Sayın site üyeleri benim size danışma nedenim babamın bana ödediği nafakayı kesmesi için bana dava açması. Yaşım 27 üniversiteden mezun oldum ve bu durumda bana nafaka ödememesi gerektiğini biliyorum. Kendisi de zaten ödemeyi kesmişti ben de herhangi bir istekte bulunmadım. Bugün elime geçen mahkeme kararıyla bana nafaka kaldırımı için dava açtığını gördüm ancak mahkeme masraflarını da bana ödettirmek istiyor. Kendisi bana hiç babalık yapmadı, nafaka yatırmasını da zaten istemiyorum ve bu doğrultuda bir talebim de olmadı ancak haklı haksız bilemiyorum bu durumda mahkeme masraflarını bana ödetmesi kararını iptal ettirme şansım var mı?
Ayrıca madem hala beni mahkemelerde süründürüyor kendisine bana babalık yapmadığı için bir şekilde tazminat davası açma hakkım var mı ve ne gibi şartlarda açabilirim? Başıma gelen pek çok olay var ve nafaka haricinde bana herhangi bir yardım yapmadı babalık derseniz zaten yolda görsem ne o beni tanır ne de ben onu, hala da dava açacağım diye uğraşıyor. Ben artık bu adamdan bıktım.
Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.