Öncelikler herkese kolay gelsin.Problemimi kısaca özetlemeye çalışacağım.Ben 2 ay önce emlakçı aracılığıyla 1 yıllık kontratlı ev tuttum.Evi tutarken hem ev sahibi ile hemde emlakçı ile yaptığım görüşmelerde bana evin satılabileceğinden bahseden olmadı.Oysaki önce evi satmaya çalışmış istediği fiyatı veren olmayınca kiralığa dönmüş.Ki öyle bir bilgim olsaydı 1 yıllığına taşınma çilesine ve birsürü masrafa girmez daha uzun vadeli bir ev tutardım.Fakat şimdi ev sahibi evini geçen hafta sattığını ve evi alan yeni sahiplerinin bu evde kendilerinin oturmak istediklerini belirtti.Bana sanki lütfediyormuş gibide kontrat bitimine kadar oturmam için izin alacağını ama yinede kararın yeni ev sahiplerine ait olduğunu belirtti.Ben elimde kontrat olduğu için ve 6570 sayılı kanundan haberim olduğu için kontrat bitimine kadar hakkım olduğunu belirttim.Fakat çevremden yaptığım araştırmalarda kimi; eğer çıkartıcaksa 1 yıllık kira bedelini ve taşınma masrafını peşin vermek zorunda diyor,kimi de kiracı isterse kontrat bitimindede kanuna uygun kira artışı yaparak oturabilir kontrat feshini geçerli şartlar olmazsa ev sahibinin yapamayacağını beyan ediyorlar.Sizlerden ricam yeni ev sahipleriyle birebir görüşmeden önce tam olarak haklarımı hukuk kuralları çerçevesinde bilmek ve onlara karşı kendimi savunmak.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar.