Firmamızda yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaktayım. Firmamıza gelen tebligatları ben almam. Postacı güvenliğe imza karşılığı bırakır. Geçen sene güvenlik postacıdan gelen bir icra tebligatını almamış ne hikmetse yine aynı firmadan gelen 2. tebligatı almış. Bizde 4 şirket var. Diğer şirket borcundan ötürü aynı firma yine tebligat göndermiş ve postacı almamış.

Geçen sene savcılığa çağrıldım. Savcı gelen tabligatı yalan beyanda bulunarak almadığımı ve firma 2. tebligatı ise aldığımı ve bunun tebligat kanununa göre suç olduğunu söyledi. Tebligat parçasındaki yazı ve imzanın tarafıma ait olmadığını söylememe rağmen sulh cezada dava açtı. Dava sürecinde yazı ve imza örnekleri verdim dosya polis kriminale gitti. İlk rapor lehime çıktı ancak kriminal 2. bir incelemeye ihtiyaç duyarak daha fazla imza ve yazı örneği istedi mahkemede tekrar bu yazı ve imza örneklerini verdim. Dosya tekrar kriminale gitti bu sefer gelen raporda yazı ve imza örneklerinde benzerlik olduğuna dair rapor geldi. İtiraz ettim ve yazı ve imza örneklerinin adli tıp a gönderilmesini talep ettim. Mahkeme kabul etmedi ve şu hükmü verdi ; ( Bu arada güvenlikçi ve postacı kendilerini kurtarmak uğruna mahkemede beni suçladılar )

Karar özetle şu şekilde ;

7201 sayılı tebligat kanununu 55/1b, son maddelerine göre taktiren 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, 5237 sayılı TCK 62/1 e göre taktiren 1/6 indirim ile cezanın 2 ay 15 güne düşürülmesine,

5237 sayılı TCK 50/1-a maddesi uyarınca aynı yasanın 52/2 maddesi dikkate alınarak verilen kısa süreli hapis cezasının bir günü 20.-YTL den paraya çevrilmesine ve 2 ay 15 gün hapis cezasının 1.500.-YTL para cezasına çevrilmesine ve 12 ay eşit taksitle ödenmesine.

5271 sayılı kanunun 231/ 6 maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması koşulları oluşmadığı için ( 5271 sayılı CMUK 231 / 5, 6 maddesi ne göre ) hükmün açıklanmasının uygulanmasına yer olmadığına,

Dair karar KESİN olmak üzere sanık yokluğunda karar açıkça okunup anlatıldı.

Hayatım boyunca bu aldığım ilk ceza ve haksız yere.! Benim hiç sabıkam yok niye ceza ertelenmedi.?

Aynı firmanın açmış olduğu ve içeriği aynı olan dava ise devam ediyor. ( Aradaki tek fark ise bu davada tebligat alınmamış ve 2. tebligat yapılmamış. ) İlk duruşmada hakim önceden açılan davanın dosyasının istenmesine ve incelenmesine karar verdi. Sizce bunu niye istemiş olabilir.? İlk davayı kaybetmem 2. davayı olumsuz etkilermi.? 2. davada imza incelemesi istedim sizce hakim kabul edermi yoksa 1. davadaki karara göremi karar verir.?

Zannediyorum 30 gün içersinde savcılık tarafıma ödeme emri gönderecek. Gelecek ödeme emrinde taksitleri nereye yatıracağım.? Maliyeyemi yoksa infazamı.? Gelecek ödeme emrinde taksit ödeme günleri belirtiliyormu.? Örneğin 15.12.2008 - 125.-YTL, 15.01.2009 - 125.-YTL gibi.? Yoksa sadece her ay 30 gün içersinde gibimi olacak.?

Saygılar,