Biz tarımsal üretim yapan bir Ltd şirketiz.Bu sene işlerimizin kötü gitmesi ve üretmiş olduğumuz ürünleri satamamamız ve alacaklalarımızdan tahsilat yapamamız vesilesi ile bizde borçlu bulunduğumuz şahız ve şirketlere ki; bunların çoğu senetli borçtur ödeme yapamıyoruz.Bizim toplam borcumuzu karşılayacak fazlası ile malımız ve alacağımız vardır ama bunların nakide dönüşmesi zaman istiyorki yaklaşık olarak 4 veya 5 ay.Borçlarımızın hepsinin günü geçmiş bulunmaktadırki yaklaşık olarak 1-2 aydır.Bu borçlarımızı zaman içerisinde ödeyeceğimiz kesindir ama alacaklılarla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu hiçbirisi vade uzatmaya yanaşmamış ve hukuki yolla tahsiline gideceğiz diyorlarki bu onların en doğal hakkıdır.Biz herhangi bir gayrimenkülümüzü kaybetmek istemiyoruz heleki icra yolu ile. Şu an sadece korumak istediğim iki tane mülküm varki değerleri yaklaşık 1.500.000 ytl civarıdırki bunların dışında araç ve mülklerimiz vardır.Bu arada toplam borç miktarımız yaklaşık olarak 400.000 ytl dir.Bu iki mülküm depo ve prefabrik tesistir.Bu iki mükümüzü öncelikle ipotek yolu ile korumak istedim ama yaklaşık 10.000 ytl gibi bir masraf çıkınca pek sıcak bakmadım tabiki bu yol mülklerimi korurmu onuda bilmiyorum.Bunun dışında merak ettiğim, güvendiğim birisinin üzerineanlaşmalı olarak haciz ettirmemiz uygunmudur? İlginize şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.