Merhaba,

2006 yılında alt komşumuz beni ölümle tehdit etti bende savcılığa şikayet ettim. Sulh Ceza'da kamu davası açıldı. Şahidim mahkeme huzurunda dinlendi. Fakat karşı taraf mazeret belirtmeden o gün duruşmaya gelmedi ve mahkemeye sanki şahidimin ağzındanmış gibi yazılar yazmış. Sözde ben şahidime zorla yalancı şahitlik yaptırmışım. Yokluğunda dinlendiği için şimdi tekrar dinlenmesi mahkemece isteniyor. 2 kere polis zoru çıkartıldı ama şahidim gelmedi. Kendisi yaşlı ve hasta ayrıca karşı tarafça telefonla tehdit ediliyor.

Şahit ilk ifadesinden dönerse karşı taraf bana iftira davası açabilir mi ?
Açılırsa delil olarak ben şahidimin ilk ifadesini kullanabilir miyim? Ayrıca ikinci şahidim de Annemdi. Üstelik kendisinin şahidi bile yok ve olayı inkar bile edememiş sadece sözleri çevirip "Bu işin sonu kötü olacak" diye değiştirmiş. Bu durumda bana iftira davası açsa kazanır mı ?

Şahidime beni zor durumda bıraktığı için yalancı şahitlik davası açmam gerekir mi? Gerekirse ilk ifadesi doğru sayılır mı?
Polis zoru kaç kere çıkartılır? Getirmeyen polisler hakkında soruşturma açılırsa ne olur?

Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.