2 Aralık 2008 tarihinde TOBB'un yayınladığı 11 sayılı genelgeye göre Ticaret Odası organ seçimlerinde şirketlerin oy kullanma ve temsile yetkisi için yetki sürelerinde seçim tarihinden 6 ay önceki zaman diliminde dolması ve aynı kişilerin herhangi bir süre boşluluğu olmaksızın yeniden yetkili kılınmalı halinde oy ve adaylığı koyması için Ticarat Odası'na yetki verilmiştir. "Boşluk" kavramı Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, TOBB Mevzuatı, TOBB seçim yönetmenliğinde herhangi bir tanım içermemektedir. TOBB'a göre "boşluk" kavramı sözlü olarak şöyle tanımladılar; Eğer 12 Aralık 2008 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı yetki süresi 3 yıl dolmuş, ama Genel Kurulu 25 Ocak 2009'da toplanmış ve aynı kişiyi 3 yıl daha Yönetim Kurulu BAşkanı olarak seçilmiştir. Bu yüzden 12 Aralık 2008 ile 25 Ocak 2009 tarihleri arasında tarih olarak boşluk olduğundan organ seçimlerine katılamayacaktır.
Ticaret Kanuna göre görev süresi bitsede bile Genel Kurulu'na toplanıncaya kadar yetkileri aynen devam etmektedir. Sizce Hukuki olarak hangisi doğrudur? Cevabınız bekliyorum.