Boşanma sürecinde olduğum eşim mahkemenin istediği tüm evrakları rahatca inceleyebiliyor böyle bir hakkı varmı acaba
bugün cep telefonundan mesaj yazmış şuraya şu kadar havale edilmiş yok şunu almışsın yok bunu almışsın şuna bu kadar havale etmişsin şurdan bu kadar havale gelmiş.Bu kayıtları görme hakkı varmı ? Yok kimi aramışsın öğrenecem kimle konuşmuşsun bilmem ne
Hayatını benim hayatımla doldurmayamı çalışıyor .Şahsen gidip tenezzul bile etmem kendisi ne yapmış ne etmiş o her evrağa ulaşabiliyor
Eşiniz mahkemeye kredi kartlarınızın dökümünü istemiş olabilir. Siz bunun farkına varmamışsınızdır. İlgilenmemişsinizdir. Bu döküm de dosyaya ulaşmıştır. Eşinizin Avukatı mahkeme kaleminden gelen evrakın fotokopisini almıştır ve eşinizde avukatından bu evrakı incelemiştir.
Zor şeyler değil. Buna tabiki hakkı var. Dava dosyasına gelen evrakı taraflar inceleyebilir. Ama ben ve benim gibi alakasız kişiler gidip alamazlar, isteyemezler, zaten vermezler.
Konu denizblk tarafından (15-01-2009 Saat 20:00:12 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: yazım hatası
İncelesinde çok şükür öyle anormal bir durumumuz yok.Bu çok ilginç birşey
hakim baksın kararını versin.
Oraya ne gitmiş buraya ne gitmiş ne almış ne vermiş
Ne kadar gayri ahlaki bir durum maalesef başka kelime bulamıyorum
Ben şimdiye kadar allah göstermesin ne telefonuna baktım ne maaşını sordum ne de şahsi yaşamı ile ilgili birşeye dönüp bakmışımdır .Gidip o evraklara kendisi ile ilgili evraklara veya banka dökümüne cep telefonun ayrıntısına vs tenezzül edip bakmam bile.
Belki yanlış anlaşılacak ama bu çok gayri ahlaki bir durum . Bu işi profesyonel anlamda yapan insanlar baksın ama oradan sokak meraklısı bir kadın beni ticari manevralarımı ne hakla karıştırabilir .Hakkı lsa bile insanın bir izzet-i nefsi vardır.
İnsanların hayatı çok boş ya ben buna kanaat getirdim .Çoğu insan eşinin veya başkalarının hayatı ve gündemi ile hayatlarını dolduruyorlar.İşi gücü yokmuş gibi afedersin şeyinde boncuk bulmuş gibi ay şu havaleyi yapmışsın ay şu kadar lokanta hesabı ödemişsin vs vs.
Yok ya görgüsüzlük ve terbiye zaafı kötü birşey.Bunun kanunla yasa ile ilgiside yok
Avukatınızla bu konuyu paylaştınız mı bilmiyorum. Eğer paylaşmamışsanız paylaşın ve mesajları silmeyin.
Avukatınız sizin savunmanıza bu olayı da hakime belirtip, "Bu mesajlarla müvekkilimi tahrik etmeye çalışıyor" diye hakime söylesin. En güzel şekilde avukatınız sizi savunacaktır bu açıdan merak etmeyin. Her olayı avukatınıza iletin.
Sakın tahriklere de kapılmayın. Çekişmeli boşanma budur.
Şahsen utanıyorum şu olayların içinde olmaktan .
Bir kadın nasıl gider sürekli mahkemelerde oralarda buralarda evrak takip eder basit işlerle uğraşır anlamıyorum.Ben ona XL gelmişim.Beni tanıyamamış hakkımda datalar toplayarak beni tanımaya çalışıyor anlaşılan ama teknik yanlış. Bu işleri çok evla işler sanıyor demek ki .Neyse ya aman ne yaparsa yapsın.Ben zaptedemem bu fıtratta bir insanı.
Kişisel problemlerinizin ötesinde, hukuki çerçevede, kişinin kendi boşanma dosyasından suret almasından daha doğal bir şey yoktur. Kişi savunma hakkını kullanmak için dosyaya sunulan delilleri, savları inceleyecek ve savunmasını da buna göre hazırlayacaktır.
İnsanların bakış açıları farklı demek ki. Hakkını sonuna kadar kullansın hakkıysa eğer .Bu evlilik demeyeyimde evlilik kurumuna saygım var. Bu beraberliğin bitmesi için olanca gayret etmesi veya her ne yapıyorsa artık benim için sakıncası yok .Açsın baksın incelesin sorunsuzluktan dolayı unutması gereken bir beraberliği hayatının odağına koysun ve onunla uğraşsın dursun sonrada yorulsun çeksin gitsin.Olacak olanda o zaten sonunda.
Pekala teşekkurler
İnsanların bakış açıları farklı demek ki. Hakkını sonuna kadar kullansın hakkıysa eğer .Bu evlilik demeyeyimde evlilik kurumuna saygım var. Bu beraberliğin bitmesi için olanca gayret etmesi veya her ne yapıyorsa artık benim için sakıncası yok .Açsın baksın incelesin sorunsuzluktan dolayı unutması gereken bir beraberliği hayatının odağına koysun ve onunla uğraşsın dursun sonrada yorulsun çeksin gitsin.Olacak olanda o zaten sonunda.
Pekala teşekkurler
Sanırım eşinizin bu mesajlarından sinirleriniz bozulmuş. Kolay değil tabiki. Hukuki olarak sorduğunuz bir şey olmadığı için bence nacizane tavsiyem, dışarı çıkıp bir arkadaşınızla bu konuyu onunla dertleşmek. Burada olmak yerine arkadınızla dertleşmek sizi rahatlatacaktır. Tekrar geçmiş olsun.
Yok denizblk.Soracağım şey böyle istediği gibi evrak alabiliyormuydu cevabını aldım .Akşamımı bu mevzu ile heba edemem .Ömür sayılı gün.Bunlar benim nazarımda keşke hiç yaşanmasa denilecek türden şansızlıklar.Bir salonda bizim boşanma davamız görülürken diğer salonda belki bir cinayet davası görülüyor .Ve aynı koridorda yürüyorsun belki .bunlar nahoş şeyler.Aynı bir hastaneye yattığınızda aslında sizin o yatağa yatmadan 10 dakika önce birisinin o yatakta vefat ettiğini bilmeniz gibi. Şu evlilik bittiği zaman gereken kişilere gerekli şeyi söyleyerim.Aşkolsun bende gidip bar köşelerine kafamı yaslayıp birilerine üüü üü diye sızlanacak tip varmı. ? Yasal olmayan birşey varmı onu merak ettim .
Onunda cevabını aldım teşekkürler .İyi akşamlar
Bir icra takibi başlattım ve borca dayanak belgeyi en alta örnek 7 örnek 10 vs ödeme emrini onun üzerine ve en üste örnek 1 takip talebini koydum ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku