüne gittim. Zanlılar adliyeye sevk edildi ve nöbetçi savcı tarafından serbest kaldılar.
Sormak istediğim bu konuda savcı dava açarmı.? Açarsa anlattıklarıma göre hangi suçlamalar ile dava açar.? Birde son sorum olacak bu konuya hangi mahkeme bakar.?
Re: Zorla senet imzalamaya zorlanma, sövme, tehdit
Genelde bu tür davalarda savcı her iki tarafı dinleyip takipsizlik kararı vermektedir. Fakat sizin burada şahitlerinizinde tanık olduğu tehdit olayı var, belki buradan bir ceza almaları söz konusu. Sizin yapmanız gereken savcılığın takipsizlik kararı vermesi durumunda şahsi olarak ceza mahkemesinde dava açmanızdır, en azından bundan sonra bu kişiler böyle bir olaya tevessül etmezler.
Re: Zorla senet imzalamaya zorlanma, sövme, tehdit
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ekici,
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Herkese merhabalar.
Bir çok yazıyı araştırdım fakat benim başıma gelen konu ile ilgili bilgiye rastlamadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Konu şu:
31/10/2008 tarihinde zorla bir senet imzaladım.
Senet imzalama durumum da şudur:
Ben bir reklam ajansıo işletiyorum. (Ortaklı) Şirketimizin açılımı "Adi Ortaklık"
Bir matbaa ile karşılıklı iş alışverişinde bulunduk. Yukarıda bahsettiğim tarihte beni ve ortağımı matbaaya çağırdılar. (Saat:22:00) Bizim önümüze 20.000TL'lik bir senet imzalattılar. Bizim de alacağımız yaklaşık 18.000TL'dir. Diyerek senetleri imzalamak istemedik. Nitekim korkudan dolayı imzalamak durumunda kaldık.
Korkumuzdan bir şikayette bulunmadık. Senetlerin üzerinde borçlu olduğumuz kişi matbaayı kapattı ve kaçtı. (Piyasayı dolandırdığı söyleniyor.)
Bizde bu kaçışından dolayı rahatladık. Fakat senetlerin günü geldi ve 1 ay geçti. Sennetler avukat vekilliğinde icraya verilmiş. Evime icra kağıdı geleli 10 gün oluyor. Bu 10 günlük süre zarfında bizim yaptığımız hamle şu oldu:
İcraya veren avukata gittik ve durumu anlattık. Yaptığınız işleri yazılı bir şekilde getirin dedi. Biz de yarın götüreceğiz. Fakat muhtemelen işleri kabullenmeyecekler. Karşılıklı olarak iki tarafta da (Biz ve Matbaa) fatura yok. Açık hesap çalışılmıştı. Senetler sıralı bir şekilde 10 parçadan oluşuyor.
Ben bu konuda ne yapabilirim?
Benim icrayı durdurmam için menfi tespit davası açmam söylendi. (Avukat tarafından) Fakat çok fazla dosya masrafı istiyor. Edindiğim bilgilere göre icraya verilen senedin %115 oranında bir mebla ve diğer icraya verilmemiş senetler için ise %15 oranında bir masraf isteniyor. Ben ilk etapta bu icrayı durdurup sonra da kendimi savunmam gerekiyor.
Konu budur. Bu konuyla alakalı siz bilir kişilere danışmak istedim. İyi günler dilerim.
Cevap: Re: Zorla senet imzalamaya zorlanma, sövme, tehdit
merhabalar;23.04.2015 tarihinde erkek arkadaşım kapalı ceza evine gönderildi. alacak karşılığı karşı taraf kendi rızasıyla senet vermiş.bilerek alacagın 3 katı senet vermiş.ve hemen ardından şikayette bulunmuş.kumpaz kurmuşlar resmen. gasp ,yagma ,çete kurma olarak geçiyor.parayı verdikleri kişinin evine gidilmiş 3 kişi gitmişler kapıyıda kendileri açmış kırma darp yok.fakat kapıyı zorla açtılar ve darp var olaraktan ifade verilmiş. şikayetten 1 gün sonra şikayetlerini geri almışlar kendi rızalarıyla sanırım kamu davasına dönüşecegini biliyorlardı.herşeyi planlamışlar gibi..darp ve zorlama olmadıgına dair tekrar ifade vermişler.alacagıda kabul etmişler.ama tehdit var demişler.bu davanın gidişatı ne olur acaba tahliye olma söz konusu olabilir mi yoksa tutuklu yargılama mı olur.her avukat degişik şeyler söylüyor. bir avukat karşı taraf alacagı kabul ettiği için bir tek tehtidden yargılanır tahliye dilekçesiyle çıkabilir dedi. biride şikayetini geri almışlarsa bile boş dedi. ben çok endişeliyim.bu davanın akıbeti ne olur acaba.bilgi verirseniz sevinirim
Merhaba. 12 aydır oturduğumuz evin kirasını yakınımızın rahatsızlığı sebebiyle ağır masrafı olduğu için mecbur yardım ettiğimizden dolayı ödeyemedik...
Merhaba, kaldığım öğrenci yurdunda 1 yıllık sözleşme yapıp, yurttan rahatsız olduğum için 21 gün sonra çıkmak istedim. Yurdun sahibine çıkma isteğimi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku