İyi günler, ben düğün takıları konusunda görüşlerinize başvuracaktım.
Düğün sırasında takılan takılar konusunda mahkemelerimiz örf ve adetleri dikkate alır mı?
Örneğin, düğünde damat tarafının geline taktığı takılar veya altınlar aslında örf ve adetlerimizde ödünç olarak algılanıyor. Altını veya takıyı takan taraf veya çocuğu evlendiğinde, daha önce kendisine altın takılan aile aynı şekilde onlara altın takmak suretiyle kendisine takılan altını iade etmiş oluyor.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise örf ve adetlerimizde ve dinimizde erkeklerin altın takmaları hoş karşılanmadığı için altınlar genelde bayanlara takılıyor. Yani erkek tarafı altınları genelde bayana takıyor.
Tabi ki bu gibi nedenlerle evlilik sırasında düğünde takılan altınların bir kısmı, hediye olarak altın takanların düğününde geri takılarak iade ediliyor.
Herhangi bir boşanmanın vuku bulması halinde, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı, geline erkek tarafının taktığı altınların erkek tarafında kalması gerekmez mi ? Zira örf ve adetlerimize göre erkek tarfının taktığı altınlara karşı boşanmadan sonra erkek tarafı borçlu durumda kalıyor, mahkemelerimiz bu durumu neden dikkate almıyorlar ?
sn kaan1976 daha önce bu konuyla ilgili formları incelerseniz düğünde takılan ziynet eşyaları geline aittir. boşanma konusu gündeme gelindiğin de göreceksenizki ziynet hediye olarak kabul edilir. dışarıdan gelen altınların getiren kişilerin yakınlarının evlenmesi ile geri döndüğünden bahsediyorsunuz bakın evlilik için öncelikle söylenmesi gereken şu dur
evlilik iki kişinin bir evi paylaşması ve ileride doğacak çocuklar ile soyunun devamının sağlanmasıdır. size gelen hediyenin aynısını verecekseniz diye bir kural bulunmamaktadır. kaldı ki günümüz şartlarında çiftler ortak gelirleri ile ailenin devamını sağlamakta, dolayısıyla bu tür giderler aile gelirlerine göre hediye edilir.
ilk parargrafınızda belirttiğiniz düğünde takılan takıların çiftler çocuklarına saklamak zorunda olduğunu ima ediyorsunuz lakin ben de eski türk kültürünü takip eden biri olarak söylemek isterim ki eskiden de günümüzde olduğu gibi aileler evliliklerini devam ettirmek adına hediye edilen ziynetleri bozdurmak zorunda kalmaktadır.
adetlerimize ve tarihimize bakacak olursanız
kadın evini çekip çevirecek doğan çocukların bakımı sağlayacak kişidir.
erkek ise evin dışarıda çalışıp, evin nakdi geçimi sağlayan kişidir.
dolayısıyla eğer erkeğin gelen hediyeleri geri vermek için hediye aldığını düşünürsek yukarıda belirttiğim husus gereği kadın dışarıda herhangibi gelir getirici bir gelire sahip değil
Sayın Akoz, sanırım aynı noktada buluşuyoruz o zaman.
Öncelikle verilen hediyelere karşılık verilmesi hususunda ailelerin maddi güçlerinin esas alınması konusuna katılıyorum. Tabiki maddi durumu çok kötü olan bir çiftin aynı şekilde yapılan hediyeye karşılık vermesi mümkün değildir. [u]Lakin orta düzeyde maddi olanaklara sahip bir aileden bu beklenmektedir.</u>
kadın evini çekip çevirecek doğan çocukların bakımı sağlayacak kişidir.
erkek ise evin dışarıda çalışıp, evin nakdi geçimi sağlayan kişidir.
dolayısıyla eğer erkeğin gelen hediyeleri geri vermek için hediye aldığını düşünürsek yukarıda belirttiğim husus gereği kadın dışarıda herhangibi gelir getirici bir gelire sahip değil "
O zaman bu durumda gelen hediyelere geri vermek hususunda erkek sorumlu oluyor ve dolayısı ile boşanma halinde bu hediyelerin erkeğe verilmesi gerekiyor. Ama bayan tarafının taktığı hediyeler de aynı şekilde bayana iade edilmesi gerekiyor. Tabi ki ortada hediyelerin var olması ve tüketilmemiş olması halinde, zira EVLİLİĞİN MÜŞTEREK GİDERLERİ İÇİN HARCANMIŞ olan altınlar için herhangi bir şey idaa edilemez.
Fakat acaba mahkemelerimiz örf ve adetleri yani reel gerçekleri dikkate alıyorlar mı ?
BAKIN ÖRF ADETLERİMİZE GÖRE TAKI VE BENZERİ HEDİYELER GELİNE HEDİYE EDİLİR. SİZE ŞÖYLE SÖLEYEYİM.
SİZ BİRİNE HEDİYE VERDİNİZ TARTIŞTINIZ SANA VERDİĞİM HEDİYEYİ GERİ VER DERMİSİNİZ İŞTE HUKUK SİSTEMİ DE BÖYLE HEDİYE OLARAK HEDİYE EDİLEN TAKILAR DA HEDİYE EDİLEN KİŞİYE AİT OLDUĞU İÇİN VE BUNU DA SİZ HEDİYE ETMEDİĞİNİZDEN DOLAYI BUNLAR GELİNE AİTTİR.
merhaba benimde benzer bir sorunum var?
boşanma davasında eşim davacı olarak evden ayrılırken altınları almadığını belirtmekte ve nikahta takılan altınların sayısını 3 'e katlayarak bildirmiştir.Yalnız ne şahitleri ile nede başka bir delil ile bu kadar takı olduğunu ıspatlamamış ve aynı şekilde ne şahit ne delil ile altınları almadan gittiğini ispatlamıştır.Bende cevabımda altınları alarak gittiğini bildirdim ama delil'im yok,?
Hakim neye göre karar verir yada nasıl bir yol veya karar verir?
Düğünde ve nişanda çifte takılan tüm takıların geline ait olduğunu ve boşanma gerçekleşince bunların bayana iade edilmesi gerektiğini biliyoruz.Benim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku