Noter satışından sonra konan haciz şerhi ile alakalı bir konu
08.01.2009 tarihinde sakarya'dan bir araç satın aldım. Satın aldığım zaman arac ile alaklalı borç, rehin, haciz v.s. sorgulamalarını yaptım ve aracın temiz oldugunu gördükten sonra sakarya 6. noteri huzurunda 08.01.2009 tarihinde aracı satın aldım. Daha sonra aracı bulundugum ilde 30.01.2009 tarihinde trafik tescil şubesinde tescil işlemlerine başladığımda 19.01.2009 tarihinde aracın üzerine sakaryab.ş.belediyesini haciz işlemini yaptıgı ögrendim. Bu haciz şerhinden dolayı aracımı kendi üzerime tescil ettiremiyorum.
Bu konu ile alakalı olarak ne yapmam gerekir, noter satışından sonra konan haciz şerhi niçin beni bağlıyor. Benzer bir duruma şahit olan varmıdır acaba?
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Re: Noter satışından sonra konan haciz şerhi ile alakalı bir konu
gokhan1453 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda hiç mi bilgisi olan yok?yardımcı olur iseniz sevinirim.teşekkürler
T.C.
YARGITAY
Hukuk Genel Kurulu
E:2000/21-728
K:2000/732
T:05.04.2000
Taraflar arasındaki "istihkak" davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; Üsküdar İcra Hakimliğince davanın reddine dair verilen 1.7.1999 gün ve 1998/463, 1999/723 sayılı kararın incelenmesi davacı vekili tarafından istenilmesi üzerine, Yargıtay 21. Hukuk Dairesinin 19.10.1999 gün ve 1999/6440-7147 sayılı ilamı ile; ( ...Uyuşmazlık hukuki nitelikçe 3.kişinin istihkak davasına ilişkindir.
Davacı, dava konusu 34 UMB 41 plakalı otomobili 7.7.1995 tarihinde Kadıköy Noterliğinde, 2918 sayılı Yasanın değişik 20/d maddesine uygun şekilde düzenlenen satış sözleşmesi ile borçludan satın almıştır. Satış tarihinde fiili veya trafik sicilinde kaydı haciz veya tedbir bulunmayan aracı satın alan davacı iyi niyetli olup araç mülkiyetini kazanmıştır. Noter satışından sonra aracın davacı adına trafikte tescil edilmemesi, satışı geçersiz kılmaz. Çünkü satışın trafik siciline işlenmesi idari bir işlemdir. Davacı hakkında alacaklıyı zarara uğratmak amacıyla malı muvazaalı olarak satın almak suçundan ( İİK.nun 331 ) açılan kamu davası da beraatla sonuçlanmıştır. Hal böyle olunca, araç maliki bulunan davacının açtığı davanın kabulü gerekirken dosya içeriğine uygun düşmeyen ve kanıtlanmayan muvazaa gerekçesiyle ret kararı verilmesi usul ve yasaya aykırı olup bozmayı gerektirir.
O halde, davacı 3.kişinin bu yönleri amaçlayan temyiz itirazları kabul edilmeli ve karar bozulmalıdır... ) gerekçesiyle bozularak dosya yerine geri çevrilmekle yeniden yapılan yargılama sonunda; mahkemece önceki kararda direnilmiştir.
TEMYİZ EDEN : Davacı vekili
Hukuk Genel Kurulu'nca incelenerek direnme kararının süresinde temyiz edildiği anlaşıldıktan ve dosyadaki kağıtlar okunduktan sonra gereği görüşüldü:
KARAR : Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dosyadaki tutanak ve kanıtlara, bozma kararında açıklanan gerektirici nedenlere göre, Hukuk Genel Kurulu'nca da benimsenen Özel Daire bozma kararına uyulmak gerekirken, önceki kararda direnilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Bu nedenle direnme kararı bozulmalıdır.
SONUÇ : Davacı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile, direnme kararının Özel Daire bozma kararında gösterilen nedenlerden dolayı H.U.M.K.nun 429. maddesi gereğince BOZULMASINA, istek halinde temyizi peşin harcının geri verilmesine 5.4.2000 gününde, oybirliği ile karar verildi.
************************************************** ********
Siz noter satışı ile icra dosyasına müracaat edin belki sizi mahkemeye yönlendire bilirler ozamanda icra hukuk mahkemesine dava acmanız gerekecektir. kesinlikle sonuca gidersiniz
Re: Noter satışından sonra konan haciz şerhi ile alakalı bir konu
ben haczi koyan makama 05.02.2009'da noter satışını, aracın ruhsatını, aracın faturasını ve tescil işlemlerinini gösteren belgeleri yolladım.Aracı satın aldıgıma dair resmi olarak dilekçe yolladım. Fakat hala haciz şerhini kaldırmadılar. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. yardımcı olursanız cok memnun olacam. Şimdiden bilgilerini baylalasanlara teşekkür ederim.İyi çalışmalar efendim.
Re: Noter satışından sonra konan haciz şerhi ile alakalı bir konu
gokhan1453 rumuzlu üyeden alıntı
ben haczi koyan makama 05.02.2009'da noter satışını, aracın ruhsatını, aracın faturasını ve tescil işlemlerinini gösteren belgeleri yolladım.Aracı satın aldıgıma dair resmi olarak dilekçe yolladım. Fakat hala haciz şerhini kaldırmadılar. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim. yardımcı olursanız cok memnun olacam. Şimdiden bilgilerini baylalasanlara teşekkür ederim.İyi çalışmalar efendim.
Haczin konulduğu İcra Müdürlüğünün bağlı bulunduğu İcra Mahkemesine istihkak davası açarak haczi kaldırmanız gerekir..
Arkadaşlar ben yaklaşık 5 sene önce bir araç satın aldım. Noter kanalıyla satın aldığım araç üzerinde önceden trafik müdürlüğünde tedbir olduğu gözükmüyordu. Fakat aracımı aldıktan sonra araçta tedbir çıktı fakat ben noter satışını aldıığım tarihten önce gözüken bir tarih ve aracımın üstündeki tedbir hala kalkmadı nasıl kaldırabiliirm bana yardımcı olursanız cok sevırım.
Re: Noter satışından sonra konan haciz şerhi ile alakalı bir konu
Konuyu burda anlatayım. Biz bir firmadan hasarlı bir araç aldık.Araç üzerinde trafik müdürlüüne gittiğimizde herhangi bir şey gözükmedi.Aracı aldığımız tarihten yaklasık bir hafta sonra aracın ruhsatını üstümüze almak için başvuru yaptıgımızda aracın üstünde Ankara 9.Asliye ticaret mahmesi tarafından tedbir oldugu ortaya cıktı. Bizim noterden aracı aldıgımız tarıhın tam olarak 6 gun oncesı yazıyor. Sonradan biz tedbiri kaldırmak için uğraşırken bir sene sonrada internetten aracı sorgulattıgımızda Sorgun sulh hukuk mahkemsının bir tedibir daha yazmaya başladı.Şimdi ben bu tedbirleri kaldırmak için ne yapmalıyım.İnanırmısın bilmem ama babam bu yuzden iki defa kalp krızı gecırdı bana yardım edebılırsen cok sevınrım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları