İyi aksamlar,
Yurt dışında oturuyorum. Her sene Türkiye’ye geldiğimizde Türkiye’de bulunan kardeşim sürekli telefonla rahatsız eder tehditler falan savurdu.
Bu sene yine sürekli telefonla evimi arayıp ailemi huzursuz eden kardeşimi mahkemeye verdim ve kazandım. Telefonu dinletmeye verdiğimiz için sucunu inkâr edemedi fakat arama sebebi olarak doğru olmadığı halde oğlumun kendini oğluna hakaret ettiğini; bunun sebebini öğrenmek için aradığını söylese de, indirime gerek görülmeden bütün hakları elinden alınarak 3 ay hapis ile cezalandırıldı. Birde erteli cezası varmış.
Simdi davalı Yargıtay’a gönderilmek üzere 15.12.2008 tarihinde temyiz talebinde bulunmuş. Bana da temyiz sebepleri olan dilekçesi geldi.
Zarfın üzerinde « sanığa ait temyiz dilekçesi olup dilekçe hakkındaki görüşlerinizi 7 gün içinde mahkememize bildirmeniz hususu tebliğ olunur » yazıyor.
Su an ben yurt dışına geri dondum.
Asil öğrenmek istediğim Türkiye bulunan esim 07.01.2009 tarihinde teslim almış olduğu bu zarfa göre benim 7 gün içinde Turkiyeye donup görüşlerimi bildirmem gerekiyor mu? Yoksa hiç gerek yok mu? Yani gitmek mecburi ya da lehime falan olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler.