EPDK tarafından 2005 yılında verilen karara rağmen hala sayaç bedelleri iade edilmemiştir. Yasal yollara başvurmak isteyen kişiler aşağıdaki dilekçe örneğinden yararlanabilirler.

T.C. …………..KAYMAKAMLIĞI
TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA

ŞİKAYETÇİ : ……………………………………………………………….

ŞİKAYET OLUNAN: Başkent Doğalgaz. A.Ş.
Toros Sokak No: 20 Sıhhıye / ANKARA

KONU : Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla, hukuka aykırı olarak ………. tarihinde alınmış olan………. sayaç bedelinin yasal faizi ve KDV’si ile birlikte tahsili talebidir.

AÇIKLAMALAR :

1-…….. Tarihinde, şikayet olunan kurumla………. Bedel ödeyerek doğal gaz aboneliği sözleşmesi imzaladım

2- kurum tarafımdan haksız olarak …… bedel fazladan almıştır. Çünkü; bu bedel 03.11.2002 tarihli ‘doğal gaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinin’ Sayaçlar, dağıtım şirketinin mülkiyetinde olup abone bağlantı bedeli dışında hiçbir bedel alınmadan dağıtım şirketince temin edilerek sisteme dahil edilir.’ Hükmünü içeren 40. maddesine aykırı olarak alınmıştır.

Nitekim söz konusu uygulamanın EPDK’nun 08.04.2005 tarih ve 472/38 nolu kararıyla da mevzuata aykırı olduğu tespit edilmiş ve aykırılığın giderilmesi ile fazla ödenmiş ücretlerin iadesine karar verilmiştir.

3-Bu sebeple tarafımdan………..tarihinden alınmış olan …… TL’nin de hukuka aykırı olması nedeniyle tarafıma iadesi için iş bu başvuruda bulunma zorunluluğu hasıl olmuştur.

DELİLLER : EPDK’nun 08.04.2005 tarih ve 472/38, 03.11.2002 tarihli ‘doğal gaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliği,EPDK 28/02/2003 tarih ve 97 sayılı kararı, EPDK internet sitesi tüketiciler bölümü yayını.

SONUÇ VE İSTEM : Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla tarafımdan haksız ve hukuka aykırı olarak tahsil edilen ……. USD’nin (….. YTL’nin) ….. tarihinden itibaren işlemiş en yüksek avans faizi oranı üzerinden hesaplanacak faizi ve KDV’si ile birlikte şikeyet olunan kurumdan tahsiline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.