+ Konuyu Yanıtla
1 den 5´e kadar toplam 5 ileti bulundu.

Konu: Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum

Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum

Yaklaşık 2 ay önce ailesinin bize zorluk çıkarması sebebiyle eşim kaçarak geldi ve 2 gün sonra nikahımızı yaptık.Ardından ailesi yaşadığım yere gelerek peşimize düştüler, ailemin evine gelip çeşitli kötü sözler söylemişler ve hızlarını alamayarak işyerime gidip kızlarını kaçırdığımı ilan ederek mesleki itibarımı zedelediler.Hem çalıştığım hemde öğrenci olduğum için eşime hemen ayrı bir ev kurmam zaman aldı.Ailesinin aileme karşı bulundukları hakaretlerden dolayı ailem bize yardım etmek istemediler ve bu yüzden arkadaşlarımızda kalmak zorunda kaldık.Eşim bu durumdan rahatsızlık duydu ve ailesine durumu anlattı.Bu zaman çerçevesinde ailesinin laflarından dolayı eşimle tartışmaya başladık.Birgün ailesinin bana iftira atması sebebiyle eşimle tartışmaya girdik ve bana saldırdı.Saldırması üzerine sağ omuzunun alt kısmına vurdum.Ertesi gün ailesi gelerek eşimle görüşmek istediler.Eşim evden çıkarak ailesinin yanına gitti ve ailesiyle beraber gidip hakkımda şikayette bulunarak boşanmak istediğini söylemiş ve memleketine dönmüş.İlerleyen zamanlarda bana yanına ev kurmadan gelmeyeceğini bildirdi.Bende kendisinin bunu istemesini haklı görerek gidip kredi çekerek bir ev tuttum.Daha yeni bitmiş bina olduğundan dolayı yerleşmek zaman aldı.Ev tutmamın ardından eşim buraya geldi ama eve yerleşemediğimizden dolayı akrabalarımda kalmak zorunda kaldık.Tekrar bu durumdan rahatsız olan eşim evin elektrik ve gazını açtırmak için uğraştığım bir gün eşyalarını toparlayarak ailesinin yanına geri döndü.Bana eşyalarımı almamı ve eve yerleşmemi istedi.Ailemle konuşarak durumu izah ettim ve desteklerini almaya başladım.Bir kısım eşyalarımızı aldım ve bunu eşime bildirdim.Eşim kendisini gelerek almamı istedi.Ertesi gün yola çıktım fakat eşim gelmedi.Geri dönüşüm esnasında evini arayarak kendisine neden gelmediğini sormak istedim fakat telefona çıkan babası bana eşimle görüşemeyeceğini kızını rezil ettiğimi ve annemin onurunu zedeleyici sözler sarfetti.Bunu üzerine bu lafı kaldıramayarak birkaç gün sonra eşime küfürden doğan rahatsızlığımdan dolayı küfürlü bir e-mail attım.Bir süre görüşmedik.Ardından eşimle konuşmamızda annesi yine telefonu aldı ve annemin onuru zedeleyici cümleler kurarak kapadı, bu lafları yanımdaki arkadaşımda duydu.Şimdi ise eşim düğün yapmamı istediğini ve eğer yapmassam boşanma dilekçesi vereceğini söylemekte.Ben boşanmak, ailesinin bana yaptıkları hakaretlerin önüne geçmek ve eşimi doldurarak kurduğumuz yeni aileyi parçalamalarına izin vermek istemiyorum.Sanırım taviz verdikçe bana baskı yapmaya ve boşanmaya zorlamaya devam edicekler.Ne zaman eşimle sıkıntılı durumda olsak eşimi arayarak memleketine götürtüyorlar.Ardından eşimle tekrar konuşmaya başladığımızda elinden telefonu alarak ağza gelinmeyecek hakaretlerde bulunuyorlar.Eşim gerilmiş ve düğün yapmassam boşanacağına dair sert bir moda girmiş durumda.Üzerimde baskı kurup kendileri suya sabuna dokunmadan bana herşeyi yaptırmaya çalışıyorlar.

Bu durumun hukuki bir yolu olmalı.Onun yardımına ihtiyacım olduğunda sürekli çekip giderek ve ailesine sığınarak beni zor durumda bırakıyor.

Farkındayım çok uzun oldu ama olaylar ayrıntılarda saklı.Şu an düğün yapmayı düşünmüyorum çünkü ona olan güvenim sarsılmış durumda.Boşanacağını söylüyor ama ben boşanmak istemiyorum ve bu konulara bir son vermek istiyorum.

Bu konuda ne yapabilirim?

YÖNETİM : Düzeltmiş olsanız da, buranın mahalle kahvesi olmadığını hatırlatırız.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum konulu yargıtay kararı ara
    Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    190
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanmamak ve mağduriyetimi ispatlamak istiyorum

Alıntı Takach rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yaklaşık 2 ay önce ailesinin bize zorluk çıkarması sebebiyle eşim kaçarak geldi ve 2 gün sonra nikahımızı yaptık.Ardından ailesi yaşadığım yere gelerek peşimize düştüler, ailemin evine gelip çeşitli kötü sözler söylemişler ve hızlarını alamayarak işyerime gidip kızlarını kaçırdığımı ilan ederek mesleki itibarımı zedelediler.Hem çalıştığım hemde öğrenci olduğum için eşime hemen ayrı bir ev kurmam zaman aldı.Ailesinin aileme karşı bulundukları hakaretlerden dolayı ailem bize yardım etmek istemediler ve bu yüzden arkadaşlarımızda kalmak zorunda kaldık.Eşim bu durumdan rahatsızlık duydu ve ailesine durumu anlattı.Bu zaman çerçevesinde ailesinin laflarından dolayı eşimle tartışmaya başladık.Birgün ailesinin bana iftira atması sebebiyle eşimle tartışmaya girdik ve bana saldırdı.Saldırması üzerine sağ omuzunun alt kısmına vurdum.Ertesi gün ailesi gelerek eşimle görüşmek istediler.Eşim evden çıkarak ailesinin yanına gitti ve ailesiyle beraber gidip hakkımda şikayette bulunarak boşanmak istediğini söylemiş ve memleketine dönmüş.İlerleyen zamanlarda bana yanına ev kurmadan gelmeyeceğini bildirdi.Bende kendisinin bunu istemesini haklı görerek gidip kredi çekerek bir ev tuttum.Daha yeni bitmiş bina olduğundan dolayı yerleşmek zaman aldı.Ev tutmamın ardından eşim buraya geldi ama eve yerleşemediğimizden dolayı akrabalarımda kalmak zorunda kaldık.Tekrar bu durumdan rahatsız olan eşim evin elektrik ve gazını açtırmak için uğraştığım bir gün eşyalarını toparlayarak ailesinin yanına geri döndü.Bana eşyalarımı almamı ve eve yerleşmemi istedi.Ailemle konuşarak durumu izah ettim ve desteklerini almaya başladım.Bir kısım eşyalarımızı aldım ve bunu eşime bildirdim.Eşim kendisini gelerek almamı istedi.Ertesi gün yola çıktım fakat eşim gelmedi.Geri dönüşüm esnasında evini arayarak kendisine neden gelmediğini sormak istedim fakat telefona çıkan babası bana eşimle görüşemeyeceğini kızını rezil ettiğimi ve benim bir ........ oldumu söyledi.Bunu üzerine bu lafı kaldıramayarak birkaç gün sonra eşime ............ bir e-mail attım.Bir süre görüşmedik.Ardından eşimle konuşmamızda annesi yine telefonu alarak "bu kızı buraya bir daha gönderme ................" diyerek telefonu kapadı ve bu lafları yanımdaki arkadaşımda duydu.Şimdi ise eşim düğün yapmamı istediğini ve eğer yapmassam boşanma dilekçesi vereceğini söylemekte.Ben boşanmak, ailesinin bana yaptıkları hakaretlerin önüne geçmek ve eşimi doldurarak kurduğumuz yeni aileyi parçalamalarına izin vermek istemiyorum.Sanırım taviz verdikçe bana baskı yapmaya ve boşanmaya zorlamaya devam edicekler.Ne zaman eşimle sıkıntılı durumda olsak eşimi arayarak memleketine götürtüyorlar.Ardından eşimle tekrar konuşmaya başladığımızda elinden telefonu alarak ağza gelinmeyecek hakaretlerde bulunuyorlar.Eşim gerilmiş ve düğün yapmassam boşanacağına dair sert bir moda girmiş durumda.Üzerimde baskı kurup kendileri suya sabuna dokunmadan bana herşeyi yaptırmaya çalışıyorlar.

Bu durumun hukuki bir yolu olmalı.Onun yardımına ihtiyacım olduğunda sürekli çekip giderek ve ailesine sığınarak beni zor durumda bırakıyor.

Farkındayım çok uzun oldu ama olaylar ayrıntılarda saklı.Şu an düğün yapmayı düşünmüyorum çünkü ona olan güvenim sarsılmış durumda.Boşanacağını söylüyor ama ben boşanmak istemiyorum ve bu konulara bir son vermek istiyorum.

Bu konuda ne yapabilirim?
    öncelikle altı çizili kelimeleri forum kuralları gereği burada yayınlamanız çok yanlış.Hakarete uğradığınızı söylemeniz yeterli. Eşinize yaptığınız darp la ilgili bir hastane raporu varmı elinde eşinizin.Bu olaydan sonra eşiniz eve tekrar dönmüşse eve dönüşten önceki olaylar boşanmaya ve manevi tazminata esas alınamaz.Affeden tarafın dava hakkı yoktur diyor kanun.Eğer eşiniz bu olaylara dayanarak dava açar ve sizde olaydan sonra eşinizin sizi terk edip tekrar dönüğünü ispatlarsanız dava büyük ihtimalle red edilir.Ancak hakaret içeren söz ve eylemelerden kaçınmalısınız. Geçmiş olsun

İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Söz icerigini yazdığımdan dolayı üzgünüm.Sadece net bilgi verebilmek maksadıyla yazdım.Eşimin elinde hastane raporu olup olmadığı hakkımda bilgim yok ama çok şiddetli bir darbe vurmadım ve uzun zamanlı bir rapor alacağımı sanmıyorum.Evet olaydan sonra eşim geri geldi bunu şahitlerle kanıtlayabilirim ama kendi evimize henüz yerleşememiştik bundan dolayı bunalarak tekrar haberim olmadan geri gitti ve gelmek için sürekli benimle pazarlığa girişiyor.Daha önce ev tutmamı istemişti şimdi ise düğün yapmamı istiyor.Bu konularda ailesi evliliğimiz üzerinde büyük etkenlerde bulunmakta ve bundan dolayı çok huzursuzum.

Eşim 10 gün önce beni arayarak ailesinin onu çok bunalttığını gelmek istemesine rağmen yola çıkma esnasında ailesinin problem çıkartarak göndermediğini ve görüşmemize mani olduğunu bildirdi.Bu konuyla ilgili hukukumuzda herhangi bir yaptırım veya ikaz etme durumu söz konusumu?
    Konu Takach tarafından (03-01-2009 Saat 16:06:28 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İzmir
    İletiler
    72
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

E. Birliğin korunması
    I. Genel olarak
    MADDE 195.- Evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesi veya evlilik birliğine ilişkin önemli bir konuda uyuşmazlığa düşülmesi halinde, eşler ayrı ayrı veya birlikte hakimin müdahalesini isteyebilirler.Hakim, eşleri yükümlülükleri konusunda uyarır; onları uzlaştırmaya çalışır ve eşlerin ortak rızası ile uzman kişilerin yardımını isteyebilir.
    Hakim, gerektiği takdirde eşlerden birinin istemi üzerine kanunda öngörülen önlemleri alır.

Yukarıda bilginize sunduğum maddeyi incelemenizde ve bir avukata danışmanızda yarar görüyorum. Ayrıca şahsi görüşümü de eklemek isterim; Son karar sizin ama eşiniz ailesinden zoru gördümü size geliyor, sizde zoru gördümü ailesine gidiyor. Böyle bir durum ne zamana kadar devam edebilir. Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Sonuç olarak sorunlarınızla ilgili olarak şunu da belirtmek isterim.Şahsınıza edilen hakaretleri duyan bir şahidinizin olması sizin lehinize tabiii durumunuza tanıklık edebileceklerinde olması konusunda da şanslısınız.Karşı tarafın açacağı davada siz kusurlu olmadığınızı kanıtlarsanız ve boşanmak istemediğinizi belirtirseniz dava red edilir. Ülkemizde boşanmak düşünüldüğü gibi kolay değildir hele hele bir taraf boşanmak istemiyorsa.....

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    190
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Takach rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Söz icerigini yazdığımdan dolayı üzgünüm.Sadece net bilgi verebilmek maksadıyla yazdım.Eşimin elinde hastane raporu olup olmadığı hakkımda bilgim yok ama çok şiddetli bir darbe vurmadım ve uzun zamanlı bir rapor alacağımı sanmıyorum.Evet olaydan sonra eşim geri geldi bunu şahitlerle kanıtlayabilirim ama kendi evimize henüz yerleşememiştik bundan dolayı bunalarak tekrar haberim olmadan geri gitti ve gelmek için sürekli benimle pazarlığa girişiyor.Daha önce ev tutmamı istemişti şimdi ise düğün yapmamı istiyor.Bu konularda ailesi evliliğimiz üzerinde büyük etkenlerde bulunmakta ve bundan dolayı çok huzursuzum.

Eşim 10 gün önce beni arayarak ailesinin onu çok bunalttığını gelmek istemesine rağmen yola çıkma esnasında ailesinin problem çıkartarak göndermediğini ve görüşmemize mani olduğunu bildirdi.Bu konuyla ilgili hukukumuzda herhangi bir yaptırım veya ikaz etme durumu söz konusumu?
    Akrabalarınızdan birinin evinde eşinizin rızası olmadan yaşama çabanız sizi bir mahkeme sırasında kusurlu taraf yapacaktır.Öncelikle kendinize ait bir ev ortamı yaratmalısınız. Sonrasında eşiniz sizinle eve dönme taraftarı ise eşinizi oradan almanıza kimse mani olamaz. Eşinizinde rızası var ise Ailesine hakim kanalı ile uyarı ve uzaklaştırma göndertebilirsiniz diye düşünüyorum. Ama eğer eşiniz zaten bu durumdan rahatsız ise hakime de pek gerek kalmaz. Kendisi ailesini evliliğinizden uzak tutabilir. Geçmiş olsun

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

bosanmamak icin ne yapmali

bosanmamak icin sozler

bosanmamak icin ne yapilir

bosanmamak sadece sikayette bulunmak

bosanmamak icin gidermek icin ne yapmak gerekir

Forum