Konu hakkında yorum yapabilir yada bir çıkış yolu gösterbilirseniz sizi cankulağıyla dinliyorum.Yaklaşık bir sene önce esnaf bir arkadaşıma kredi çekebilmesi için bankaya teminat niteliğinde 5 tane ayrı ayrı olmak üzere 25.000 tl lik senet verdim.Kredi çıkmadı fakat banka senetleri bu şahısın bankaya başka borçlarıda olduğu için iade etmedi.Senetlerin akibetini sorduğumda değerli bir mülkü olduğunu bunun satışının kısa bir süre sonra yapılacağını ve buradan alacağını alınca bankaya olan borcunu ödeyip senetleri alacağını söyledi.Konunun üzerine düşmedim ve aradan zaman geçip ekonomik kriz geldi çattı.Bahsi geçen şahıs battı ve dükkanını kapattı.Son dört ödemenin yapılmadığını ve bankadan senetleri alamadığını söyledi.Bankaya gidip senetleri sorduğumda protesto olduğunu ve yeniden yapılandırılabileceğini söylediler ama bu şahısın bunu ödeyecek durumda olmadığı kesin.Bu durumda bu borç bana yıkılmış durumda.Şahsa ait bu borcu karşılayacak düzeyde bir mal veya mülk yok.Fakat dükkanınan kaçırdığı 100.000 tl lik bir mal var ve 70.000 tl tutarında alacaklılarına ait protestolu senetleri var.Fakat bu senetleri bankanın kabul etmeyeceğini düşünerek teklif bile etmedim.Şimdi merak ettiğim konu bu elindeki mallarla yeni bir dükkan açmayı planlıyor ama bu dükkan kendi üzerine olmayacaktır.Ben bankanın avukatıyla anlaşsam bu borcun tahsili için yeni açılan dükkana haciz işlemi yapılabilirmi?Bu şahıs şuanda kaçak yaşıyor ve banka avukatının bu şahısa ulaşması zor görünüyor.Fakat ben yeni yerini tespit edebilirim.Bu işe yararmı bu borç tahsil edilebilirmi?
Yorumda bulunan değerli Hukuki net üyelerine şimdiden teşekkür eder esenlikler dilerim.