Iyi gunler,
Zamaninda site olarak planlanmis ama belediyeden bir turlu site statusu alamamis bir mahallede oturuyoruz. mahalle sakinlerinin buna karsi centilmenlik esasina dayanan olusturmus oldugu bir yonetim var. Bu yonetim araciligi ile bir sirket her yil mahallemize
guvenlik, bahce bakimi cevre temizligi gibi hizmetler vermekte. Bu hizmetleri vermesi icin de ya binada yasayanlar tek tek ya da bina yonetimine verilen yetki ile malikler adina bina yonetimi sirketle yillik kontrakt imzalamakta.

Ancak bu yil gerek hizmet icin istenen ucret gerekse gecmis senelerde bekledigimiz kalitede hizmet alamadigimizdan dolayi bu sozlesmeyi imzalamak istemiyoruz.

Cevredeki diger sakinlerle gorustugumuzde daha once de buna benzer bireysel itirazlar oldugu ancak misal ayni parki kullanan birkac binadan bazi insanlarin anlasma yapmamasina ragmen haksiz hizmet alimi gibi bir sebepten dolayi mahkeme sonucu ucreti odemeye mecbur edildigini ogrendim.

Su anda sanki harac toplanir gibi katilmak istemedigimiz bir anlasmaya mecbur ediliyormusuz gibi hissetmekteyiz acikcasi. Bu sirkete odeyecegimiz paranin daha dusuk bir kismina kendi bahcivanimizi tutar, bahce bakiminizi ve temizligimizi yaptirabiliriz. Bu isleme itiraz icin ne gibi bir yol izlememiz gerekir?
kanuni haklarimiz nelerdir. nasil itiraz edilebilir.
Daha onceden belirttigim gibi yasadigimiz yer site statusunde sayilmadigi icin normalde
ustumuzde kanuni bir yaptirim olmamasi gerekmekte ama cevre binalarin bu hizmete katilmasi bizi nasil mecbur birakmakta bunu pek anlayamiyorum.

Tesekkurler.