benim size danışmak istediğim benim halen devam eden bi mahkememin sonucu ile ilgili biz günEŞ. enerji sistemleri ile ugraşıyoruz enerji takma sırasında kaza ile yangına sebep olduk ve kişinin çatısı yandı suç taksirle yangına sebebiyet bu 2 ci mahkemem ilkinde şahitler dinlendi şimdik bilir kişi raporu için mahkeme gün attı davacı zararını karşılanmasını istiyo ama bizi işe götüren kendisi ve kaza ile olan bi durum ve bizimde bir çok aletlerimiz malzemelerimiz yangın anında yandı ve bütün malzemelerimiz orda kaldı ve alamadık . çatı yandı ve yalanlarla çatının içinde kızının ceyizlerinin oldugunu söylüyo ama hepsi yalan çatı çeyiz felan yoktu bunun sonucu ne olur bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ve başarılar dilerim
DAVACI EVİ İÇİN BİR ÇOK DERNEKTEN BELEDİYEDEN VE FONDAN YARDIM ALDI VE EVİNİN ÇATISINI YAPTIRDI.ASIL ZARAR GÖREN BİZİZ
ne olur bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ve başarılar dilerim
Ne hakkında bilgi istiyorsunuz? Yani 4 satır yazınızdan dahi olayın size isnad edilebileceği anlaşılıyor. Ceza mahkemesinde zarar karşılama olmaz. Adı üstünde, ceza olur. Eğer ilgili mağdur zararlarının karşılanmasını istiyorsa hukuk mahkemesinde dava açmalıdır. Eğer ceza yargısında taksirle yangına sebebiyet verme suçunuz sabit olursa kuvvetle muhtemel maddi-manevi zarardan da sorumlu bulunacaksınız hukuk mahkemesinde. Davalı çeyizlerinin orada bulunduğunu iddia ediyorsa sizin bunu aksini ispat etmeniz gerekecektir.
Durumunuz zor görünüyor. Sizin savunması konusunda kesinlikle bir avukattan yardım alın. Yoksa maddi tazminatın dışında büyük bir manevi tazminatla da karşılaşabilirsiniz.
Davacının sizi oraya götürmesi ve sizin de eşyanızın yanması olaydan bir suç olduğu gerçeğini değiştirmez. Siz firma olduğunuzdan dolayı her türlü koruma ve dikkat yükümlülüğüne sahipsiniz. Ayrıca taksir hukuki olmayan manada bir çeşit kaza demektir. Kaza ile olması sonucu değiştirmez. Kısacası siz ceza davasından değil, hukuk davasından korkun.
Konu Oğuzhan Dayar tarafından (05-01-2009 Saat 20:26:56 ) de değiştirilmiştir.
öncelikle konumla ilgilendiğiniz ve fikirlerinizi benimle paylaştıgınız için çok teşekkür ederim oguzhan bey.ben hukukun ve adaletin var oldugunu ve olması gerktiğini düşünüyorum.size bir kaç sorum olacak fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.öncelikle taksirli suçlar 3 kısımda inceleniyo
1.bilinçli taksir 2.basit taksir 3. kast
biz çalışmak için gittigimiz evin çatısında istiyerek yangına sebebiyet vermedik ve kaza ile oldu. bu neticede bizimde bir sürü malzememiz yangın esnasında yandı ve bizde en az madur olan kişi kadar zarar gördük
itfaiye tutanagında yangının kaynak makinasından çıkan kıvılcımdan çıktıgı tutanaklarında var. ve bu dogru
bizim kaynak makinasından çıkan kıvılcımları kontürol altına alma gibi bir şansımız yok elimizle tutupta kıvılcımların aşagı düşmesini nasıl önleyebilirizki.
iş esnasında çatı sahibide yanımızdaydı ve oda bizimle beraber çalışıyodu
olay olduktan sonra itfaiye yangını söndürdü polis ifade almak için bizi karakola çagırdı madur olan kişiyide çagırdı ve şikayetçi olmadıgını söyledi.ama daha sonra bizi mahkemeye verdi. çatısında çeyiz eşyalarını bulundugunu ve maddi zararının çok oldugunu söyledi. çatı içerisinde çeyiz felan yoktu. kim çatının kullanılmayan bir yerin toz toprak olan bir yerde çeyiz saklar bunlar yalan. ozman çatıda kasasının oldugunu ve kasanın içinin para oldugunu mücevher oldugunu da söyleyebilir.böyle bi mantıkmı var böyle bi adaletmi olur. şuanda magdur çatısını yaptırdı çatı masraflarının büyük bi kısmınıda belediye ve kaymakamlık zaten karşıladı. üstelik benim orda kalan malzemelerimi kullanıp enerjisinide taktırdı .açıkcası adam bu işten kazançlı çıktı ve bizden para koparmaya çalışıyor. ben bir çok avukatada danıştım ve bu işin avukatlık bir mesele olmadıgını bu işten bişey çıkmayacagını söyledi ve boşuna avukata masraf etmememi söylediler o yüzdende avukat geregi duymadım. bunu söyleyen 24 senelik avukat. tazminat davasını açabilmesi için zararın giderilmemesi gerekmekteymiş. eger zararı karşılanmışssa tazminat davası açamazmış bu dogrumudur.bu işin sonucu olarak 3. ay hapis cezası alabilecegimizi onunda paraya çevirilecegi ve kararın gizli tutulması taktirde para cezasınında ortadan kalkacagını söylediler. benim orda kalan malzemelerime karşılık ben de o kişiyi icraya verdim elimde olay günü kesilmiş faturası bulunmakta icra işleminin durdurulması için itirazda bulundu ve hukuk yolu açıldı. o itirazında yangınla beraber enerji malzemelerininde yandıgını idda etmiş . ama malzemeler yanmadı ve halen çatısında benim malzemelerimi kullanmakta. bunu bilen ve gören bir çok şahidim var. ve elimdede faturam var . en önemlisi kendinde bulununan malzemenin bu bölgedeki tek bayisi benim. ve yandıgını idda ettigi malzemelerde demir malzeme ve dolaysıyla yanıcı bir malzeme degil.bunların yandıgını ıspatlayamaz ben bu malzemelerimin parasını geri alabilirmiyim elimde senedi yok sadece faturası var ve üst kısmı imzalı. oguzhan bey cevaplarsanız sevinirim hayatınızda ve okulunuzda size başarılar dilerim
benim sormak istediğim taksirli suçlarda ceza almadan dava kapanabilirimi
Konu gucmeh tarafından (06-01-2009 Saat 23:23:43 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: eksiklik
Keşif veya bilirkişi incelemesinde kusur oranları belli mi? Bu konuya cevap verebilmek teknik bir bilgi ister ve bunu şu haliyle buradan cevaplamak mümkün değil.
Ayrıca avukat gerek yok diyen kimse yanlış düşünmüş. Hakim de, savcı da insan, hata yaparlarsa düzeltebilecek tek kişi avukatınız. Şimdi kitaplardan, internetten sizin işiniz ile ilgili bilgi alsam, ardından da çatılara güneş enerjisi ile ilgili aletler takmaya kalksam ne olur? Bakın siz dahi bir işin uzmanı iken hata yapabiliyorsunuz. Demek ki bilimsel düşünmeli ve davranmalıyız. Ayrıca geçmiş olsun, kusur oranı ne çıkarsa zarara da o oranda katlanacağınızı eklemeliyim.
av. basri güngören ilginiz için teşekkür ederim. avukat bu mahkemeye bende girsem hakimin verecegi ceza bellidir dedi bize. ona istinaden biz avukat tutmadık.ama siz haklısınız hukuki hiç bi terimden ben anlamam ve hakimin verecegi cezayı dogruda olsa yanlışta olsa üstlenirim.tabiki işin ehlinin konuyla ilgilenmesi daha dogru ama bizde kendisine güvendiğimiz ve çok yakından aile dosumuz oldugu için kendisine itimat etmekteyiz. ayrıca ben çareyi internet sayfalarından ve kitaplardan aramıyorum sadece sizinki gibi saygı deger kişilerden sorunum hakkında fikir alış verişinde bulunmak için yazmıştım. bu forumun amacıda bu dur sanıyorsam.eger meseleyi okuduysanız ve fikirlerinizi benimle paylaşmak isterseniz sevinirim . tekrar size teşekkür ederim ve allah kimsey adliye yolunda kafa yormayı nasip etmez inşallah .mesleki hayatınızda başarılar ve saygılarımı sunarım AV.BASRİ GÜNGÖREN keşif ve bilir kişi raporu daha yok ocak ayının 19 da keşif var
benim size danışmak istediğim benim halen devam eden bi mahkememin sonucu ile ilgili biz günEŞ. enerji sistemleri ile ugraşıyoruz enerji takma sırasında kaza ile yangına sebep olduk ve kişinin çatısı yandı suç taksirle yangına sebebiyet bu 2 ci mahkemem ilkinde şahitler dinlendi şimdik bilir kişi raporu için mahkeme gün attı davacı zararını karşılanmasını istiyo ama bizi işe götüren kendisi ve kaza ile olan bi durum ve bizimde bir çok aletlerimiz malzemelerimiz yangın anında yandı ve bütün malzemelerimiz orda kaldı ve alamadık . çatı yandı ve yalanlarla çatının içinde kızının ceyizlerinin oldugunu söylüyo ama hepsi yalan çatı çeyiz felan yoktu bunun sonucu ne olur bana bir bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ve başarılar dilerim
DAVACI EVİ İÇİN BİR ÇOK DERNEKTEN BELEDİYEDEN VE FONDAN YARDIM ALDI VE EVİNİN ÇATISINI YAPTIRDI.ASIL ZARAR GÖREN BİZİZ
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku