Ben birinden telefon aldığım aldığım kişinin telefonu,ev adresi,tc kimlik nosu herşeyi belli ve bu telefonu aldığım kişi telefonu ondan aldığımı kabul ediyor neyse telefonu aldım 1 hafta sonra kayıtdışı olduğu için telefon kapandı bende pasaport olamadığı için başka birine sattım telefonu neyse o arkadasda telefonu kayıt ettirip pasaportuyla kullanmısdır 3 ay sonra bana telefonun açlıntı olduğunu asıl sahibinin almanyadaki alman biri olduğunu söylüyor ancak telefonla ilgili herhangi bir tutanak tutturmamıski TR de çalıntı vs. gözükmüyor

neyse şimdi sattığım kişinin mesajını atıyorum

Ben 3 Kasım'da ödemeyi yapıp kendisinden telefonu aldım ve pasaportum ile kayıt ettirdim.. Fakat diğer telefonumdan olan Blackberry aboneliğimin bitmesini beklediğim için Blackberry aboneliği başlatamıyordum. Geçtiğimiz hafta o kontratımın bitmesi üzerine bu cihaz ile birlikte 1 yıllık Blackberry aboneliği kontratı yaptım.

Abonelik başlayınca cihaz Blackberry server'larıyla kendini eşleştirdi ve bir Alman vatandaşının mailleri gelmeye başladı bana. Cihazın PIN'i o kişinin üzerine olduğu için silip kendi adıma hesap oluşturamıyordum. Turkcell, ancak eski sahibi operatörüne söyleyip PIN numarasını sistemden sildirirse kullanabilirsiniz dedi.

Bunun üzerine cihazda kurulu olan mail adresine mail atarak durumu bildirdim. Daha sonra telefon numaralarına ulaştım ve kendileriyle telefonda da görüştüm. Ve bu cihazın çalındığını söylediler.

Bende yaptığım ödemenin evrakları ve kargo tutanaklarını vs. hepsi mevcut olduğu için bu işi benim yapmadığıma kanaat getirdiler fakat kimden aldığımı söylememi ve telefonu kendilerine iade etmemi istiyorlar.

sattığım kişi beni savcılıga vericeğini söylüyor bana bişey olurmu sonuöçda bilmeden saatım ve telefonu bende başkasından aldığım aldığım kişide kabul ediyor oda başkasından almıs zaten veya almanyadaki biri burda bizi şikayet edebilirmi telefon için