Ben Ve Eşim öğretmeniz.4 Yil önce Evlendik.kaç Kere Boşanma Davasi Açtik Sonra Vazgeçtik.ben Tekrar Dava Açtim.önce O Da Kabul Etti Ancak şimdi Mahkemeye Gelmiyorum Diyor.sorularim şunlar:
1- Mahkemeye Gelmezse Dava Görülmez Mi?
2-yeni Doğum Yapti Izne Ayrildi Ve Evi Terketti.bunu Boşanma Sebebi Sayarlar Mi?
3-bana Maddi Manevi Tazminat Davasi Açabilir Mi?
4-eşyalarini Bir Odaya Kitleyip Gitti.ben Eşyalarimi Alip Başka Bir Eve Geçsem Bir Sorun Olur Mu? Kira Sözleşmem Bitiyor.onunla Bir Daha Birlikte Yaşamamak Için Kararliyim.
5-2 Aylik Bebek Için Nafaka Ne Kadar Olur? O Da öğretmen , Ben De öğretmenim.
1- esiniz mahkemeye gelmez, kendisini temsil eden bir avukat da yollamazsa durusma ertelenir.
2- eger esinizin evi terk etmesi hakli bir sebebe dayanmiyorsa ve ayrilik en az 6 ay sürmüs ve bu durum devam etmekte ise ve hakim tarafindan yapilan ihtar(4 ayin sonunda, terk eden esin 2 ay içinde evine dönmesi için yapilir) sonuçsuz kalmis ise "terk" sebebi ile bosanma davasi açabilirsiniz. dedigim gibi esinizin hakli bir sebep olmadan evi terk etmis olmasi, bu ayriligin en az 6 aydir devam etmekte olmasi ve yapilan ihtarin sonuçsuz kalmis olmasi gerekiyor.
ayrica "evlilik birliginin sarsilmasi" sebebi ile de dava açabilirsiniz. ancak, evlilik birliginin temelden sarsilmis sayilmasi için, esinizin actiginiz davayi kabul etmesi gerekir.
ayrica sunu da söylemeliyim, davaniz reddedilirse kararin verildigi tarihten itibaren 3 yil boyunca ortak hayat yeniden kurulamamissa, eslerden birinin istemi üzerine bosanmaya karar verilir.
3- siz esinizden daha kusurluysaniz, ya da onun hiç kusuru yoksa sizden uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
ayrica bosanmaya sebep olan olaylar yüzünden kisilik hakki saldiriya ugradiysa bunun için de manevi tazminat olarak uygun bir miktar ödenmesini isteme hakkina sahiptir.
4- bu soruya saglikli bir yanit veremeyecegimden geçiyorum.
5- çocugun bakim ve egitim giderlerine gücünüz oraninda katilmak zorundasiniz. 2 aylik bebek için ne kadar nafaka olacagi hakimin takdirine kalmis.
bana sorarsaniz bunlari avukatiniza da danisin, ayrica forumdaki ilgili basliklara da bir göz atmanizin yarari olacaktir.
Sayın ogretmen29, birbirinin aynı iki forum açtığınız için son yazdığınız ileti Site Kuralları gereğince silinmiştir. Sorunuz için gelecek yanıtları buradan takip ediniz ve bundan sonra aynı davayla ilgili sorularınızı buradan iletiniz.
siteden umduğun cevabı alamadım.lütfen yardım edin.
Ekleyen: ogretmen29 - 20/06/2005 : 18:28:01
Sayın öğretmen29,
Verdiğiniz bilgilerle alabileceğiniz cevaplar bunlardan ibarettir. Daha fazla ve ayrıntılı bilgi için zaman kaybetmeden bir avukata giderek durumunuzu detaylarıyla anlatmanız gerekmektedir. Zira sitedeki avukatların kimin daha fazla kusurlu olduğunu, sizin ve eşinizin ekonomik durumunu vs. kestirmeleri ve bu hususlarda net cevaplar vermeleri mümkün değildir.
Sayın ogretmen29, son yazdığınız sorunuz aynı konuda olduğu için yetkililer tarafından silinmiştir. Bunu hatırlattıktan sonra ben de görüşlerimi belirtmek isterim: Anladığım kadarıyla anlaşmalı boşanmak için dilekçe hazırlayıp dava açtınız, fakat daha sonra eşiniz bundan vazgeçti. Bunun bir önemi yok; davaya çekişmeli boşanma davası olarak devam edilebilir. Evi terk etmesi tek başına boşanma sebebi değil ama (haklı sebebi yoksa) şiddetli geçimsizliğin bir göstergesi olabilir. Maddi manevi tazminat davası açılırsa, kusur oranına göre talepler değerlendirilecektir ve takdir edersiniz ki şimdiden birşey söylemek zor. Eşyalar konusu gerçekten sıkıntı oluşturmakta. Aslında siz kiracı olduğunuz için evi boş bir şekilde teslim etmek zorundasınız; aksi halde usule uygun bir şekilde tahliye etmiş olmayacaksınız. Fakat eşinizin eşyalarını da güvenli bir şekilde almalısınız; aksi halde sizden talep edebilecektir. Bu durumda en iyisi en azından eşyalar açısından anlaşma yoluna giderek onun istediği bir yere naklini sağlamak gibi görünüyor. 2 aylık bebeğiniz için üzgün olduğmu belirttikten sonra; nafaka açısından en az 250 YTL takdir edilir diye düşünüyorum (bordronuzu bilmemekle birlikte).
Eşim Bu Ayki Davaya Gelmedi.önce Boşanmak Istiyordu.şuan Istemiyor.bu Dava En Fazla Ne Kadar Sürer.eşyalarimi Alip Evden Ayrildim.bu Bir Sorun Oluşturur Mu?
merhaba . Birinci sorun sizin davba dilekcesini teblig ettirip ettirmediginiz? Davanın ne kadar sürecegi konusunda bilgi vermemekle birlikte davanın red edilme ihtimalini de görmenizi tavsiye ederim .
Sayın öğretmen29'un yeni iletisi, forum kuralları gereği silinmiş olup, buraya taşınmıştır:
EŞİME BOŞANMA DAVASI 3. KEZDİR AÇIYORUM.O BOŞNMAK İÇİN BENDEN TAZMİNAT TALEP EDİYOR.BU ARADA O DA ÖĞRETMEN.İKİMİZİN DE HİÇBİR YATIRIMI YOK.GELİRİMİZ YAKLAŞIK 700 MİLYON TL.ONUN DA BENİM DE.SORULARIM ŞUNLAR
1- DAVALARI BENİM AÇMAM ONUN KUSURUNDAN DOĞMUŞ İZLENİMİ VERİR Mİ?
2-TAZMİNAT ALMA İHTİMALİ VAR MI?
3-BENİM TAZMİNAT DAVASI AÇMA ŞANSIM VAR MI?
4-4 AYLIK BİR ÇOCUĞUMUZ VAR NAFAKA ORTALAMA NE KADAR OLUR?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku