merhaba,
benim 5 bankaya toplam 15 milyar borcum vardı.ekonomik krizden etkilendiğimde k.kartlarımın asgari tutarlarını bile ödeyemez hale gelmiştim çünki elde ettiğim gelir k.kartlarıma gelen faizden daha düşük kalmaya başlamıştı.bu nedenle 2003 yılında k.kartlarımı ödemeyi bıraktım.anne ve babamla birlikte oturduğum evden başka bir eve taşındım ve muhtardan ikametgahımı başka bir yere taşınıyorum diye aldırdım fakat herhangi bir yere kayır yaptırmadım.daha sonra bankalar eve tebligat göndermeye başlamışlar anne babamın evinden tebligatları almayınca muhtara teslim etmeye gitmiş muhtarda burdan bu kişi taşınmış diyerek tebligatı teslim almamış.bu konuyla ilgili bir kaç avukata danıştım ve bilgi edindim, bilgi sonucunda X bir bankayı arayarak icra dairesini ve numarasını aldım.icra dairesine gidip dosyamdaki tüm evrakların birer fotokopisini aldım ve avukatıma götürdüğümde bana 35 göre tebligat yapılmış olduğunu söyledi (ben hiç bir şekilde bir evrak imzalayıp tebligat almadım).muhtemelen diğer bankalarda aynı yolu izlemişlerdir.
sonuç itibariyle şunu sormak istiyorum.şuan bekarım amam bir süre sonra evleneceğim.yeni çıkan tck ya göre evlendikten sonra sigortalı olarak çalışan eşimin maaşına evlenmeden önce varolan benim borcuma istinaden onun maaşına haciz koyarlarmı? evlendikten sonra banka evimizi tespit ettiğinde evimizdeki eşyaların hepsini mi haciz eder, yoksa sadece benim adıma olan eşyaları mı haciz eder (eşimin adına olan eşyalarıda haciz edermi?). birde yeni çıkan tck ya göre bu tür k.kartları borçlarında zaman aşımı süresi değiştimi veya ne duruma geldi. teşekkürler.