Merhabalar değerli Arkadaşlar,

Öncelikle aşağıdaki durum açıklaması çok uzun olduğundan istirhamımı belirtmek istiyorum.
1. Durumla ilgili avukat ile görüşmem gerekiyorsa bana bu işi çözebilecek bir avukat önerebilirmisiniz. İstanbul, Şişli'de ikamet etmekteyim bu civarda ulaşabileceğim bir avukat tanıdığı olan varsa bana iletişim bilgilerini göndererek yardımcı olmasını rica ediyorum.
2. Avukat ile görüşmem gerekmiyorsa ne yapmalıyım?

Gelelim durumun tasvirine;

08.12.2008 tarihinde ara sokaktan kontrolsüz çıkan araç motosikletimle seyretmekte iken bana çarptı, aracın çarpacağını anlayıp kendimi motosikletin üzerinden son anda atmasaydım en azından ayağım kırılacaktı. Sürücü hiç itiraz etmeden suçunu kabul etti ve benden defalarca özür diledi. Ben ise özrünü kabul edip sakinleştim ancak hem sigorta şirketi ile uğraşmak istemediğimden, hem de sürücünün bu olaydan zarar görüp daha dikkatli araç kullanmasına bir nebze vesile olmak istediğimden maddi hasarlı kaza tespit tutanağı doldurmayı reddettim ve polis çağırdım, ancak kaza günü kurban bayramının 1. günüydü ve 1.5 saat polis beklememe rağmen polis gelmedi. Nihayetinde tutanağı doldurmaya razı olmak zorunda kaldım.

Buraya kadar her şey normal, zaten çarpan şahısla bir sorunum yok dikkatsiz araç kullanması haricinde, bundan sonra sorun olan sigorta şirketi ile ilgili süreç;

Bayram tatilinin bitmesiyle motosikletimi tamircime götürdüm ve tamircim bir gün sonra kaza ihbarını yaptı.

Bundan yaklaşık bir hafta sonra sigorta şirketi ekspere, eksperde tamircime benim %100 suçlu olduğumu bildirdi, tamircim beni haberdar etti ve doğal olarak öncelikle eksperi aradım, eksper kararı kendisinin vermediğini ve sigorta şirketini aramam gerektiğini belirtti, sigorta şirketi ve eksperle yaptığım birkaç görüşmeden sonra benim %100 suçlu olduğum durumunun nihayi yasal karar olmadığı, sigorta şirketinin kendi görüşü olduğu ortaya çıktı, sigorta şirketi özür dileyip eksperi bilgilendirdi,

bundan yaklaşık 1 hafta sonra TRAMER benim kusur oranımı %0 karşı tarafaın kusur oranını %100 olarak belirledi.

bundan yaklaşık 2 hafta sonra sigorta şirketi kazayı incelemesi gerektiğini belirtip birini gönderdi, gönderdiği görevli önce çarpan kişiyle görüşmüş ve dediğine göre çarpan kişi suçunu kabul etmiş. Yetkili ile merkezi bir yerde buluştum ve cebimden taksi tutup kaza yerine götürdüm, kaza yerinin fotoğraflarını çekti, benden de kazada suçsuz olduğumu belirtir nitelikte bir imzalı belge aldı. Bana kazada bir terslik olmadığını ve en geç 2 hafta içinde sürecin sonlanıp hasarın tarafıma ödeneceğini belirtti.

Bundan yaklaşık 3 gün sonra resmi konuşma adabından haberi olmayan bir şahıs aradı ve kendini xxx sigorta yetkilisi olarak tanıttı (ismini söylemedi), bana motorumun sağ tarafındaki hasarın kazadan kaynaklanmadığını ve bunun nerde olduğunu sordu, ben tam "müşterinizin bana çarpmasıyla...." şeklinde açıklama yaparken sözümü kesip, "ben xxx sigortadan aramıyorum koçum, bana öle müşteriniz müşteriniz konuşmayacaksın" şeklinde bir cümle kurdu, ben bu terbiyesizliği görmezden gelip "nasıl böyle bir sonuca vardınız" diye sorunca "baaak paşaaam, o hasar bu kazada olmamış nerde çarptın söle işimiz gücümüz var" şeklinde azarlar şekilde bir cümle kurdu, bunun üzerine ben patladım ve oldukça yüksek sesle "ne paşası, paşa kim, kim paşa" şeklinde çikıştım, bunun üzerine yumuşayıp "benim yaşım 50 aslanım senin yaşını burdan görüyorum ona göre konuşuyorum" dedi ve bende sinirli bir şekilde "beni senin yaşın hiç ilgilendirmiyor dedim" bunun üzerine sesini iyice yükselterek "peki sayın xxxx bey " şeklinde konuşmaya devam edince dayanamayıp "beni bir daha rahatsız etmiyosun" dedim ve telefonu kapattım. Hemen xxx sigorta müşteri hizmetlerini aradım ve bu şahız benimle nasıl bu tarzda konuşur, şirketiniz bizleri nasıl bu tarz insanlarla muhattap eder bağlamında konuşup bu şahsın kim olduğunu sordum (sadece telefon numarasını verebildim şahıs ismini söylememişti) xxx şirketi de bilmediğini söyledi (Daha sonra öğrendim bu şahıs aslında sigorta şirketinin kazayı incelemesi için görevlendirdiği başka bir şirketin çalışanı olabilir, aslında bal gibi kim olduğunu biliyorlardı, zira ben şikayette bulunduktan sonra şahıs bir daha aramadı).

Bundan yaklaşık 2 hafta sonra eksper tamircime xxx sigortanın kaza ödemesini kabul edeceğini bildirip tamircimden fiyat listesi istedi, nihayet dedik.

Bundan 3 gün sonra eksper tamircime tekrar dönüp kazanın tekrar incelemeye alındığını bildirmiş, tamircim benim arayıp lanet okur bir şekilde "ismail bey tam fiyat listesini hazırladım gönderecektim, kazayı yine incelemeye almışlar" şeklinde bildirdi.

Şu an hala bekliyoruz, bugün yine rutin müşteri hizmetleri aramamı yaptım ve yetkili bana "bugün size dönüş yapılacak efendim" dediğinde "daha önce de böyle söylediniz arayan soran olmadı" dedim, yetkili "efendim bugün kesinlikle dönüş yapılacaktır" dedi. Nitekim bugün de dönüş falan olmadı.

Önemli Notlar;

1.Tamircimin bana aktardığına göre eksperin görüşünün kazanın oldukça normal olduğu aracın motosikletime sağdan çarpası ve motosikletin sola düşmesi ile motosikletin her iki tarafında da hasarın olmasının gayet doğal olduğu yönünde.

2.Eksper durumdan rahatsız olması(Artık dosyanın kapanmasını istiyor) ve işi hızlandırabileceği düşüncesiyle tamircim aracılığıyla sigorta şirketindeki kaza departmanının yetkilisinin telefonunu ve ismini verdi. Numarayı arayıp telefonu açan görevliye "xxx hanımla görüşmek istiyorum" dediğimde "tabi efendim bağlıyorum" diyip beni aktardı ancak telefon dakikalarca çaldı açan olmadı, bunu 3 gün boyunca günde 3-4 kez denedim ama xxx hanımla görüşemedim, durumu telefonu açan yetkiliye anlattım oda "o zaman sizi yyy hanıma bağliyim" dedi ve yyy hanımla görüştüm, ama yyy hanım her soruma "bilmiyorum efendim" dedi, neticede "artık bana olumlu ya da olumsuz bir cevap dönün dedim" ama bir sonuç çıkmadı.

3. Yaklaşık 2 aydır motosikletim tamirhanede, para verip aldığım aracımı kullanamıyorum, ayrıca tamircimin küçük bir dükkanı var zavallı adam her gün kocaman motosikleti bir içeri bir dışarı taşımak zorunda.

4. Motosikletim zevk için binilen, orjinalliği ve görünümü önemli olan pahalı bir spor motosiklet (racing). zaten bu kazayla değerinden en azından 1000 TL kaybetti, ayrıca böyle bir motosiklete binen biri bunu kazalı şekilde kullanmaz, yani hasarın kazadan önce olma durumu söz konusu değil.

Metni okuma sabrı gösteren değerli arkadaşlar, ben hukuk konusunda oldukça cahil bir mühendisim ve sizlerin yardım ve yönlendirmenize muhtacım.

Herkese teşekkür ediyorum.