Açılan boşanma davası başka bir şehre aldırılabilir mi?
merhabalar herkese 4 ay süren bir evlilikten sonra eşime boşanma davası açtım 8 aydır ailemle yaşıyorum görücü usulü sayılabilecek bir evlilik yaşadım evlenmeden öncede fazla bir tanışma evresi geçiremedik ayrı şehirlerde yaşadığımız için fakat evlilik öncesi verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi en basiti ayrı ev açılcaktı ama beni düğün bahanesiyle kandırıp (düğün bile yapmadılar bana) yaşadıkları şehirde 1 ay kalıp ordakilerle tanışıp daha sonra ayrı evim açılcaktı bu yüzden çeyizim bile evimden gitmedi yalnızca acil gerekecek eşyalar ve bikaç parça çeyiz dışında ama o evde yaşadıklarım çok farklıydı evin içinde annesi,babası,kardeşi ve hiç birşeyleri olmayan ama dayı dedikleri bir insanla yaşamak zorunda kaldım eşim annesinin ağzına bakıyodu maaşını alıp onun eline sayıyo sonrada sigara parasını bile onun vermesini bekliyodu benimle sanki hiçbir ilişkisi hatta bağımlılığı yoktu öyleki ilk 2 ay cinsellik bile yoktu sonra ben aileme söylerim falan diye normal yollarla benimle birlite olamadığı için alkol yada büyüler yardımıyla benimle birlikte olması sağlanmaya çalışıldı ben üniversite mezunu aslında gayet aklı başında biri olmama rağmen çarpık aile yaşantısı ve yaşadığım bu garip olaylar karşısında psikolojik olarak kendimi kötü hissettiğim için ailemin yanına geldim fakat yaşadıklarım ve yapılanlar çok kötüydü gittiğimiz gün elimden bütün takıları aldılar düğünde yapılcaktı fakat gördüm ki hiçibir söyledikleri gerçek değilmiş burda anlatamayacağım kadar farklı ve çarpık olaylarla karşılaştım ve sonuçta aileme döndüm şimdi dava açtım çalışmadığım için nafaka ve bu yaşanılanlar için maddi manevi tazminat davası açtım hukuki bir bilgiye sahip değilken siteniz ve çevremden duyumlar sayesinde bilinçlenmeye başladım benimde şuan sormak istediğim ben başka bi şehre götürülmüştüm nikahtan sonra ama davayı ailemle yaşadığım şehirde açtım mahkememiz şubat ayında görülcek benim korkum onlarla yaşadığım o şehre aldırmaları mümkün mü mahkemeyi ? ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim hoşcakalın
Hukuki NET Güncel Haber
Konu gulucuk tarafından (10-01-2009 Saat 21:24:41 ) de değiştirilmiştir.
Re: açılan boşanma davası başka bir şehre aldırılabilirmi
gulucuk rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar herkese 4 ay süren bir evlilikten sonra eşime boşanma davası açtım 8 aydır ailemle yaşıyorum görücü usulü sayılabilecek bir evlilik yaşadım evlenmeden öncede fazla bir tanışma evresi geçiremedik ayrı şehirlerde yaşadığımız için fakat evlilik öncesi verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi en basiti ayrı ev açılcaktı ama beni düğün bahanesiyle kandırıp yaşadıkları şehirde 1 ay kalıp ordakilerle tanışıp daha sonra ayrı evim açılcaktı bu yüzden çeyizim bile evimden gitmedi yalnızca acil gerekecek eşyalar ve bikaç parça çeyiz dışında ama o evde yaşadıklarım çok farklıydı evin içinde annesi,babası,kardeşi ve hiç birşeyleri olmayan ama dayı dedikleri bir insanla yaşamak zorunda kaldım eşim annesinin ağzına bakıyodu maaşını alıp onun eline sayıyo sonrada sigara parasını bile onun vermesini bekliyodu benimle sanki hiçbir ilişkisi hatta bağımlılığı yoktu öyleki ilk 2 ay cinsellik bile yoktu sonra ben ialeme söylerim falan diye normal yollarla benimle birlite olamadığı için alkol yada büyüler yardımıyla benimle birlikte olması sağlanmaya çalışıldı ben üniversite mezunu aslında gayet aklı başında biri olmama rağmen çarpık aile yaşantısı ve yaşadığım bu garip olaylar karşısında ailemin yanına geldim fakat yaşadıklarım ve yapılanlar çok kötüydü gittiğimiz gün elimden bütün takıları aldılar düğünde yapılcaktı fakat gördüm ki hiçibir söyledikleri gerçek değilmiş burda anlatamayacağım kadar farklı ve çarpık olaylarla karşılaştım ve sonuçta aileme döndüm şimdi dava açtım çalışmadığım için nafaka ve bu yaşanılanlar için maddi manevi tazminat davası açtım hukuki bir bilgiye sahip değilken siteniz ve çevremden duyumlar sayesinde bilinçlenmeye başladım benimde şuan sormak istediğim ben başka bi şehre götürülmüş nikahtan sonra ama davayı ailemle yaşadığım şehirde açtım mahkememiz şubat ayında görülcek benim korkum onlarla yaşadığım o şehre aldırmaları mümkün mü mahkemeyi ? ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim hoşcakalın
sn gulucuk öncelikle geçmiş olsun.bende sizin gibi farklı şehirde açtım davayı ve korkum vardı davayı başka şehire aldırırlarsa diye avukatım böyle bi hakları olmadığnı söyledi.bende yaptığım araştırmada bende bu kanıya vardım çok geçerli bir neden öne sürmeleri gerekir bunu yapmak için ve hakimin inanmasıda önemmliii.yani yapamazlar.. saygılarr
Re: Açılan boşanma davası başka bir şehre aldırılabilir mi?
II. YETKİ Madde 168 - Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Sayılan yerler dışında açılan davalarda, karşı taraf usulüne uygun şekilde ve süresi içinde yetki itirazında bulunursa, hakim yetkisizlik kararı vererek dosyanın yetkili yer mahkemesine gönderilmesine karar verebilir.
teşekkür ediyorum benim nikahımın olduğu şehir şuan davayı açtığım şehir fakat evlendikten sonra ikamet olarak onların evinde bulunduğumuz için itiraz hakları var diye duymuştum mahkeme celbini aldılar bilgim var zaten 1 ay kaldı mahkemeye ama bi itiraz söz konusu değil sanırım.bu davanın süreci konusunda bi bilgi verebilirmisiniz boşanmaya itiraz ediceklerini zannetmiyorum fakat nafaka ve tazminata itiraz edicekleri kesin fakat bu durumda benim hakkım değilmi ben ziynetleri bile istemiyorum yaşadığım olaylara karşın bu davayı açma hakkım olduğunu düşündüm ama 10 yılda sürse bişey alamamam için onlarda çaba gösterceklerini söylüyorlar.Evde öyle bir anne hükümdarlığı söz konusuki eşim 10 yıldır çalıştığını annesinin eline saymış ve aldığı arabaya kadar herşey annesinin üstüne ve şimdi bana kazanırsanda al ne alabileceksen diyorlar yapabileceğim birşey varmı bu durumda yol gösterirseniz sevinirim hoşcakalın
teşekkür ediyorum benim nikahımın olduğu şehir şuan davayı açtığım şehir fakat evlendikten sonra ikamet olarak onların evinde bulunduğumuz için itiraz hakları var diye duymuştum mahkeme celbini aldılar bilgim var zaten 1 ay kaldı mahkemeye ama bi itiraz söz konusu değil sanırım.bu davanın süreci konusunda bi bilgi verebilirmisiniz boşanmaya itiraz ediceklerini zannetmiyorum fakat nafaka ve tazminata itiraz edicekleri kesin fakat bu durumda benim hakkım değilmi ben ziynetleri bile istemiyorum yaşadığım olaylara karşın bu davayı açma hakkım olduğunu düşündüm ama 10 yılda sürse bişey alamamam için onlarda çaba gösterceklerini söylüyorlar.Evde öyle bir anne hükümdarlığı söz konusuki eşim 10 yıldır çalıştığını annesinin eline saymış ve aldığı arabaya kadar herşey annesinin üstüne ve şimdi bana kazanırsanda al ne alabileceksen diyorlar yapabileceğim birşey varmı bu durumda yol gösterirseniz sevinirim hoşcakalın
ayrıca esgulhan sizede teşekkür ederim
çalışmıyor ve haklılığınızı ispatederseniz nafaka aalırsınız sanırım bence tazminatta alırsınız ama ispat çok önemlii benim davamda itiraz vardı karşı tarafın itirazı oldu tahminimce sizin nafaka ve tazminat isteminize itiraz edilmediyse kabulettiler demektir tabi davada itiraz geçerliyse onu bilemem hukukçular daha aydınlatıcı cevaplar verebilirler sanırım
şuan için bi itiraz söz konusu değil sanırım .Fakat ispat konusunda beni kapıdan dışarı çıkarmadılar zaten ne komşuluk ilişkiler nede bi tanıdık bi akraba ilişkisi olmayan bir aileydi yaşadıklarımı ailem biliyor.Ailemin gelmesini istemiyorlardı bende hep oyalıyordum siz gelmeyin biz gelcez falan diye ama annem 4 ay sonunda geldi ve annemin gözünün önünde bana yapmadıkları kalmadı bu yüzden ailemde beni onlardan almaya karar verdi ve abim bulunduğumuz yerdeki subay arkadaşıyla gelip beni o evden aldı bitek şahidim o subay arkadaşı abimin annemlerin anlattıkları hakime ne derece yeterli gelir bilemiyorum ama başkada şahit gösterme şansın yok bilmediğim bi şehirde kapı dışarı çıkmamış birinin çok şahidi olsa sanırım o inandırıcılığını yitirirdi diye düşünüyorum herşey hakimlere kaldı diyorum ama inanıyorum ki haklıyım onlarda bu haklılığımı görcek. sizin içinde ayrıca çokkk geçmiş olsun diyorum çok zor bir süreçmiş bu allah hepimize yardım etsin ve sabır versin diyorum
mahkeme gününe 1 ay kaldı ve herhangi bir itiraz yapılmadı duruşma yeri olarak bundan sonrada itiraz etme şansları varmı?
sn gulucuk size yanlış bilgi vermek istemem benim ilk duruşmam dün yapıldı ve öncesindeki korkum başıma geldi davanın yeri için itirazetmişler davayı vlendiğimizdeoturduğumuz yere istemişler ben 2,5 ay kadar ikamet ettim bu adreste oysa 6 ay ikamaet etmem gerekirdi bu itirazı yapabilmeleri için avukatımda şaşırdı.Ama itirazedecek.şimdi size sorum şu evlenince gittiğiniz yere nüfus kaydınızı aldırdınızmı?bu çok önemli ki ben aldırmıştım malesef.aldırdıysanız işiniz zor çünkü nüfusa kayıtlı olunan yer esas alınıyormuş bende dün öğrendim yani öğretildim paylaşmak istedim saygılar...
Siz en iyisi hemen nüfus kaydınızı ailenizin bulunduğu yere aldırın derim. Mahkeme günü geldiğinde itiraz ederlerse, ailenizin yanına aldırdığınız nüfus kaydınızı yanınızda bulundurun, hatta avukatınıza verin.
öncelikle teşekkür ederim paylaşımlarınız için ben evlendikten sonra onların bulunduğu şehirde muhtardan belge alıp nüfus cüzdanımı değiştirdim ama oraya kayıtlı değildim ailemle yaşadığım bu şehre geldiğimde nüfus müdürlüğünden de muhtardan aldığım belgeyle burda görünüyorum davayı açarkende muhtardan burada ikamet ettiğime dair belgem vardı seçmen listesinde bile ailemle yaşadığım şehirde görünüyo ikametim umarım yeterlidir birde oraya gitmek zorunda kalmam dava için
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku