Devam etmekte olan boşanma davamda haksız ve yanlış deliller sunarak eşim benden tedbir nafakası talebinde bulunmakta ve davayı uzatmaya çalışmaktadır. Ayrıca çocuk için bağlanan 150 milyon nafakayı az bulmakta ve çocuğun giderlerinin (1 yaşında) aylık 650 olduğunu söylemekte kendisinin sosyal yaşantısına uygun bir ev bulduğunu bunun kira yakıt kapıcı elektrik su gibi giderlerine benim ortak olmam gerektiğini ve ayrıca balayındaki masraflardan tutunda gelinliğe hatta ve hatta kına gecesindeki çereze kadar ortak ödeme yapıldığı iddalarına yer vermektedir. Kendisi çalışmaktadır ve benim kadar maaş almaktadır. Buna rağmen ben hala var olan borçları ödeyebilmek için ek derslere girdiğimki (bunlar geçici kazanımlardır) benim gelirimin çok yüksek olduğu için nafaka talebinde bulunmaktadır.
Sorularım:
------------
1. Yaptığım araştırmalarda buna benzer bir davada çalışan kadına tedbir nafakası verilemeyeceğine dair ankara yargıtay 2. hukuk dairesi tarafından verilmiş çalışan kadına nafaka bağlanamayacağına ve bağlanan nafakanın geri alınmasına dair karar varmış bunu bulamadım nereden ve nasıl bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Sanırım Munise Dayı isimli bir avukatın davası olması gerek.
2. asılsız ve mahkemeyi yanıltıcı şahitler ve deliller vermesinden dolayı giderlerin yarısını (büyük bir kısmını kendim karşılamış olmama rağmen) bunları benim ödediğimi nasıl ispat edebilirim. ( örneğin balayı masrafı için ben yanlız çıkmadım ki balayına nasıl yarısını isteyebilir )
3. benim fazla kazandığımı israrla söylemelerine ragmen masraflara katkı ve 1997 senesinde girdiğim kooperatif hissem için ve benzeri konularda) benden katılım payı olarak ödemelerin yarısını talep etmekteler ben madem fazla kazandım nasıl yarısını talep ederler kanuni olarak böyle bir dayanakları varmı?
4. Çalışan bir kadın benimle aynı düzeyde ve konumda ise ve aldığımız maaşlar aynı ise ve ben evi eşyaları ile ona bırakıp bir süre ayrı yaşama kararı aldığımız halde evi eşyaları ile terk edip kendine yeni bir ev kurarsa ve bu evde kendisi, ailesi ve ablası ile beraber kalıyorlar ise benden nasıl kira ve yakıt parası talebinde bulunur. Kanuni dayanağı varmıdır
5. 2 yıl boyunca benim mülküm olan evde oturup sadece aylık yaklaşık 150 civarında kooperatif aylığı ödemeye devam ettiğimiz için istemiş olduğu katılım payına karşılık 2 yıl boyunca o evden istifade etmiş ve barınmış olması ve bunun karşılığında hiç bir bedel ödememiş olması dava içinde benim lehime bir karar oluşturabilirmi bu süre kirada otursaydık kira parası ödemek zorundaydık bu durumda benden kira parasıda mı talep edecekti veya ben kullanım hakkı talep edebilirmiyim
6. 2 ay sonra askerim,çocuk nafakası ve bağlanırsa tedbir nafakası ne olacak ben bu sürede maaş almayacağım için ben nafaka talebinde bulunabilirmiyim.
7. Eşimin beni mail ve chat ile aldattığına dair elimde delillerim var bunları sundum bu durumda kusurlu taraf o olursa benim maddi ve manevi tazminat durumum ile nafaka durumum ne olur
Açıklama ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yargıtay kararlarını incelerken davanın içeriğinede bakılması gerekliliğini hatırlatarak;http://195.142.131.186/scripts/cgiip...ids=0x00acc900 linki ile konuya örnek olabilecek bir karara ulaşabilirsiniz.Bu kararı mutlaka avukatınız ile değerlendirmenizi öneririm.
İlginiz için teşekkür ederim avukatıma danışacağım. Aslında aradığım yoksulluk nafakası değil tedbir nafakası.
Bu konuda tedbir nafakasının daha önce açılmış bir davada çalışan kadına bağlanamayacağı ve bağlanan nafakanın iadesi konusunda ankara 2. yargıtayının verdiği bir karar varmış aslında ben hem onu hemde varsa diğer konular ile yargıtay kararı aramaktayım.
Hakim beyin şimdilik nafaka düşünmüyorum demesi ve bunu konuda yeterli bilgiye sahip olmamasını kendisininde ifade etmesi üzerine bu arayışa girdim. Teşekkür ederim
Bu nafaka konusu çok ilginç bir konu. Benim de boşanma davam sürüyor ve tedbir nafakası ödemekle yükümlüyüm. Eşim bu 5 aylık dönemde 2 kere iş buldu ve ikisini de mahkemeye sunmam üzerine işten ayrıldı. Yarhıtay kararları gereğince asgari ücretle çalışan kişilere nafaka bağlanamaz (bırakın tedbir nafakasını) ancak dava sonucunda yoksulluk nafakasına hükmedilebilir. Bunun sınırı da 900 YTL. Yani çalışan eş 900 ytl ve üzeri gelir alıyorsa bu nafakayı talep edemez. Bir diğer husus artık eşimle ayrı olduğum için iş bulması ve bırakması aslında yargıtay kararaları gereğince onun sorunu bir kere çalışmaya başladıysa ve istifa/atılma hepsi onu bağlar konular. Ancak yine de tedbir nafakası ödememe dair kararı iptal ettiremedim. Elbet yargıtaydan dönecektir diye düşünüyorum amcak boşanma davalarının en komik tarafı artık insanın kusası geldiği için "benden kıymetli değil ya" kurtuldum verdiklerimde başımın gözümün olsun deyip kenara çekilmeniz olacaktır. En azından ben bir daha eski eşimin adının geçtiği herhangi bir ortamı dahi arzulamıyorum (kendimce gerekçelerim var). Yargıtayı da rahatsız etmeye gerek yok
Ben ve Eşim 830 civarında maaş almakta. Ben ağustos ayında askere gideceğim. Ayrıca beraberinde giderken bütün mav varlığım ile ev eşyalarını götürmekle kalmadı haddinden fazla ve haketmediği kadar benden mal,para,nafaka,maddi ve manevi tazminat istemekle birlikte davayı uzatma yoluna giderek tedbir nafakası almak peşinde ve attığı iftiralar ise ayrı benim uğraşmak zorunda kaldığım konu bu.
Ankara avukatlarından ayrıca kadın kolları başkanı Av.Munise Dayı'nın bir davasında çalışan kadına tedbir nafakası bağlanamayacağı ve bağlanan nafakanın iade edilmesine dair ankara 2. yargıtayının vermiş olduğu kararı bulmaya çalışıyorum ama bir türlü ulaşamadım.
Bu konuda bilgisi olanlardan bu karara ulaşmak için bana yol göstermelerini istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: Bahsettiğiniz gibi yargıyı rahatsız etmiyorum daha önce yargının verdiği bir kararı arıyorum. Böylece hakim beye yargının daha önceden vermiş olduğu kararı göstererek sonradan sizinde bahsettiğiniz gibi temyiz veya yargıtaya gitmek gibi durumlara yol açmadan davanın uzamadan sonuçlanmasını sağlayarak yargının ve kendi yükümün azalmasına çalışıyorum. Sizin durumunuz siz vermeyi uygun gördü iseniz vermeye devam edebilirsiniz ama haklı olduğum bir durumda hakkımı aramayıda lütfen bana çok görmeyin. Saygılarımla.
Durumunuza üzüldüm. Bana 4 aydır oğlumu bile göstermiyorlar babalar gününde de onun 1. yaş günündede yanlızdım.
buraya gir KAVRAM bölümüne NAFAKA yaz hepsi çıkıyor.
Ben hak aramanızı görmedim sadece kendi durumuma mızıldandım, hukuk en kutsal haktır gerisi yalan. Haklıysanız peşini bırakmayın ben kendi adıma tasarrufumu dile getirdim o kadar. Çok yıprandım, kızım da öyle hiçbirşey ondan değerli değil yeter ki annesi artık sussun kızımda huzurla oyununu oynasın diye söylüyorum.
İyi günler diliyorum eşim bir devlet dairesinde memur ve boşanma sürecindeyiz. Eşim çocuğun velayetini istiyor. Yaklaşık maaşı 1000 ytl nin üzerinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku