Ben 1988 yılında evlendim.Lakin eşimin ruh ve fikir yapısı olarak tamamen benim zıttım olduğunu zamanla öğenmeye başladım.Kendisi ilkokulu zor bitirmiş (kesinlikle aşağılamak açısından söylemiyorum çünkü doğru şeyler de söylesem iyiki okumuşssun deyip hakaret eder tavrı olduğundan)ben üniversite mezunu bir erkeğim.İşte bu tip şeylerle beraber diğer farklı karakteristik özelliklerimizden ötürü aramızda şiddetli geçimsizlik başgöstermeye başladı.Dahası erkek olmama rağmen benim söyleyemeyeceğim küfürler ve hakaretlerle dolu sarfettiği kelimelerle birlikte tartışmalarımız sıklaştı.O zamanlar oğlum küçüktü ve ona kıyıp da boşanmak istemedim herşeyi alttan almaya çalıştım.Zamanla bir tane de kızımız oldu.Bu biraz olsun beraberliğimizi kuvvetlendirdi ama kısa bir müddet.Öyle ki ben çalışan bir insanım ve kızım daha bebek iken gece kalkmaya imtina eder uykusunu bölmek istemez tavırlarından dolayı hep ben kalkıp ilgilendim yavrumla.Yani ana kokusu yerine baba kokusuyla büyüdü diyebilirim.O zamanlar oğlum 11 yaşında idi ve bir zaman sonra yine tartışmalar alevlenmeye başladı.Hatta öyle ki bir türlü susmak bilmeyen çenesi yüzünden neredeyse hayatıma son veriyordum (yani intihara teşebbüs ettim maalesef).Ama bunları hep canımdan çok sevdiğim çocuklarım daha fazla acı çekmesin diye yaptım.Yani boşanmamak ve intihar konularını.Velhasıl bu işte artık bıçak kemiğe dayanmıştı.Bir de sürekli gel boşanalım dediğimde hayır buna ben karar vereceğim sen elden ayaktan düştüğünde ben de göbekli 45 yaşlarında bir adam bulup evlenmeye karar verdiğimde boşanacağım demeye başladı.Ya da bana 80.000 ytl tazminat ver (ki maaşım 800 ytl ve hiç bir menkulüm de yok)600 ytl de nafaka ver boşarım diye de alternatif sunuyordu.Yine böyle konuşmaların olduğu bir günde hayatında birinin olduğunu anladım hem de oğlumun eski öğretmeniyle ve yaklaşık 8 yıldır devam eden bir ilişki.Günü geldi bunu bile yüzüme vurup dahası o kız senden mi sanıyorsun aç dava da bak mahkemede dna testi talep edip senin olmadığını ispatlayacağım demişti.Bunları oğlumun yanında ikrar etmişti hem de.Ama ben sinirli de ondandır diyordum.Bir gün yine böyle bir kavga sonunda evi terkettim artık hakaretlerinden elimden bir kaza çıkmasın diye.Oğlumla dışarıda buluşup eve para veriyor ve sohbet ediyorken oğlum ilişkisi olduğu adamdan bahsetti.Hem de sarmaş dolaş öpüşürlerken yakalamış oğlum ki o zaman 13 yaşındaydı.O an boşanmaya karar vererek dava açtım.Oğlumla beraber 5 tanık daha buldum ama diğer tanıklarımda bu tip şeylerin olduğunu biz de duyduk ama o konuda değil de evine ve çocuklarına ne kadar düşkün biri olduğun konusunda tanıklık seve seve yaparız dediler.Yani asıl önemli konuda tanıklıktan kaçtılar.Davayı uzatmak için kanunui ne kadar hakları varsa kullandılar ve 12 ay sonunda oğlumun zina tanıklığını da kabul ederek hakim sadece kızıma cüzi bir nafaka bağlayarak boşanma talebimi kabul etti.Ama en korktuğum şey oldu kızımı annesine verdi mahkeme.Oğluma tercih hakkını sorduğunda da oğlum beni tercih etti.Şimdi arada bir oğlum annesinin kaldığı ev olan dedesi ve anneannesinin evine ziyarete gittiğinde özellikle dedesinin kızımı sopayla dövdüğünü ve iyi muamele yapmadığını gördüğünü söylüyor ve zaten ayrılığına dayanmakta zorlandığım kızımın bu durumları beni daha çok kahrediyor.Abisi buraya dönmeden önce kızım abisine beni de babama götür ve bri daha buraya getirme dediğini de oğlumdan öğrendiğim gibi bizzat kızımla yaptığım telefon görüşmesinden de duydum.Kızım şu an 5 yaşını bitirdi ve babasına aşık diyebileceğim tarzda bir sevgisi var.Sık sık da görüşemiyoruz çünkü kaldıkları yer bana çok uzak bir şehir.Bu arada ben de tam bana uygun karakterlerde olan bir bayanla tanıştım ve evlenmeye karar verdim.Ama eski eşimin davada temyize gitmesinden dolayı evlenemiyorum.Temyiz sebebi de nakit para isteği.Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ama öyle doluyum ki ayrıntılarıyla anlatırsam belki daha iyi anlatmış olurum meramımı dedim.Şimdi benim sorum şu olacak evlenip güzel bir düzen kursam kızımı almak için neler yapabilirim?Bir de 7 yaş diye okumuştum formunuzda da ama kızımın mahkemede tercih hakkı olamaz mı?
Saygılarımla
III. Velayetin kaldırılması
1. Genel olarak
MADDE 348.- Çocuğun korunmasına ilişkin diğer önlemlerden sonuç alınamaz ya da bu önlemlerin yetersiz olacağı önceden anlaşılırsa, hakim aşağıdaki hallerde velayetin kaldırılmasına karar verir:
1. Ana ve babanın deneyimsizliği, hastalığı, özürlü olması, başka bir yerde bulunması veya benzeri sebeplerden biriyle velayet görevini gereği gibi yerine getirememesi.
2. Ana ve babanın çocuğa yeterli ilgiyi göstermemesi veya ona karşı yükümlülüklerini ağır biçimde savsaklaması.
Velayet ana ve babanın her ikisinden kaldırılırsa çocuğa bir vasi atanır.
Kararda aksi belirtilmedikçe, velayetin kaldırılması mevcut ve doğacak bütün çocukları kapsar.
Oğlunuzun kızınızın durumu ile ilgili yapacağı şahitlik yeterli olur kanaatindeyim. Sonuç olarak zina şahitliğinin kabul edildiğini bildirmişsiniz. Ayrıca anladığım kadarı ile hakim sadece kızınıza nafaka bağladığına göre eşinizi kusurlu bulmuş.Temyizinde lehinize sonuçlanma ihtimali yüksek.
III. Velayetin kaldırılması
1. Genel olarak
MADDE 348.- Çocuğun korunmasına ilişkin diğer önlemlerden sonuç alınamaz ya da bu önlemlerin yetersiz olacağı önceden anlaşılırsa, hakim aşağıdaki hallerde velayetin kaldırılmasına karar verir:
1. Ana ve babanın deneyimsizliği, hastalığı, özürlü olması, başka bir yerde bulunması veya benzeri sebeplerden biriyle velayet görevini gereği gibi yerine getirememesi.
2. Ana ve babanın çocuğa yeterli ilgiyi göstermemesi veya ona karşı yükümlülüklerini ağır biçimde savsaklaması.
Velayet ana ve babanın her ikisinden kaldırılırsa çocuğa bir vasi atanır.
Kararda aksi belirtilmedikçe, velayetin kaldırılması mevcut ve doğacak bütün çocukları kapsar.
Oğlunuzun kızınızın durumu ile ilgili yapacağı şahitlik yeterli olur kanaatindeyim. Sonuç olarak zina şahitliğinin kabul edildiğini bildirmişsiniz. Ayrıca anladığım kadarı ile hakim sadece kızınıza nafaka bağladığına göre eşinizi kusurlu bulmuş.Temyizinde lehinize sonuçlanma ihtimali yüksek.
Avukatım da öyle söylemişti bunu teyit eder açıklamalarınız için çok teşekkür ederim içime biraz su serptiniz.
Yakın bir arkadaşımın boşanma olaylarından dolayı, bu forumu bir süredir takip ediyorum. Okudukça hayretler içinde kalıyorum. Evlendiğiniz ilk andan itibaren karınıza geçinmek için göstermiş olduğunuz sabrı takdir ediyorum.Hiçbir erkek sizin kadar geçinmek için karısının yaptıklarını,söylediklerini yutamazdı.Evliliğinizi bozmamak adına yaptıklarınıza hayran kaldım.
Size nacizane bir tavsiyem olacak.
Boşanma davanızda hakim eşinizi kusurlu bulup, boşamış anladığım kadarı ile.
Ve eşinizde tazminat talebi ile yargıtay'a temyiz etmiş.
Büyük ihtimal ile de eşinizin isteği red olup,mahkeme kararı ie onanacağa benziyor anlattıklarınızdan.
Temyizden dosya gelince eşinizin kusurlu olduğu onanmış olacak.
Eşiniz kusurlu olduğu için, sizde bu evlilikten dolayı yaşadığınız kötü şeyleri de baz alarak manevi tazminat talebi ile dava açın derim.
İllaki uçuk rakamlar olmasına gerek yok.
1000 ytl olur, 5000 ytl olur, size kalmış.
Bence bunu yapmalısınız.
Çünkü eski eşinizin size onca yaptığı şeyden sonra, bu rakam sadece sembolik olarak kalacaktır.Bu paraya ihtiyacınız olacağından da değil. Ya da illaki tahsiledceğinizden de değil. Umarım ne demek istediğimi alamışsınızdır.
Tekrar geçmiş olsun diyorum.
Allah size iyi br eş nasip etsin,diliyorum.
[QUOTE=denizblk;241372]Yakın bir arkadaşımın boşanma olaylarından dolayı, bu forumu bir süredir takip ediyorum. Okudukça hayretler içinde kalıyorum. Evlendiğiniz ilk andan itibaren karınıza geçinmek için göstermiş olduğunuz sabrı ....
Sevgili kardeşim göstermiş olduğunuz alaka ve nasihatlardan dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum.Elbette bunu yapmak isterim ama inanın artık hayatımdan tamamen çıksın bir an evvel de Allah'tan başka bir şey istemiyorum.Ben onu ve ailesini Allaha havale ettim zaten.Tek kızımı alayım ve soyadımı kirletmekten vazgeçsin de gerisini Mevlam halleder umuyorum...
Saygılarımla
5 senedir her türlü adli yolu deneyerek kızımı gormeme bır sekılde engel oluyorlar.Şuan 8 yasına gırmek uzere ben ızmırdeyım kızım kayserıde mahkeme...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku