Arkadaşlar öncelikle ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Gelelim meseleme, yüksek lisans ve doktora arasında 1 dönem öğrenci olmadığımdan mazeretsiz bakaya durumuna düştüm ve yargılandım. mahkeme yaklaşık 9 ay sürdü.hapis cezası aldım fakat hakim bu cezayı 5 sene erteledi. Yanlız 9 ay süresince ben gene 3 dönemden bakaya durumuna düştüm çünkü bakaya durumumu çözdüremediğimden dolayı askeriye bana askerlikle ilişkisi yoktur kağıdı vermedi dolayısıyla okulumda askerliğimi erteletemedi. Askeriye bana tekrar dava açtı savunmamı ve öğrenci belgelerimi dosyama koydum. 3 celp dönemi,nde de öğrenciydim. Tamda bu sırada birkaç üniversiteden kadro şansı yakaladım ama hepsi benden askerlikle ilişkisi yoktur kağıdı istiyor. Savcıya durumu anlattım mazeretlerimi belgelerle sundum fakat beni yinede mahkemeye sevk etti. Sizce benim başıma ne gelir ? Sanırım kadro şansımı kaybettim çünklü mahkeme 1 hafta içinde sonuçlanmaz sonuçlansada beraat edip etmeyeceğimi bilmiyorum. Benim merak ettiğim öğrenci belgesi yasal mazeret değil midir ? Acaba önceden böyle bakaya durumum olduğu için bu haktan yararlanamıyor muyum ? Sizce olaylar nasıl gerçekleşecek kendimi bi sonraki dönemde askerliğe hazırlayım mı ?