Merhaba arkadaşlar benim basıma gelen bu talihsiz olaya herkez dikkat etsin kimsenin basına gelmesin herhangi bir nedenden dolayı işe gelmediginiz güne dair tutulan rapora dikkat edin.Benim işsizlik sigortası icin her seyim uygundu 600 gun işten ayrılma bıldırgesı vs.. paramı almaya gittiğimde bana bir gün işe mazeretsiz gelmediğim icin hakkımın olmadıgı soylendi calıstıgım is yerıne gidip sorduğumda o gune dair hic bir tutanak tutulmadan sadece sözle personel mudurlugune benım mazeretsiz işe gelmedıgim soylenmiş (7 gün ücretsiz ıznimin ertesi günü bilet bulamadıgım ıcın ıse gıtmemıstım) oteli arayarak mazeretımıde bıldırmıstım sımdı ben bu 1 gun yuzunden işsizlik parasını alamıyorum benim otel hakkında herhangibir cezai işlem yaptırmam mümkünmü o gune dair hakkımda tutulan herhangibir tutanak yok ilginize tesekkürler saygılarımla...
Merhaba arkadaşlar bu bana yapılan oyunu nasıl bozabılırım sizlerden bır cevap care beklıyorum 1 gun yuzunden 6 aylık maasımı alamıyacagım saygılarımla
İşsizlik ödeneğinden yararlanma şartları içinde ilk sırada son 120 gün kesintisiz prim ödenmesi yer alır.Bahsedilen 1 günlük devamsızlık,son 120 gün içinde ise,
siz işyerinin yazılı izni-onayı olmaksızın devamsızlık yaptı iseniz,
ortada bir usulsüzlük yok,kendi ihmaliniz var gibi görünüyor.Sizin devamsızlık yaptığınız gün için eksik gün bildiren işletme yapması gerekeni yapmış.
7 gün önce bilet bulup gidebildiğiniz yerden dönüş tarihi belli olduğuna göre biletinizi daha önceden temin edebilirdiniz.
BURDA OLUMSUZ BİR ŞEY GÖREMEDİM. SON 120 GÜN PRİM HESABINDA ÜCRETSİZ İZİN VARSA, DİĞER AYKİ ÖDENMŞ PRİMLER (VARSA) DEVREYE GİRER.. DOLAYISIYLA 120 GÜNDEN FAZLA ÇALIŞMANIZ VARSA, ÜCRET İZİN OLSA BİLE 120 GÜN SONRASI DEVREYE GİREBİLİR.
Hizmet akitleri 4447/51 inci madde kapsamında sona eren sigortalı işsizlerin, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün içinde, hizmet akdi devam etmekle birlikte;
1-Hastalık,
2-Ücretsiz izin,
3-Disiplin cezası
4-Gözaltına alınma,
5-Hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali,
6-Kısmi istihdam,
7-Grev,
8-Lokavt,
9-Genel hayatı etkileyen olaylar,
10-Ekonomik kriz,
11-Doğal afetler,
Nedeniyle işyerinde faaliyetin durdurulması veya işe ara verilmesi halinde, son 120 günün hesabında prim yatırılmayan bu süreler kesinti sayılmamaktadır.
Merhaba lginiz ıcın tesekkurler ben ıhmalım yok demıyorum evet ıhmalım var fakat ısyerım bana o eksık gunun devamsızlık degıl gelecek haftalık ıznımın yerıne kullandırdıgını soyledı boyle devamsızlık ıcın ozel bır belge tutmak tutanak tutmak gerekmezmı personelıne boyle bır seyı soylemesı gerekmezmı kanun hakkında pek bır bılgım yok sızlerın bılgısınden yararlanmak ıstıyorum bılmıslıkte yapmak ıstemıyorum ama aylık 2gun olan mazeret ıznıne gırmezmı yanı dırek devamsızlık cok agır bır ceza degılmı bunu sormak ıstemıstım işveren ıcın bu büyük bir koz belki bizimde bu kozu ısverene vermememız gerekıyor ama bızlerden habersız alacagımız bu kucuk olmayan meblağlar işverenin vicdanına kalmış olmuyormu çalısanına senın gelmedıgın gun ıcın devamsızlık yazdım al ıste buda tutanagı demesı gerekmezmı bana ayrı sigortaya ayrı konusuluyor yardımlarınız ıcın tesekkurler saygılarımla..
,
böyle bir yasal hak yok.
Doğrudan yapılan devamsızlık,işverenden yazılı olarak alınmış bir izin değilse,devamsızlıktır.Devamsızlık yapılan günler için prim ödenmez.
Çalışılmayan günler için prim ödenmeyeceğinin size özellikle bildirilmesi zorunluluğu yok.
Bu konuyu açmadan önce forumda inceleme ve araştırma yaptım ama benim durumum biraz daha karmaşık umarım yardımcı olursunuz... Ben eşimle severek ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları