merhabalar,
ismim mehmet yılmaz, yaklaşık 1,5 sene önce çalıştığım iş yerinden istifa ettim istifa dilekçemi verdiğim gün maaşımdan para kesintisi olduğunu öğrendim, bu kesintinin sebebi çalıştığım iş yerinde çalınan bir bilgisayarın parasının o sırada görevli olan 4 teknisyenden tahsil edilmesi doğrultusunda olduğunu öğrendim. ama kesinti öncesinde yazılı yada sözlü hiçbir uyarıda bulunulmadı. ve istifa ettikten sonra fazla mesailerimi talep ettim ama fazla mesainin ödenmeyeceğini söylediler 11 aylık çalışma dönemimde günlük ortalama 4 saat fazla mesai çalıştım ve bu çalışma sürelerimin bir çoğu imzalı ğiriş çıkış tutanaklarında mevcu idi.
istifam sonrasında çalışma bakanlığına başvuruda bulundum ve sonuç 3 ay kadar sonra elime ulaştı, verilen sonuç belgesinde işverenin çalışma bakanlığıca yapmış olduğu davetiyeye cevap vermediği istenildiği durumda mahkemeye başvurabileceğim belirtilmişti.
bu konu ile igili izlemem gereken yol ile ilgili olarak yardımlarınızı bekliyorum teşekkür eder herkese iyi günler dilerim.