Selam, Ben Turkiyede Iktisad Fakultesini bitirdim ve ayni fakultede benimle yuksek lisansta egitim goren azeri asilli iran vatandastiile tanistim ve misafir olarak irana ailesinin yanina gittim daha sonra Tahranda kendisiyle evlendim ve iran yasalarina gore hemen iran vatandasti oldum ve bana Iran nufus cuzdani ve pasaportu verdiler. Esim ise yillarca once Alman vatadast olmustu ve yuksek lisans icin Turkiyeye gelmisti. Iran vatandasti olduktan sonra iran pasaportu ile Almanyanin Tahran elciliginden Aile birlesimi vizesi aldim ve 2004 de Almanyaya geldim. Bu olaylardan yaklasik 4 yil gecti. Ben ve esim duzenli olarak ayni adreste 3 yil boyunca Almanya / Berlinde yasiyoruz ve esim burada bir bankada calistigi icin bana BIR AY once Suresiz yerlesim izni (unbefristet Aufenthalts) verdiler, ancak oturumu verirken ikimizden de bir yazi aldilar yazida yerlesme izninin aile birlesiminden kaynaklanan bir nedenle verildigini eger birlikte oturmadigimiz veya yalan belge ibraz ettigimiz ispatlanirsa 3 yil hapis veya para cezasi verilebilecegi ve oturumuda iptal edebileceklerini yazmislardi, bizimde her seyimiz dogru oldugu icinde bunu imza ettik ve ben Suresiz Alman oturumumu aldim ancak dogrusunu soylemek gerekirse ben bugunu bekliyordum cunku bir yildan beri esimle dusunce bazinda siddetli gecimsizligimiz vardi bunun icinde bir cocugumuz yok. Hala ayni adreste ve ayni evde yasiyoruz ben bosanmak istiyorum. Bana dediler ki hemen bosanirsan oturumunu unbefristet dahi olsa iptal edilir (bunu soyleyen bir sacharbeiter arkadasimdi) cunku sahte evlilik yapmissin ve oturum icin beklemissin diyecekler diyecklermis ote yandan esimde gidip benim oturumumu iptal edebilecekmis! Boyle bir sey var mi bu dogru mu yani ben esimden oturu unbefristet aldim diye omur boyu ona mahkum muyum? Lutfen bana yardimci olun. Sevgiler. Kezban Ertem - Berlin Spandau.