Merhabalar..
Konu şöyle. Boşanma davası devam ediyor. Dava çekişmeli. Malum sömstr tatili var. mahkeme ara kararında Çocukların sömestr tatillerinde 1 haftayı baba ile geçireceğine karar vermiş durumda.
Anne bu karara uymuyor. Çocukları hazırlayıp babaya vermek istemiyor. Aksine Babanın bu talebinide çocukları devreye sokarak "baba ben sende kalamam, ailemi özlerim, gelmesem olmazmı?" gibi söylemlerle babaya karşı çocukalrı kulanıyor. Çocuklardan birisi 18 i bitirdi neyi isterse kendisi karar verebilir durumda. ancak diğeri daha 9 yaşında.
sorular..
- anneye noterden bir ihtarname gönderilebilirmi ? Bu ihtarnamenin yaptırım gücü varmıdır ?
- Bu ihtarnameye rağmen anne çocuğu vermekten imtina ederse mahkeme de nasıl bir işlem yapılabilir ?
- İhtarnameden sonra belirtilen günde gidip çocuk polis + icra yolu ile alınabilirmi ? yoksa annenin "tamam gel çocuğu al" demesi mi beklenmeli ?
konu hakkında engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..
.
Re: Anne çocuğu babaya göstermiyor baba ne yapmalı ?
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Konu şöyle. Boşanma davası devam ediyor. Dava çekişmeli. Malum sömstr tatili var. mahkeme ara kararında Çocukların sömestr tatillerinde 1 haftayı baba ile geçireceğine karar vermiş durumda.
Anne bu karara uymuyor. Çocukları hazırlayıp babaya vermek istemiyor. Aksine Babanın bu talebinide çocukları devreye sokarak "baba ben sende kalamam, ailemi özlerim, gelmesem olmazmı?" gibi söylemlerle babaya karşı çocukalrı kulanıyor. Çocuklardan birisi 18 i bitirdi neyi isterse kendisi karar verebilir durumda. ancak diğeri daha 9 yaşında.
sorular..
- anneye noterden bir ihtarname gönderilebilirmi ? Bu ihtarnamenin yaptırım gücü varmıdır ?
- Bu ihtarnameye rağmen anne çocuğu vermekten imtina ederse mahkeme de nasıl bir işlem yapılabilir ?
- İhtarnameden sonra belirtilen günde gidip çocuk polis + icra yolu ile alınabilirmi ? yoksa annenin "tamam gel çocuğu al" demesi mi beklenmeli ?
konu hakkında engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler..
.
Sayın dardayım, nacizane bu konuda bir iki şey yazmak istiyorum.
Bu sorduğunuz sorunun aynısını boşanma davası devam eden arkadaşımda aynen yaşamakta maalesef.
Bazı özel zamanlarda anne çocukları tembihleterek çocuklar babanın yanına gitmek istemiyor.
Arkadaşımda bunun sebebinin annelerinden kaynaklandığını bilmesine rağmen eli kolu bağlı kabullenmek zorunda kalıyor.
İcra ile alma konusunu çok düşündü kendisi.
Ancak çocuklarını çok seven ve onların psikolojilerinin olumsuz etkilenmelerini istemeyen sorumlu bir baba olduğu için, çocuklarını almaya POLİS VE İCRA MEMURLARI ile gidip onları POLİS VE İCRA MEMURLARI ile karşı karşıya getirmek istemediğine karar verdi. Çocuklarının böyle birşeyden olumsuz etkilenebileceklerini düşündü, ve annenin bu yaptıklarını sineye çekti maalesef.
Çocukların anneye ihtiyacı olduğu kadar babaya da ihtiyacı olduklarını intikam amacı güden anne bunu anlayamıyor.
Varsa yoksa kendi intikamı. Ve bu intikamı ile çocuklarını kullanarak acaba eve döndürebilir miyim derdinde.
Etrafa haklı görünmek ve intikam almak maksatlı yapılan bir davranış.
Yanlış ama böyle.
Ve işin en acı tarafı da annenin bu yaptıklarını yakın çevresi yani kendi ailesi ve akrabaları da bunu biliyor ve anne bunu yapmakta haklıdır diyebiliyor.
Sanki baba zina yapmış,hakaret ve küfür etmiş,dövmüş gibi bir muameleye maruz kalıyor ve ceza veriliyor.
Ama babaya ceza verilirken aslında çocuklara ceza verildiğini anne anlamıyor.
Annenin bu yaptığının hata olduğunu ona birilerinin söylemesi lazım ama kim?
Konu denizblk tarafından (25-01-2009 Saat 16:45:52 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
Size tüm kalbimle katılıyorum. Bende bu güne kadar çocuklarımla görüşmelerde hep aynı mantıkla hareket ettim. Bir hafta sonu babası gibi görünmek yerine çocukları ile birbirilerini özlediklerinde arzuladıklarında bir araya gelen baba ve evlatlar şeklinde olmasını diledim.
Çocukların kendilerini ayın sadece 1 ve 3 ncü hafta sonlarında görüşmek zorunda bırakılmış, yasal zorunluluklar sonucunda baba sevgisi alabilen birer birey gibi hissetmemeleri için böyle davrandım.
Ancak forumun başlangıcında belirtilen Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu ne yazıkki anneler tarafından ısrarla uygulanıyor.
Bu yaklaşım ve davranış tarzının çocuklara ne kadar büyüz zararlar verdiğini anlamamakta ısrar ediyorlar ne yazıkki. Babaların sabrınında bir sınır var mutlaka.
Kaldıki bu olayda dava devam etmekte ve henüz geçtiğimiz hafta salı günü ben Sosyal Hizmet Uzmanı ile 4 saat süren (eve geldi) bir görüşme yaptım. Anneyi kötülemek yerine nötr yaklaşıp bir antipati oluşmasını engellemeye de çalıştım.
Henüz dava devam ederken yaşanacak bu tür bir olayın kendisinide zor duruma sokacağını acaba avukatı anlatmıyormu ? Ya da bunu kendisi anlamak istemiyormu ? Sanırım Medeni Yasanın kadını koruyup kollayan maddeleri ile hakimlerin kadının mağduriyetine olan inançları bu insanlara aptal cesareti veriyor.
Bende bahsi geçen baba gibi kapıdan polis + İcra marifeti ile alınmış çocukların psikolojilerinin bozulacağını, kendfilerini kötü hissedeceklerini biliyorum. Bu nedenle işin içerisine polis / icra memuru vs sokmadan yasal bir baskı yaratıp çocuğu alabilirmiyim düşüncesindeyim. yada en azından yasal olarak ben üzerime düşeni yaptım sayın hakimim ama çocuğu vermedi işte belgesi diyebilmek istiyorum.
İlginize, bilginize yanıtınıza teşekkür ederim..
Size tüm kalbimle katılıyorum. Bende bu güne kadar çocuklarımla görüşmelerde hep aynı mantıkla hareket ettim. Bir hafta sonu babası gibi görünmek yerine çocukları ile birbirilerini özlediklerinde arzuladıklarında bir araya gelen baba ve evlatlar şeklinde olmasını diledim.
Çocukların kendilerini ayın sadece 1 ve 3 ncü hafta sonlarında görüşmek zorunda bırakılmış, yasal zorunluluklar sonucunda baba sevgisi alabilen birer birey gibi hissetmemeleri için böyle davrandım.
Ancak forumun başlangıcında belirtilen Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromu ne yazıkki anneler tarafından ısrarla uygulanıyor.
Bu yaklaşım ve davranış tarzının çocuklara ne kadar büyüz zararlar verdiğini anlamamakta ısrar ediyorlar ne yazıkki. Babaların sabrınında bir sınır var mutlaka.
Kaldıki bu olayda dava devam etmekte ve henüz geçtiğimiz hafta salı günü ben Sosyal Hizmet Uzmanı ile 4 saat süren (eve geldi) bir görüşme yaptım. Anneyi kötülemek yerine nötr yaklaşıp bir antipati oluşmasını engellemeye de çalıştım.
Henüz dava devam ederken yaşanacak bu tür bir olayın kendisinide zor duruma sokacağını acaba avukatı anlatmıyormu ? Ya da bunu kendisi anlamak istemiyormu ? Sanırım Medeni Yasanın kadını koruyup kollayan maddeleri ile hakimlerin kadının mağduriyetine olan inançları bu insanlara aptal cesareti veriyor.
Bende bahsi geçen baba gibi kapıdan polis + İcra marifeti ile alınmış çocukların psikolojilerinin bozulacağını, kendfilerini kötü hissedeceklerini biliyorum. Bu nedenle işin içerisine polis / icra memuru vs sokmadan yasal bir baskı yaratıp çocuğu alabilirmiyim düşüncesindeyim. yada en azından yasal olarak ben üzerime düşeni yaptım sayın hakimim ama çocuğu vermedi işte belgesi diyebilmek istiyorum.
İlginize, bilginize yanıtınıza teşekkür ederim..
Sorumlu ve çocuklarının psikolojisini düşünen sizin gibi bir babayı kutluyorum. Allah ve Hakimler sizin gibi çocuklarının psikolojisini düşünen anne ve babaların yanında olmasını diliyorum.
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sorumlu ve çocuklarının psikolojisini düşünen sizin gibi bir babayı kutluyorum. Allah ve Hakimler sizin gibi çocuklarının psikolojisini düşünen anne ve babaların yanında olmasını diliyorum.
Umarım.. dileklerinizi dualarımla katılıyorum.. Çocukların hakettikleri şekilde gerçekten sağlıklı yetişmeleri için bizler (iyi anne babalar) elimizden geleni yapıyoruz. Diğer taraftakilerin de aynı hassasiyeti göstermesini beklemek ve dilemekten başkada bir çare kalmıyor.
yada yasal yaptırımlar ve zorunluluklarla hadlerini bilmelerini sağlamak.
Umarım.. dileklerinizi dualarımla katılıyorum.. Çocukların hakettikleri şekilde gerçekten sağlıklı yetişmeleri için bizler (iyi anne babalar) elimizden geleni yapıyoruz. Diğer taraftakilerin de aynı hassasiyeti göstermesini beklemek ve dilemekten başkada bir çare kalmıyor.
yada yasal yaptırımlar ve zorunluluklarla hadlerini bilmelerini sağlamak.
"Annenin bu yaptığının hata olduğunu ona birilerinin söylemesi lazım ama kim?" diye yazdım.
Hakim boşanma kararı verirken çocukların menfaatini gözeterek velayeti veriyor ancak çocukların menfaati gereği bu duruma Hakim engel olamıyor. Ne kötü!
Hakimlerin üstünde de büyük yük var. O kadar çok davaya bakmak zorunda ki, hem adalet dağıtıp hem de çocukların menfaatini gözetmek onların sorumluluğuna verilmemeli bence.
Bence boşanma davası görülmeye başlaması ile anne ve babaların devlet kurumu görevlisi tarafından bilgi ve denetime tabi tutulmalılar. Yani çocukların psikolojilerini korumak adına anne babaya bilgi verilmeli. Buna duyarlı olmayan anne ya da babaların bu duyarlılık ya da duyarsızlıkları rapor ile mahkemeye sunulmalı.
İşte o zaman Hakim daha rahat karar verebilir ve duyarsız olan anne ya da babayı uyarabilir. Hatta bu duyarsızlıkla hareket eden anne ya da babaya bir yaptırım da olmalı. Bununla ilgili bir kanun bence eklenmeli.
"Annenin bu yaptığının hata olduğunu ona birilerinin söylemesi lazım ama kim?" diye yazdım.
Hakim boşanma kararı verirken çocukların menfaatini gözeterek velayeti veriyor ancak çocukların menfaati gereği bu duruma Hakim engel olamıyor. Ne kötü!
Hakimlerin üstünde de büyük yük var. O kadar çok davaya bakmak zorunda ki, hem adalet dağıtıp hem de çocukların menfaatini gözetmek onların sorumluluğuna verilmemeli bence.
Bence boşanma davası görülmeye başlaması ile anne ve babaların devlet kurumu görevlisi tarafından bilgi ve denetime tabi tutulmalılar. Yani çocukların psikolojilerini korumak adına anne babaya bilgi verilmeli. Buna duyarlı olmayan anne ya da babaların bu duyarlılık ya da duyarsızlıkları rapor ile mahkemeye sunulmalı.
İşte o zaman Hakim daha rahat karar verebilir ve duyarsız olan anne ya da babayı uyarabilir. Hatta bu duyarsızlıkla hareket eden anne ya da babaya bir yaptırım da olmalı. Bununla ilgili bir kanun bence eklenmeli.
Bence şartlı tahliye gibi olmalı. velayeti verilen anne / baba ve velayeti verilen çocuk 4 / 6 ayda bir kez sosyal hizmet uzmanınca kontrol edilmeli değerlendirilmeli. Çocuğun ve ebeveynin ruh hali sosyal ve ekonomik durumu gibi unsurlar değerlendirilerek velayetin devam edip etmeyeceğine karar verilmeli. Hatta bu işlemler için okul / aile / sosyal hizmet sistemi birlikte hareket etmeli..
Bence şartlı tahliye gibi olmalı. velayeti verilen anne / baba ve velayeti verilen çocuk 4 / 6 ayda bir kez sosyal hizmet uzmanınca kontrol edilmeli değerlendirilmeli. Çocuğun ve ebeveynin ruh hali sosyal ve ekonomik durumu gibi unsurlar değerlendirilerek velayetin devam edip etmeyeceğine karar verilmeli. Hatta bu işlemler için okul / aile / sosyal hizmet sistemi birlikte hareket etmeli..
Bunların hepsi bir arada değerlendirme yapmalılar tabiki. Ama yaptırım da olmalı. Çünkü yaptırım olmayınca isteyen istediği gibi davranıyor, yapılanlar da yanına kar kalıyor maalesef.
Umarım bu değerlendirmeler gözönüne alınır da eksiklikler giderilir.
Bunların hepsi bir arada değerlendirme yapmalılar tabiki. Ama yaptırım da olmalı. Çünkü yaptırım olmayınca isteyen istediği gibi davranıyor, yapılanlar da yanına kar kalıyor maalesef.
Umarım bu değerlendirmeler gözönüne alınır da eksiklikler giderilir.
yaptırım kısmı ailenin korunmasına dair kanun içerisine dahil edilecek bir madde ile yada çocukalrın korunmasına dair kanun içine eklenecek bir madde ile sağlanabilir. aslında çocuğun velayetinin hatalı / kusurlu ebeveynden alınıp diğer ebeveyne yada vasi ye verilmesi bence en ciddi yaptırımdır ama yinede yasa koyucu bu konuda en iyisini bilir..
yaptırım kısmı ailenin korunmasına dair kanun içerisine dahil edilecek bir madde ile yada çocukalrın korunmasına dair kanun içine eklenecek bir madde ile sağlanabilir. aslında çocuğun velayetinin hatalı / kusurlu ebeveynden alınıp diğer ebeveyne yada vasi ye verilmesi bence en ciddi yaptırımdır ama yinede yasa koyucu bu konuda en iyisini bilir..
Bence de. Çocuğunun elinden alınıp diğer ebebeyne verilme riski olduğu zaman asla çocuklarını kendi intikamı için kullanmasına engel olunmuş olur diye düşünüyorum.
Boşanma davalarında yaptırım olmadan çocukların menfaatini korumak zor hatta imkansız.
Bir an evvel bu konuda çalışmalar yapılmasını diliyorum.
,
boşanmadan çocuğu göstermeme,
anne çocuğu babaya göstermiyor,
annesi cocugumu gostermiyor,
cocuklari gostermeyen anneye ceza,
cocugun babaya gosterilmemeds,
anne cocugu gostermiyorsa,
çocuk göstermeme cezası,
anne çocuğu göstermiyorsa,
cocuklari babaya gostermeme,
bosandiktan sonra cocugu gostermemenin cezasi,
velayeti gostermeyen tarafa uyari verilmesi,
annesi çocuğumu göstermiyor,
cocuk gostermeme,
çocuğu göstermeyen anne,
çoçuğu göstermeyen anneye yapılması gereken
Merhaba Arkadaşlar,Her kim varsa bu dertten muzdarip Allah yardımcısı olsun.Biri 2 Yaş diğeri ise 6 aylık erkek çocuk babasıyım,Eşim ilk çocuğa gebe...
merhaba,anne ve baba resmi nikahı olmadan bir çocuk dünyaya getiriyor ve annenin herhangi bir sosyal güvencesi yok,bu durumda çocuk babasının üzerine...
Boşanma sonrası annede babada çocuğun velayetini istemezse çocuğun akibeti ne oluyor acaba ? Veya boşanmadan bir süre sonra kadın çocuğun velayetini...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku