Merhaba öncelikle cevabınız için şimdiden teşekkürler.14.10.2003 de şuan 78 kişinin çalıştığı D.... Grubuna bağlı bayiliklerin birinde satış temsilcisi olarak işe başladım.
Sigortam 01.08.2004 de başlatıldı.( İşe başlama tarihimi yaptığım ilk satış müşterimi şahit göstererek gerçekleştirebilirim.)
Halen asgari ücretten ödenen ssk yatırılmakta ve bordromu bu rakamdan imzalamaktayım.
Maaşım net 1.000 YTL primlerle vs artmakta.
Şuan çalıştığım firma 15.12.2008 de bana 3 aylık ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diye kağıt imzalatmak istedi.
Kabul etmeyip çıkışımın verilmesini talep ettim, çünkü mevcut bu 3 ayda elbetteki para kazanmam lazım.
Şirket yöneticisinin şuanda tavrı çirkinleşmekte ve eğer amacın tazminat almaksa 1 kuruş alamayacağımı maaşımı düşüreceğini vs söyleyip yıldırma çalışmalarına başladı.
Ben bunu da kabul etmek istemiyorum fakat maaşımı ispatlayabileceğim hiçbir delilim yok çünkü tüm maaşlar primler vs elden veriliyor.
Ispatlayabileceğim sadece yılın başında kimlerin ne kadar maaş alabileceğini gösterir bir kağıt ve altında imzası var.
Fotokopisini temin edebilirim ve de resmi olmayan kasa defterindeki aldığım maaşı gösterir giriş çıkışların fotokopisi olabilir.
Bu koşullarda henüz daha birkaç günlük konu iken bile bu denli huzursuz edildiğim bir ortamda çalışmam mümkün değil ancak tazminatlarımı da almak istemekteyim.
Lütfen bu konu ile ilgili neler yapabileceğim hususunda bana yardımcı olun.