Sanalmarketim.com isimli internet sitesi üzerinden 536 YTL değerinde 3 üründen oluşan bir alışveriş yaptım.Aldıgım ürünlerden 241 ytl değerinde olan ALTEC LANSING FX5051 model numaralı bilgisayar hoparlörü olan ürünü bilgisayarıma kurdugumda hoparlörden sürekli olarak gelen rahatsız edici bir hışırtı olduğunu tespit ettim.Hatanın benden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için farklı bir bilgisayara farklı güç kaynaklarından bağladım ve bu sesin hoparlörden geldiğine kanaat getirdim.Ürünü iade etmek üzere şirkete mail attım , ürünün arızalı olması durumunda para iadesi yapılacagına dair gelen mailden sonra ürünü aldıgım tarihten 2 gün sonra gönderimini gerçekleştirdim.Kutunun büyüklüğü ve ürünün ağırlığından dolayı 30 ytl'ye yakın kargo ücreti ödemek durumunda kaldım.Bugun şirket yetkilisiyle yaptıgım görüşmede hoparlörden böyle bir sesin gelmediğini ve büyük ihtimalle ürünün iadesinin mümkün olamayacağı söylendi.7 gün içinde ürünü iade ettiğimi ve koşulsuz olarak iadenin gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlattıgımda , ürünün poşedini açtıgım için ürünün tekrar satılabilirliğinin bozuldugunu ve geri alamayacakları söylendi.Mantık olarak ürünün poşetini açmadan ürünün ses özelliklerinin test edileyemeyeceği için itiraz ettim fakat olumsuz yanıt aldım.Ürünün poşetleri kutusunda hiçbir eksik olmadan elimden geldiğince aldığım orjinal haline yakın şekilde göndermeye çalıştım.Ayrıca Tüketici haklarına göre ürün iadesinde masrafların satıcı tarafından karşılanması ve 7 gün içersinde koşulsuz olarak ürünün geri alınması gerekmiyor mu? Yoksa şirketin satış sözleşmesinde koydugu maddeler bu durumu geçersizmi kılıyor sitenin satış sözleşmesini aşağıda ekliyorum ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Şirketin ürün iadesiyle ilgili satış sözleşmesi şöyle ;

*Sipariş edeceğiniz ürünün (özellikle iadesi belirli şartlara bağlı ürünlerde) kullanacağınız donanımla uyumlu olup olmadığından emin değilseniz sipariş vermeden önce teknik destek almalısınız.
*Teslim tarihinden itibaren 7 gün içinde, güvenli bir kutuda, orijinal ambalajını tahrip etmeden, tekrar satılabilirliğini bozmadan her türlü aksesuarı ve kutu içeriğini (kablolar-kitapçık-sürücüler vb) eksiksiz olarak, iade edebilirsiniz. *Ürünle birlikte satış faturası da (tüm nüshalarıyla) teslim edilmelidir. Fatura şirket adınaysa iade faturası düzenlenmelidir. Fatura gönderilmezse KDV ve diğer yasal yükümlülükler iade edilemez.
*Orijinal ambalaj ya da üründe herhangi bir çizik, yırtılma, bant-etiket, kullanılma, kutu içeriğinde eksik vb. problemler varsa iade kabul edilmez. Ürün iade durumunda kargo bedeli müşteriye aittir.
İade süreci, ürünün iade koşullarına uygun olup olmadığı tespit edildikten sonra başlar.
*İadenizin hesabınıza yansıması ödeme şeklinize göre değişiklik gösterir. Ödeme kredi kartıyla yapılmışsa ürün iadesi onaylandığında işlemin iptali için bankaya talimat verilir ve banka geri ödeme sürecini başlatır. Havale ve EFT ile ödemelerde ise tutar banka hesap numaranıza yatırılır. Ürün iade durumunda para iadesi yapılırken kargo bedeli düşülür.
*Bazı özel ürünlerde iade kabul edilemez. Tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, kulaklık (ayıplı değilse), koruma bandı çıkarılmış ürünler (cep telefonu gibi), pres baskı ambalajlı ürünler, DVD medya, CD medya, kartuş, toner gibi bilgisayar sarf malzemeleri. Kurulumu yapılmış veya herhangi bir yazılım yüklenmiş bilgisayar, notebook, cep bilgisayarı/palm gibi ürünlerin iadesi kabul edilmez. Bu ürünlerin iadesi ancak ürünün ambalajının hiç açılmamış, kullanılmamış, bozulmamış olması şartına bağlıdır.
*İade etmek istediğiniz ürünleri kargoda oluşabilecek hasarlara karşı korumak için uygun pakette göndermelisiniz. Özellikle hardisk, monitör ve kasa gibi ürünleri size gönderildiği biçimde, güvenli bir ambalajla gönderiniz. Aksi halde kargoda meydana gelen hasarlardan dolayı firmamız sorumlu olmayacaktır.