Sayın Hukukçu Arkadaşım,
Site Yönetim Planı olarak kabul edildiği iddia edilen bir belgenin bir maddesinde; "Kat malikleri, …… Sitesinin işletme projesi ile belirlenen giderlere, ortak yerlerin ve şeylerin bakım, koruma ve onarım giderlerine katılmak, bu giderler için saptanan avansları ödemek, ivedi durumlarda yönetim kurulunca karar altına alınması zorunlu olan ek ödemeleri ve gecikme cezalarını ödemekle yükümlüdürler." hükmü yer almaktadır.
Site yönetimi bu hükmü esas alarak, su kuyusu kurudu bahanesiyle yeni su sondajı yaptırmaya karar veriyor ve bunun için kat maliklerinden yüklüce ek ödeme talebediyor.
Kaldı ki, sitede kış şartları başlamıştır. Sitede kışın 3 hane oturmaktadır. Mevcut su kuyusu da kurumuş değildir. Kurak geçen 2007 yazı sonuna doğru suyu azalmıştır. Sondaj kışın yaptırılacaktır. Oysa Haziran veya Temmuz aylarında yapılacak olağan genel kurulda buna ilişkin bir kat malikleri kurulu kararı alınabilir ve gerekirse bu iş öyle yaptırılabilirdi. Bunun hiçbir olumsuz etkisi de görülmezdi.
Şimdi sorum şudur: Burada ivedi durumla nelerin kastedildiği belirtilmediğine göre, her gelen yönetimin kendine göre değerlendirme yaparak ivedi durum olarak ortaya koyabileceği değişik şeyler olabilir. Bu nedenle buradaki "ivedi durum" ifadesinin neleri kastettiği açık olarak belirtilmesi zorunlu değilmidir? Bu konuda acilen dayanağı ile birlikte aydınlatılırsam çok makbule geçecektir. Saygılarımla.