Norveç vatandaşı eşimden haklarımı alarak nasıl boşanabilirim
Merhabalar ..
Eşim Norveç vatandaşı ben T.C vatandaşıyım Türkiyede 03 -11-2006 ‘da resmi olarak evlendik
Çocuk yok …
eşimin norveç vatandaşı olması bu evliğin dümeninde istediği gibi hareket etme hakkını veriyormu istediği zaman alıp istediği zaman boşayabiliyormu yada terk edip bırakabiliyormu 3 senemi kaybettim , işimi kaybettim maddi manevi zarara uğradım ki manevi zararın değeri ölçülmez.. hakkımı nasıl arayabilirim hangi yoldan başlayabilirim ?
ve şunuda belirtmek istiyorum ayrılma taraftarı değilim eşimi seviyorum ailesinin etkisinde kaldığı belli seçimi ailesinden yana kullandığı belli belki bir mucize olur bana döner..fakat mucizeyi beklemek yerine zaman aşımına uğramaması için bir yerlerden başlamam gerekiyor ..çünki bir kadınla berbarliği varmış duyumları aldım ki eğer varsa bitmiştir benim için
1-eşim beni norveçte görüşmüyoruz gerekçesi ile boşayabilirmi?
2-ben dava açarsam tedbir nafakası ve nafaka alabilirmiyim?
4-T.C kanunlarını ve verilen kararları norveç tanırmı ??
5-bu tür uluslararası boşanma davası için herhangi bir avukata gidebilirimiyim ?
yoksa bu tür davalara bakan özel avukatlarmı var varsa nerde bulabilirim
beni bu konuda aydınlatırsanız ve yönlendirirseniz çok sevinirim
Merhaba Sayın Medizer,
Evet, tedbir nafakası her yerde açılabilir çünkü ihtiyati tedbir niteliğindedir. Ara kararıyla hükmedilen nafaka miktarı zaten "ileride artırılmak ve eksiltilmek üzere" verilir ve yargılama sonucunda -tarafların ekonomik ve sosyal durumları net olarak belirleneceğinden- değiştirilebilir.
merhabalar ..
eşim norveçte yaşıyor ve norveç vatandaşı ben T.C vatandaşıyım ve istanbulda yaşıyorum eşime burdan boşanma davası açsam tedbir nafakası davasıda açabilirmiyim açarsam burdaki kararın norveçte tanınma olasılığı varmı ? teşekkürler..
Merhabalar ..
Eşim Norveç vatandaşı ben T.C vatandaşıyım Türkiyede 03 -11-2006 ‘da resmi olarak evlendik
Çocuk yok …
eşimin norveç vatandaşı olması bu evliğin dümeninde istediği gibi hareket etme hakkını veriyormu istediği zaman alıp istediği zaman boşayabiliyormu yada terk edip bırakabiliyormu 3 senemi kaybettim , işimi kaybettim maddi manevi zarara uğradım ki manevi zararın değeri ölçülmez.. hakkımı nasıl arayabilirim hangi yoldan başlayabilirim ?
ve şunuda belirtmek istiyorum ayrılma taraftarı değilim eşimi seviyorum ailesinin etkisinde kaldığı belli seçimi ailesinden yana kullandığı belli belki bir mucize olur bana döner..fakat mucizeyi beklemek yerine zaman aşımına uğramaması için bir yerlerden başlamam gerekiyor ..çünki bir kadınla berbarliği varmış duyumları aldım ki eğer varsa bitmiştir benim için
1-eşim beni norveçte görüşmüyoruz gerekçesi ile boşayabilirmi?
2-ben dava açarsam tedbir nafakası ve nafaka alabilirmiyim?
4-T.C kanunlarını ve verilen kararları norveç tanırmı ??
5-bu tür uluslararası boşanma davası için herhangi bir avukata gidebilirimiyim ?
yoksa bu tür davalara bakan özel avukatlarmı var varsa nerde bulabilirim
beni bu konuda aydınlatırsanız ve yönlendirirseniz çok sevinirim
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=50001
Aynı soruyu daha önce sormuştunuz,tekrar sayınız,alabileceğiniz cevap ihtimalini arttırmayacağı gibi,konunuzun ve üyeliğinizin kilitlenmesine neden olabilir.
Sn.albina;
eşinizin Norveç te yaşadığını hepimiz öğrendik ancak siz tekrar yapılmaması konusundaki forum kuralını öğrenemediniz.
Lütfen tekrar yapmaktan vazgeçin!
Sn.albina;
eşinizin Norveö te yaşadığını hepimiz öğrendik ancak siz tekrar yapılmaması konusundaki forum kuralını öğrenemediniz.
Lütfen tekrar yapmaktan vazgeçin!
sayın kırcalı en azından bir hayat belirtisi verdiğiniz için teşekkür ederim..
sorularımla heryerde karşılaştığınız için de ayrıca özürdilerim ... tekrar etmek değil amacım ayrı yerlerde ayrı konular görüyorum ondan bir kaç konuda göründüm ..
1-- boşanma
2-tedbir nafakası
3-nafaka ve kararın norveçte tanınması ayrı ayrı benzer konular görünce kısa ve ayrı olarak sordum tekrar. özür
uyarıya gelince maşallah pek serisiniz fakat ben hala bir cevap alamadım ..
yada ben anlatamıyorum derdimi yabancı ülkede olan bir kişiden nasıl boşanabilirim burdaki kararlarr o ülkede geçerlimi nafaka tedbir nafakası vs vs
hayır uluslararası boşanma konusunda yoksa bilginiz bilen bir avukata yönlendirin gerçekten nerde bulacağımı bilmiyorum ben tuhaf veya bu sitenin amacı dışında bir şey istemiyorum istediğim hukuki yardım ....avukat istiyorummmmmmmm
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku