merhaba

Benim danışmak istediğim 2 konu var , yardımcı olursanız çok sevinirim. Aldığım yardımlar sayesinde takip etmem gereken hukuki yolu öğrenmek istiyorum.
1. Konum : Turizm sektörüde çalışmaktayım. en son çalıştığım işyerinde 2 sene 8 ay görev yaptım fakat 27.11.2008 tarihi itibariyle iş akdim fesh edildi ve tarafıma tazminat ödemesi yapıldı ama yapılan tazminat ödemesi eksik , sebebi ise bize iş akdinin feshinden önce yazılı ihbar uyarısı yapılmadı , sadece iş yerindeki bilgisayar ortamında 05.11.2008 tarihi itabariyle otelin kapancağı ve gerekli hazırlıkların yapılması diye bir mail geçilmiştir.Otel işletme müdürü bu maili ihbar olarak kabul ettiğinden dolayı yaptığı tazminat ödemesinde ihbar tazminatından kesinti yapmıştır. Bize yazılı tebliği olmayan bir mail nasıl Tebligat sayılır ve çalışan kişiden tazminat kesintisi yapılır ?

2. Konum : Çalışmış olduğum bu işyeri almış olduğumuz maaşın bir kısmını bankadan , kalan kısmını elden vermekte olup hazırladığı bordroyu buna göre düzenliyor. Elden vermiş olduğu maaşı bordroya yansıtmıyor , bu duruma göre benim net maaşım brütmüş gibi gözüküyor(Örnek : maaşım 810 ytl diyelim bunun 500 ytl si bankaya 310 ytl sini elden veriyor ve tazminatı 810 ytl üzerinden hesaplıyor.) Ben elden verilen kısmı ispat edmem için belge göstermek zorundamıyım çünkü bize bordroda vermiyorlar veya benim gibi aynı durumda olan diğer çalışanlardan şahit göstererek ispat edebilirmiyim.

Bu 2 konu hakkında nasıl bir yasal yol izlemeliyim , yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.