iyi günler,
ben telif ve benzeri konularla ilgili yeterli bilgi olmadığımdan dolayı sormak istedim...
bir süredir dijital ortamda kullandığım ismimim bir ticari web sayfası olarak varlığını öğrendim. Bununla ilgili herhangi bir hakkımın olup olmadığı ile ilgili bilgi edinmek istiyorum..
eğer bu alan adı alınırken hiç bir belge gerektirmeyen alan adları kategorisinde ise sahibi olan kişi satmadıkça ya da bu alan adının süresini yenilemeyi bırakmadıkça yapabileceğiniz pek bir şey yok. eğer belge (marka tescili, oda kaydı, patent...) gerektiren bir alan adı ise zaten alınırken bu belgeler teyid edilmiştir. eğer ki alan adını tescil ettirirken kullandığı belge daha sonradan bir şekilde işlevliğini kaybettiyse (şirketi batar, marka tescilinin süresi dolar...) alan adının süresi dolmamış olsa dahi sizin elinizde domaini almak için gerekli belgeler olduğu takdirde nic.tr ye başvurarak alan adını kendi üzerinize geçirebilirsiniz. tabi sadece tr uzantılı alan adları için belgeler geçerli.
com, net, org gibi domainleri sahibinin rızası olmadan almanız imkansıza yakın.
şunu da ekleyeyim. eğer ki ikinizinde farklı alanlarda da olsa aynı isimle yürüttüğünüz işler olsa dahi alan adını önce başvuran kişi alır. eğer tr uzantılı bir alan adı ise karşı taraf işiyle ilgili bir site yayınlamamışsa, odtü'de durumu uygun bulursa alan adını alma hakkınız olur.
Konu emrag tarafından (21-12-2008 Saat 16:55:36 ) de değiştirilmiştir.
com, net, org gibi domainleri sahibinin rızası olmadan kesinlikle alamazsınız.
Öyle birşey yok. Uzantısının com, net, org olması farketmez, her türlü geri alınır. com, net, org da ilk gelen alır prensibi tüm alan adları için geçerli değildir, genel domainlerle sınırlıdır. Örneğin benim adıma olan domaini alakasız birisi alacak ben ondan geri alamayacağım öyle mi? WIPO'ya mahkemeye verip almak mümkün.
Öyle birşey yok. Uzantısının com, net, org olması farketmez, her türlü geri alınır. com, net, org da ilk gelen alır prensibi tüm alan adları için geçerli değildir, genel domainlerle sınırlıdır. Örneğin benim adıma olan domaini alakasız birisi alacak ben ondan geri alamayacağım öyle mi? WIPO'ya mahkemeye verip almak mümkün.
wipo'nun genel domainler dışındaki domainleri vermesi her zaman söz konusu değil. her şekilde alamıyorsun domainleri. kabaca söylemek gerekirse domainin art niyetle kayıt edilip edilmediğine bakılıyor.
Ama bu arkadaşa cevap verirken "rızası olmadan alamazsınız" diyerek genel ifade kullanmışsınız. "Rızaya bakılmaz" diyorum ben de... Mesela bunun marka tescili yapılmamışsa geri almak mümkün.
Ama bu arkadaşa cevap verirken "rızası olmadan alamazsınız" diyerek genel ifade kullanmışsınız. "Rızaya bakılmaz" diyorum ben de... Mesela bunun marka tescili yapılmamışsa geri almak mümkün.
ilgili kısımları düzelttim şimdi uyarınızla.
marka tesciliniz olsa dahi sizden önce herhangi bir marka ya da patent sahibi olmayan birisinin aldığı domaini kendi üzerinize geçirmeniz için o domaini ilk alan kişinin art niyetli olması gerekir. biraz açmak gerekirse. domaini önce alan kişi bu domaini kesinlikle marka tescili olan kişiye satmaya çalışmamalı. bu art niyete girer ve domain kesinlikle kaybedilir. marka tescili olan kişiye, firmaya site üzerinden herhangi bir atıfta bulunulmamalı. aynı sektörde faaliyet gösterebilirsiniz ama kesinlikle marka tescili olan firmaya karşı metinler koyamazsınız. site içeriğinin domain adıyla çok alakasız olduğu durumlarda domain kaybedilebilir. sonuç olarak domaini ilk alan kişi sizden yani marka tescili olan kişiden bihaberse ve savunmasını yaptığı takdirde domaini elinde tutmaya devam eder.
burada başlığı açan kişinin sorusuna dönecek olursak şu anki site sahibinin bu kişiden habersiz olması, site içeriğinin düzgün olması, şu an ki site sahibinin domain adresini alırken ve kullanırken art niyet taşımaması gibi sebeplerden dolayı domaini kendi üzerine geçirmesi mümkün görünmüyor.
iyi günler,
ben telif ve benzeri konularla ilgili yeterli bilgi olmadığımdan dolayı sormak istedim...
bir süredir dijital ortamda kullandığım ismimim bir ticari web sayfası olarak varlığını öğrendim. Bununla ilgili herhangi bir hakkımın olup olmadığı ile ilgili bilgi edinmek istiyorum..
teşekkür ederim
Bahsettiğiniz dijital ortamda kullandığınız isim "vega" mı? Yani takma isim (nick) olarak mı? Siz bu ismi dijital ortamda hangi amaçlarla kullanıyorsunuz?
Digital ortamda kulladığınız isim hangi mal ya da hizmet açısından MARKA olarak kullanılıyor bu da önemli. Kullandığınız ismin ilgili olduğu marka tescil sınıfını saptayarak www.tpe.gov.tr'nin online işlemler kısmından ya da Marka Tescil Ofisi sitesinde yer alan araştırma formunu doldurarak marka ön araştırması yaptırmanızı öneririm.
Burda önemli olan bir husus da bir ismin sadece alan adı olarak kullanımının (tescilli bir marka ile ihtilaf yaratacak nitelikte değilse) her zaman engellenmesinin mümkün olmadığıdır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku