+ Konuyu Yanıtla
1 den 2´e kadar toplam 2 ileti bulundu.
  1. #1
    Kayıt Tarihi
    Dec 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Exclamation Mazeretim olmasına rağmen üniversite bana sınav hakkı vermiyor

    Merhaba,
    Ben Şanlıurfa Harran Üniv. Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik 1. sınıf öğrencisiyim.
    Yapılan vize sınavlarından 28.11.2008 tarihli olan iki derste bulunan rahatsızlığımdan dolayı sınava giremedim.Üniversitenin kendi bünyesinde bulunan Üniversite Hastanesinin acil servisine rahatsızlığımdan dolayı başvurdum.Ve bana yapılan muayeneden sonra 2 günlük rapor verildi.Raporu aynı gün aldım.Yalnız aldığım raporda acil serviste çalışan Yardımcı Doçent ile hastane başhekiminin imza ve kaşeleri mevcuttur.Raporu sınavla aynı günde aldım.Ve 3 gün sonra okul idaresine mazeretimin olduğunu kanıtlayan bir raporla dilekçe verdim.Dilekçenin cevabı bayramında araya girmesiyle 15.12.2008 tarihinde olumsuz yani ret edilerek verildi.İdareye ret cevabının verilmesinin sebebini sorduğumda sağlık kurulu raporu olmadığı için kabul edilmediğini söylediler.

    Mazeret Sınavları

    Madde 23. Rektörlükçe görevlendirilen veya haklı ve geçerli bir mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Öğrenci, mazeretinin bitiminden itibaren yedi gün içerisinde mazeret belgesi ile ilgili dekanlık/müdürlüğe yazılı başvuruda bulunur. Mazereti ilgili birim yönetim kurulunca uygun görülenlere ara sınav hakkı verilir. Öğrenciler sağlıkla ilgili mazeretlerini, üniversite ya da devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporları ile belgelemek zorundadırlar. Mazeret sınavına herhangi bir nedenle katılmayan öğrenci için yeniden mazeret sınavı açılmaz.

    Yarıyıl/yıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Ancak, ulusal ve uluslararası kültür, sanat ve spor etkinliklerinde Ülkemizi ya da Üniversitemizi temsil etmek üzere, Rektörlük tarafından görevlendirilen ve bu nedenle yıl/yarıyıl sonu sınavlarına katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Bu sınavların hangi tarihte yapılacağı, birim yönetim kurulunca saptanır ve ilgililere duyurulur.


    Yukarıda üniversitenin mazeret sınavları ile ilgili yönetmeliği mevcuttur.Yalnız bu sağlık kurulu raporunun 21 günden aşağı olamayacağını da öğrenmiş bulunuyorum.Benim anlamadığım 1-2 günlük rahatsızlığımdan dolayı neden ben sağlık kurulu raporu alayım ki.Ayrıca üniversite hastanesinde de sağlık kurulu her ne hikmetse mevcut değilmiş.Ben illaki acil durumumda sağlık kurulu olan bir hastaneyemi müracat etmem gerekiyor.
    Ayrıca idare de bu konuda hatalı olduğunu bana belirtmiştir.Bu sağlık kurulu raporu hakkında kendilerininde yanlış bilgiye sahip olduklarını söylediler.Ve idare mahkemesine başvurmam gerektiğini savunmalarında yaptıkları idari yanlışı belirteceklerinide söylediler.
    Bu durumda ne yapmam gerekiyor.Eğer idare mahkemesine başvurmam dahilinde sonuç nasıl neticelenir.Ne kadar şansım var.Bu hakkı kazanabilirmiyim?



    Hukuki NET Güncel Haber

    Mazeretim olmasına rağmen üniversite bana sınav hakkı vermiyor konulu yargıtay kararı ara
    Mazeretim olmasına rağmen üniversite bana sınav hakkı vermiyor konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #2
    Kayıt Tarihi
    Jan 2009
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Mazeretim olmasına rağmen üniversite bana sınav hakkı vermiyor

    sen dekanlığa tekrar dilekçe ver. mazeret sınavına girmek için kurul raporu gerekmediğini üniversitenin yönetmeliğinde yazmadığını, bu hakkının verilmesi gerektiğini belirt. red cevabı alırsan rektörlüğe dilekçe yaz sonra mahkemeye ver. davayı kazanırsın ama dava hemen bitmiyor belki 5-6 ay sürebilir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

universiteye kayit olmam icin mazeretim ne olmali

harran üniversitesi mazeret sınavları

mazeret sınavına kabul edilmediğm için dilekçe örneği

mazeret sinavina kabul edilmemek

anayasa hukuku final sorular harran uni

universite mazeret raporu hukuki net

universite mazeret sinavi kabul edilmedi ne yapmaliyim

https:www.hukuki.netshowthread.php49364-Mazeretim-olmasina-ragmen-universite-bana-sinav-hakki-vermiyor

Forum

Benzer Konular :

  1. [Babalık davaları] Velayet Babam da olmasına rağmen Kocaeli
    Merhaba. Konu:92 yılında evlenen ebevenylerim 93' de benim doğumumdan sonra boşanmışlar.Annem ailesine babamda polis olarak diyarbakır'a...
    Yazan: Paradoks41 Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 7
    Son İleti: 14-08-2019, 16:03:01
  2. 9 ay olmasına rağmen ev sahibim tahliye etmemi istiyor.
    Merhaba değerli dostlar; Kiracısı olduğum daireye 01.08.2018 tarihinde 1 yıllık kontrat yapıp , her yıl tekrar eder ibaresi ekleyerek taşınmış...
    Yazan: Stenlee Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 08-06-2019, 19:45:05
  3. Kira ödenmiş olmasına rağmen icra takibi
    Tam 4 senedir aynı dairede kiracı olarak oturuyoruz. Ev sahibi çok fazla sorunlu bir kişi olduğundan çok fazla problem yaşadık ve kira ödemeler...
    Yazan: kansavkaplan Forum: Kira Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 10-07-2015, 16:05:01
  4. Kapatılan kartta borç sıfır olmasına rağmen kullanılabilir limit 16.78 tl görünüyor. ( limitim sıfırlanmasına rağmen )
    merhabalar , uzun yıl kadar önce kartımızı müşt. hizm. sorduğumuzda tüm faiz ve vergiler dahil ne kadar yatırılmasını , bize dedikleri tutarı...
    Yazan: selmangulec Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 05-02-2011, 14:47:48
  5. Üniversite yönetmeliğindeki değişiklik intibak maddesindeki geçici madde olmasına rağmen aleyhime yorumlanıyor
    sevgili arkadaşlar; halen okumakta olduğum ufuk üniversitesinin hukuk fakültesi yönetmeliğinde bir değişiklik oldu ve hukuk kodlu dönemlik...
    Yazan: katibi adil Forum: İdare Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 13-06-2010, 17:55:36

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.