Ben 20 yıldır evliyim ancak eşimin neredeyse evliliğimizin ilk yıllarından beri borçları var.Kredi kartları çıktığından beri halimiz daha da kötü oldu maalesef.Aylık 2000 YTL sırf faiz vermekteyiz,bankalara.
Çok ayrılmak istedim eşimden ama bir türlü boşanmaya yanaşmıyor sadece boşanıp beraber oturursak belki boşanırım diyor.Çünkü kendi birikimlerime,borçlarına karşı el konulacağını o da biliyor onun için bu hususta sizlere sorularım şunlardır:
1-)Evlendikten kısa bir süre sonra,tamamen kendi birikimlerimle aldığım annemin evinin,tapusunun yarısı benim,yarısı da annemin üstüne acaba bu borçlar yüzünden bu ev elden gider mi?
2-)Ben SSK'dan emekliyim maaşıma bir haciz gelir mi?
3-)2 yıl önce yine kendi birikimimle bir arsa aldım eşimden gizli,ancak bu borç durumlarına karşı arsayı kızımın üstüne yaptım.Yine ona da el konulur mu?
4-)Kağıt üzerinde boşanırsak eğer ve bir evlilik sözleşmesi yaparsak,bir çözüm olabilir mi?
5-)Boşandıktan sonra kaç yıl geçmesi gerekir bu sözleşmenin geçerli olabilmesi için?
Kağıt üzerinde boşanıpta,yaşamamıza devam etmemiz; bunu sadece bu borçlar yüzünden yapmamız ne kadar doğrudur o tartışılır ancak gerçek bir boşanma iki taraf adına da iyi olmayacağını da biliyorum.
Eşim gerçekten çok iyi bir insan,sırf iş hayatında yaptığı hatalardan ve iyi niyetinden kaynaklanan başarısızlıklarından ötürü onu,benim ve çocuklarımın hayatından çıkarmak benim vicdanıma da sığmıyor.Bir yandan da uzun yıllar çalışarak büyük emekler verdiğim birikimleri de kaybetmeyi göze alamıyorum,takdir edersiniz ki.
Hukukî olarak başka çözüm yolları da varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim..