+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 21 ileti bulundu.

Konu: Öğrenim kredi borcu

Öğrenim kredi borcu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Öğrenim kredi borcu

s.a.
    kredi yurtlar kurumundan bir zarf geldi..taksitleri zamanında ödemediğiniz için borcunuzun TAMAMI ivedilik kazanarak 6183 sayılı amme alacakları tahsil usulü hakkında kanun kapsamına girmiştir.17/12/2008 tarihine kadar ödeyin diyor.aksi takdirdeborcunuzun tahsili için takibat evraklerı ilgili vergi dairesi müdürlüğüne gönderilecektir.

şu anda üzerime bir araba var.birde bankada biraz param var.bunlara nasıl bir işlem yapabilirler.ve 17/12/2008 tarihinde ödeme yapmazsam ne kadarlık bir süre içinde bu işlemler başlar.

ayrıca bu tarihten sonra ödeme yaparsam %10 luk bir zamla geri alıyormış galiba.birde kaç taksit yaparlar ( pazarlıkla mı? )

ben üzerimdeki arabayı ve parayı başka birine devredeceğim.ondan sonra üzerime hiç bir şey olmayacak.HAPİS cezası verilebilir mi ?

biraz araştırdığıma göre hapis falan yokmuş.ama bu icra süreci ne kadar bir zamanda başlar üzerimdeki malları geçireceğimde ??

Hukuki NET Güncel Haber

Öğrenim kredi borcu konulu yargıtay kararı ara
    Öğrenim kredi borcu konulu hukuk haber
    Konu gezegen10 tarafından (29-11-2008 Saat 02:52:57 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    226
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: öğrenim kredi borcu

Öncelikle aleykum selam
    sorularınızı maddeler halinde kısaca cevaplamaya çalışacağım
    1-belirtilen tarihte ödemezseniz vergi dairesine bildirirler ve vergi dairesi sizin adınıza bir ödeme emri düzenler bu ödeme emrine istinadende ödemezseniz haciz kararı alırlar Ancak bunların size düzenlenmesi tebliği nerden baksanız en az üç dört ay alır ve sizde bu zaman zarfında ödemenizi rahatlıkla yaparsınız
    2-arabanızın ve bankadaki paranızın üzerine vergi dairesi haciz koyar ve bununda sizi arayıp bulmaları haciz koymaları ve satışa çıkarmaları da en az 1 ayı bulur
    3-Belirtilen tarihte ödeme yapmazsanız bu alacağa 6183 sayılı yasa doğrultusanda aylık %2,5 gecikme zammı uygularlar. Vergi dairesi pazarlık yapmaz böyle bir uygulama yoktur.
    4-Taksit konusuna gelince Böyle bir uygulamada yoktur ancak vergi dairesine gidip peyder pey ödeme yaparsanız bu ödemelerinizi alacaktan düşer ve ödeme yaptığınız için haciz kararı çıkarmayabilirler Kısım kısım ödediğiniz içinde kendiliğinden taksit oluşmuş olur böylelikle kolayca ödeyebilirsiniz.
    5-Hiç bir zaman arabayı başkası üzerine devretmek akıllıca bir iş değildir Başkasının üzerine devretmek nerden bakarsanız 400 ytl civarında bir masraf gerektirir. Tekrar üzerinize almak ise ayrıca bir 400 ytl daha ödersiniz Bunlar akıllıca işler değil Hatta vergi dairesi isterse muvazalı satış olduğu için yaptığınız satış işlemini geçersiz kılabilir Böylelikle yaptığınız bütün uğraşılar boşa gitmiş olur
    6-Bu tür borçların ödenmemesi neticesinde asla ve asla hapis cezası yoktur Ama devletin alacağıda kesinlikle kalmaz senden bir şekilde bunu fazlasıyla tahsil eder Hiçmi ömrün boyunca malın mülkün olmayacak Aradan uzun seneler geçse bile bugünkü borcun yüz lira ise yarınki borcun binlerce ytl yi bulur buda seni zor durumda bırakır Bunun içinde ben derimki bunu kısım kısım ödemeye bak Devletten kaçış yoktur Zaman aşımına da vergi dairesi asla ve asya uğratmaz Senin adına çok küçük miktarda para yatırarak bunun zaman aşımına uğramasını engeller Onun için bu tür seçenekleride aklından çıkar.
    7-Haciz işlemlerinin başlaması oldukça uzun zaman diliminde başlar örneğin belkide 3-4 ay belkide bir sene sonra
    Umarım sana yardımcı olmuşumdur Bu söylediklerimden çıkarılabilecek şey şudur Bu borcunu en kısa zamanda ödemeye bak Yoksa bir gün karşına binlerce ytl olarak karşına çıkar İşti o zaman yanarsın

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Öğrenim kredi borcu

kredi yurtlar kurumundan bir zarf geldi..taksitleri zamanında ödemediğiniz için borcunuzun TAMAMI ivedilik kazanarak 6183 sayılı amme alacakları tahsil usulü hakkında kanun kapsamına girmiştir.17/12/2008 tarihine kadar ödeyin diyor.aksi takdirdeborcunuzun tahsili için takibat evraklerı ilgili vergi dairesi müdürlüğüne gönderilecektir.

Bu yazı bikaç gün önce banada geldi.Ekonomik durumum uygun olmadığı için ödemeleri zamanında yapamamıştım. Şimdi ise benden 6.000 ytl' yi bir kerede vermemi istiyolar. Üstelik bu parayı bir yerlerden bulmak için sadece 20 gün vaktim var.
    Kredi yurtlar kurumunu defalarca aramama rağmen bir muhatab bulamadım. Amacım ilgili kişlerden yeni bir ödeme planı talep edip ödemelerimi yapmak.

1)bu borcu taksitlendirme imkanım var mı?
    2)bu borcu bir süre için erteletmek yada ödeme yapmaya başlayak (aylık verebileceğim tutarı kendim belirleyek) kredi yurtlar kurumuna bir dilekçe yazsam (tabi ki 17.12.2008 tarihine kadar dikkate alırlarsa) olumlu yada olumsuz cevap verirler mi? (çünkü konuyla ilgili konuşacak kimseyi bulamayınca sitelerinden mesaj attım ve geri dönüş olmadı)
    3)bu borcun en azından yarısını bankaya yatırsam ve geri kalanını her ay belli tutarlarda yatırmaya devam etsem (borcun tamamı 17.12.2008 tarihine kadar kapanmadığı için)borcum yine vergi dairesine bildirilip artık takip vergi dairesine mi geçer?

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle aleykum selam
    sorularınızı maddeler halinde kısaca cevaplamaya çalışacağım
    1-belirtilen tarihte ödemezseniz vergi dairesine bildirirler ve vergi dairesi sizin adınıza bir ödeme emri düzenler bu ödeme emrine istinadende ödemezseniz haciz kararı alırlar Ancak bunların size düzenlenmesi tebliği nerden baksanız en az üç dört ay alır ve sizde bu zaman zarfında ödemenizi rahatlıkla yaparsınız
    2-arabanızın ve bankadaki paranızın üzerine vergi dairesi haciz koyar ve bununda sizi arayıp bulmaları haciz koymaları ve satışa çıkarmaları da en az 1 ayı bulur
    3-Belirtilen tarihte ödeme yapmazsanız bu alacağa 6183 sayılı yasa doğrultusanda aylık %2,5 gecikme zammı uygularlar. Vergi dairesi pazarlık yapmaz böyle bir uygulama yoktur.
    4-Taksit konusuna gelince Böyle bir uygulamada yoktur ancak vergi dairesine gidip peyder pey ödeme yaparsanız bu ödemelerinizi alacaktan düşer ve ödeme yaptığınız için haciz kararı çıkarmayabilirler Kısım kısım ödediğiniz içinde kendiliğinden taksit oluşmuş olur böylelikle kolayca ödeyebilirsiniz.
    5-Hiç bir zaman arabayı başkası üzerine devretmek akıllıca bir iş değildir Başkasının üzerine devretmek nerden bakarsanız 400 ytl civarında bir masraf gerektirir. Tekrar üzerinize almak ise ayrıca bir 400 ytl daha ödersiniz Bunlar akıllıca işler değil Hatta vergi dairesi isterse muvazalı satış olduğu için yaptığınız satış işlemini geçersiz kılabilir Böylelikle yaptığınız bütün uğraşılar boşa gitmiş olur
    6-Bu tür borçların ödenmemesi neticesinde asla ve asla hapis cezası yoktur Ama devletin alacağıda kesinlikle kalmaz senden bir şekilde bunu fazlasıyla tahsil eder Hiçmi ömrün boyunca malın mülkün olmayacak Aradan uzun seneler geçse bile bugünkü borcun yüz lira ise yarınki borcun binlerce ytl yi bulur buda seni zor durumda bırakır Bunun içinde ben derimki bunu kısım kısım ödemeye bak Devletten kaçış yoktur Zaman aşımına da vergi dairesi asla ve asya uğratmaz Senin adına çok küçük miktarda para yatırarak bunun zaman aşımına uğramasını engeller Onun için bu tür seçenekleride aklından çıkar.
    7-Haciz işlemlerinin başlaması oldukça uzun zaman diliminde başlar örneğin belkide 3-4 ay belkide bir sene sonra
    Umarım sana yardımcı olmuşumdur Bu söylediklerimden çıkarılabilecek şey şudur Bu borcunu en kısa zamanda ödemeye bak Yoksa bir gün karşına binlerce ytl olarak karşına çıkar İşti o zaman yanarsın

sn cemaykutman ilginiz için teşekkür ederim.olayı anladım ama aklıma takılan bir iki şey daha var.ben zaten bunu ödeyeceğim her gün faiz bindiğinin farkındayım ama tabi imkan meselesi.
    1-) şu günden itibaren ben bir miktar kredi ödemesi yapsam ama tabi bu miktar kredinin tamamı değil mesela 500 ytl yatırsam yurtkur hesabına.onlar yinede borcum ivedilik kazandığından dolayı vergi dairesine gönderirler mi ? (paranın tamamını ödemediğim için )

2-) birde vergi dairesi bana ödeme emri cıkarttıktan sonra diyelim ki aylık 500 ytl ödeyceksin diye ama ben 500 ytl yerine aylık 250ytl yatırsam hakkımda haciz kararı çıkarırlar mı ?

3-) aracı abimin üzerine yapacğım.yılbaşından sonra noter satış onayı kalkacak bildiğim kadarıyla o yüzden pek bir masrafı kalmayacak.hani yılbaşına kadar beni idare etsinler diyorum da )

4-) birde şu anda ben yurtkura mı ödeme yapsam hakkımda daha iyi olur ( ama paranın tamamını ödeyemeceğim beiraz yatıracağım) yoksa vergi dairesine mi herhangi bir bilginiz var mı ?
    yani yurtkur sen paranın tamamını belirtilen tarihe kadar yatırmadın o yüzden biz seni vergi dairesine havale ediyoruz diyebilirler mi ?

ben zaten bu parayı yatıracağım.fen bilgisi öğretmeniyim ama tayinim cıkmayınca nasıl ödeyeyim.tayin cıkmayınca orada burada çalıştık hep .anca bu yıl bir dershanede çalışmaya başladım.vereceğiniz bilgilere göre hareket edeceğim öncelikle o tarihe kadar sağdan soldan para bulup borcumu kapatmayı sonra bankadan kredi çekip oraya ödemeyi düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim

İletiler
    226
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı gezegen10 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    sn cemaykutman ilginiz için teşekkür ederim.olayı anladım ama aklıma takılan bir iki şey daha var.ben zaten bunu ödeyeceğim her gün faiz bindiğinin farkındayım ama tabi imkan meselesi.
    1-) şu günden itibaren ben bir miktar kredi ödemesi yapsam ama tabi bu miktar kredinin tamamı değil mesela 500 ytl yatırsam yurtkur hesabına.onlar yinede borcum ivedilik kazandığından dolayı vergi dairesine gönderirler mi ? (paranın tamamını ödemediğim için )

2-) birde vergi dairesi bana ödeme emri cıkarttıktan sonra diyelim ki aylık 500 ytl ödeyceksin diye ama ben 500 ytl yerine aylık 250ytl yatırsam hakkımda haciz kararı çıkarırlar mı ?

3-) aracı abimin üzerine yapacğım.yılbaşından sonra noter satış onayı kalkacak bildiğim kadarıyla o yüzden pek bir masrafı kalmayacak.hani yılbaşına kadar beni idare etsinler diyorum da )

4-) birde şu anda ben yurtkura mı ödeme yapsam hakkımda daha iyi olur ( ama paranın tamamını ödeyemeceğim beiraz yatıracağım) yoksa vergi dairesine mi herhangi bir bilginiz var mı ?
    yani yurtkur sen paranın tamamını belirtilen tarihe kadar yatırmadın o yüzden biz seni vergi dairesine havale ediyoruz diyebilirler mi ?

ben zaten bu parayı yatıracağım.fen bilgisi öğretmeniyim ama tayinim cıkmayınca nasıl ödeyeyim.tayin cıkmayınca orada burada çalıştık hep .anca bu yıl bir dershanede çalışmaya başladım.vereceğiniz bilgilere göre hareket edeceğim öncelikle o tarihe kadar sağdan soldan para bulup borcumu kapatmayı sonra bankadan kredi çekip oraya ödemeyi düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim
    Sevgili kardeşim yine sorularını sırasıyla cevaplıyayım
    1-Yurt kur hesabına para yatırmazsan nolur bunun bu yönünü bilmiyorum Yurtkurun ne gibi uygulamalar yapar ve ben vergi dairesi çalışanı olarak bilmiyorum Ben sadece vergi dairesi açısından bilgi verebilirim Ancak bildiğim kadarıyla yurtkur her ödemediğin ay için yüzde 2,5 civarında gecikme zammı uygular ve sizden cebri tahsil yapma yetkisi yoktur bunu kesin biliyorum Çünkü zaten cebri tahsil yetkisi olmadığından vergi dairesine gönderiyor Burdan şunu çıkarmak lazım Yurtkurun hiç bir yaptırım gücü yok sadece ödeme yapmadığın sürece gecikme faizi uygular Bunu unutma Böylelikle senin zaman kazanma şansın oldukça fazla
    2-Vergi dairesi sana ödeme emrini tebliğ ettikten sonra haciz kararı çıkacak Ancak bu kararın çıkabilmesi içinde en az 3-4 ay gibi zaman gerekli Vergi dairesinin iş yükü çok fazla olduğu için 3-5 bin ytl nin peşinde koşturmuyor Sadece uygulanması gereken prosüdürleri izliyor ama cebri tahsile geldiği zaman baya bir zaman alıyor yani ben size en az kesinlikle ve kesinlikle 3-4 ay kazanırsınız diyorum Vergi dairesinin bu parayı taksit yapma yetkisi yok Ancak siz taksit taksit gelip öderseniz Vergi dairesi asla ve asla haciz mekanizmasanı çalıştırmaz Böylelikle sizde taksitli ödemiş olursunuz Hatta vergi dairesinde bu işler 1-2 yılı bazen 3 yılı bulduğu oluyor Hadi diyorum ben senin bağlı bulunduğun vergi dairesi iş yükü az ve buda yine en az 3-4 ayı bulur Sende zaman kazanmış olursun Sende bu sırada ister 250 ister 500 isterse 100 ytl yatırarak bir an önce borcunu bitirmeye bakarsın
    3-arabanızı zaten abinizin üzerine yapacaksanız bir sorun yok ama sırf bu iş için abinizin üzerine yapacaksanız bence kesinlikle yapmayın Vergi dairesi senin haciz işlemlerini başlatasıya kadar zaten siz bu borcu ödersiniz Farzedinki ödiyemediniz Tamam o zaman vergi dairesi haciz koyar fakat bununda satışa çıkması nerden bakarsanız 2-3 ayı bulur Bu işler öyle kolay değil Kaldıki vergi dairesi Adli icra gibi değildir. Önce sizden bunu isteğinizle ödemeniz cihetine gider Yine ödemezseniz üzerine Trafikten haciz koyar bir süre bekler Tekrar ödemezseniz bu kez yakalamalı hacze dönüştürür ve yakalandımı sizde gider borcunuzu kapatırsanız satışa çıkarmaz veya size resmi değil ama şifahi taksitte yaparlar
    4-yurtkura ödeme yaparsanız aylık yüzde 2,5 faiz ödemekten kurtulursunuz Başkaca bir yaptırım kendileri uygulayamazlar Ödenmeyen yani geri kalan ödemediğiniz tutar kadar vergi dairesine cebri haciz için yazı yazar Bakın bunlar oldukça uzun zaman alır Bu zaman zarfındada zaten siz ödersiniz Brokrasi çok yavaş işliyor Her bir işler günlerce hatta bazen aylarca zaman alıyor Yani diğer bir ifade ile sizin borcunuz yurtkurdan çıkıp vergi dairesine gelesiye ve vergi daireside size ödeme emrini teblir edip haciz kararı çıkarısıya kadar nerden baksanız 4-5 ay alır ve bu söylediğim en az zaman dilimidir Yukarıdada söylediğim gibi bu genellikle 1-2 yılı hatta bazen 3-4 yılı bulduğu oluyor Onun için tedirgin olmanıza asla ve asla gerek yok Yeterki siz borcunuzu bir an önce ödemeye bakın
    Esenlikle kalın

İletiler
    62
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öğrenim kredisini çatur çutur yerken iyiydi...
    bu borçdan kaçmak yerine ödeyin kurtulun...
    maddi imkanlar diyorsun...
    sat arabayı kardeşim...
    öde borcunu...
    ondna sonra yine alırsın arabayı zamanla ama pisi pisine faiz ödemek nereye kadar... ya zamanında o krediyi yemeyecektiniz ya da ödeme vakti geldiğinde ödeyecektiniz... ertelemek hiç bir zaman çözüm değildir iki ay aç kal ama hayatının geri kalanını kurtar...

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sn cemaykutman verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.çok yardımınız oldu saolun.ALLAH razı olsun.

elbruz46 ; evet aldım ihtiyacım vardı başbakanlıkta aldım okul bursuda aldım.üzerime araba var ama araba zaten abimin o kullanıyor arabayı alacağı zaman askere gitmesi yakındı o yüzden senin üstüne yapalım dedi bende tamam dedim.yani aslında benim arabam yok.ben zaten borcumu ödüyeceğim ama hayatımda böle işlerle uğraşmadığımdan bilmiyordum biraz telaş ettik.sn cemaykutman'ın verdiği bilgilere göre hareket edeceğim.yüksek faizden kredi cekip daha da zarar etmiyeyim diyorum.şimdi eni konu hesaplayıp hangisi uygun gelirse o şekilde hareket edeceğim.ayrıca bu ülkede yaklaşık 8000 fen bilgisi öğretmeni varken bu yıl 1400 geçen yıl 900 önceki yıl 600 kişi alan devlet beni öğretmen olarak görevlendirse zaten coktan ödeyeceğim ( kpss den 90 almak atanmak için öyle kolay bi şey değil ).
    öğretmen olduğumuz içinde devletin başka hiç bir kurumunda görev alamıyoruz.memurlar için olan kpss sınavına katılma hakkımız yok.ya öğretmen olacaksın ya öğretmen.
    neyse biraz uzattık sanırım sizi ilgilendirmeyen meselerle.ama merak etme benim arabam olursa satar öderim zaten.

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sevgili kardeşim yine sorularını sırasıyla cevaplıyayım
    1-Yurt kur hesabına para yatırmazsan nolur bunun bu yönünü bilmiyorum Yurtkurun ne gibi uygulamalar yapar ve ben vergi dairesi çalışanı olarak bilmiyorum Ben sadece vergi dairesi açısından bilgi verebilirim Ancak bildiğim kadarıyla yurtkur her ödemediğin ay için yüzde 2,5 civarında gecikme zammı uygular ve sizden cebri tahsil yapma yetkisi yoktur bunu kesin biliyorum Çünkü zaten cebri tahsil yetkisi olmadığından vergi dairesine gönderiyor Burdan şunu çıkarmak lazım Yurtkurun hiç bir yaptırım gücü yok sadece ödeme yapmadığın sürece gecikme faizi uygular Bunu unutma Böylelikle senin zaman kazanma şansın oldukça fazla
    2-Vergi dairesi sana ödeme emrini tebliğ ettikten sonra haciz kararı çıkacak Ancak bu kararın çıkabilmesi içinde en az 3-4 ay gibi zaman gerekli Vergi dairesinin iş yükü çok fazla olduğu için 3-5 bin ytl nin peşinde koşturmuyor Sadece uygulanması gereken prosüdürleri izliyor ama cebri tahsile geldiği zaman baya bir zaman alıyor yani ben size en az kesinlikle ve kesinlikle 3-4 ay kazanırsınız diyorum Vergi dairesinin bu parayı taksit yapma yetkisi yok Ancak siz taksit taksit gelip öderseniz Vergi dairesi asla ve asla haciz mekanizmasanı çalıştırmaz Böylelikle sizde taksitli ödemiş olursunuz Hatta vergi dairesinde bu işler 1-2 yılı bazen 3 yılı bulduğu oluyor Hadi diyorum ben senin bağlı bulunduğun vergi dairesi iş yükü az ve buda yine en az 3-4 ayı bulur Sende zaman kazanmış olursun Sende bu sırada ister 250 ister 500 isterse 100 ytl yatırarak bir an önce borcunu bitirmeye bakarsın
    3-arabanızı zaten abinizin üzerine yapacaksanız bir sorun yok ama sırf bu iş için abinizin üzerine yapacaksanız bence kesinlikle yapmayın Vergi dairesi senin haciz işlemlerini başlatasıya kadar zaten siz bu borcu ödersiniz Farzedinki ödiyemediniz Tamam o zaman vergi dairesi haciz koyar fakat bununda satışa çıkması nerden bakarsanız 2-3 ayı bulur Bu işler öyle kolay değil Kaldıki vergi dairesi Adli icra gibi değildir. Önce sizden bunu isteğinizle ödemeniz cihetine gider Yine ödemezseniz üzerine Trafikten haciz koyar bir süre bekler Tekrar ödemezseniz bu kez yakalamalı hacze dönüştürür ve yakalandımı sizde gider borcunuzu kapatırsanız satışa çıkarmaz veya size resmi değil ama şifahi taksitte yaparlar
    4-yurtkura ödeme yaparsanız aylık yüzde 2,5 faiz ödemekten kurtulursunuz Başkaca bir yaptırım kendileri uygulayamazlar Ödenmeyen yani geri kalan ödemediğiniz tutar kadar vergi dairesine cebri haciz için yazı yazar Bakın bunlar oldukça uzun zaman alır Bu zaman zarfındada zaten siz ödersiniz Brokrasi çok yavaş işliyor Her bir işler günlerce hatta bazen aylarca zaman alıyor Yani diğer bir ifade ile sizin borcunuz yurtkurdan çıkıp vergi dairesine gelesiye ve vergi daireside size ödeme emrini teblir edip haciz kararı çıkarısıya kadar nerden baksanız 4-5 ay alır ve bu söylediğim en az zaman dilimidir Yukarıdada söylediğim gibi bu genellikle 1-2 yılı hatta bazen 3-4 yılı bulduğu oluyor Onun için tedirgin olmanıza asla ve asla gerek yok Yeterki siz borcunuzu bir an önce ödemeye bakın
    Esenlikle kalın

Sanırım bende bu konuyla ilgili sorun yaşayanlardan bir tanesiyim. Konunun uzamaması adına tekrar yazmaya gerek yok çünkü arkadaşın sorununu bende şu anda yaşıyorum 17/12/2008 tarihine kadar ödeme yapmazsam icra takibi başlıyacak. Fakat benim sormak istediğim farklı birşey;

1- Ben şuanda ailemden ayrı yaşıyorum vede borç benim borcum. Bu parayı ödeyemezsem icrayı benden değilde ailemin yaşadığı evdenmi yapacaklar.
    2- Borç benim olmasına rağmen babamdan bu ödemeyi neden tahsil yoluna gidilmekte.
    3- 3 yıldır çalışıyorum, icra yoluna gidilirse mevcut maaşımın 4/1 kısmımı kesilir.

Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olursanız sevinirim.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sa böyle bir belge bana da geldi borç ödeme tarihleri sırasında ben askerdeydim ve haberim olmadı. borcu ödemediğimden dolayı yüzde elli gecikme bedeli uygulamışlar bu konuda ne yapabilir im yardımcı olursanız sevinirim

İletiler
    226
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ozzy_shop rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sanırım bende bu konuyla ilgili sorun yaşayanlardan bir tanesiyim. Konunun uzamaması adına tekrar yazmaya gerek yok çünkü arkadaşın sorununu bende şu anda yaşıyorum 17/12/2008 tarihine kadar ödeme yapmazsam icra takibi başlıyacak. Fakat benim sormak istediğim farklı birşey;

1- Ben şuanda ailemden ayrı yaşıyorum vede borç benim borcum. Bu parayı ödeyemezsem icrayı benden değilde ailemin yaşadığı evdenmi yapacaklar.
    2- Borç benim olmasına rağmen babamdan bu ödemeyi neden tahsil yoluna gidilmekte.
    3- 3 yıldır çalışıyorum, icra yoluna gidilirse mevcut maaşımın 4/1 kısmımı kesilir.

Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Sevgili kardeşim evet seninde söylediğin gibi bu sorunu yaşıyan o kadar çokki bende zaten bu konuya bir vergi dairesi çalışanı olarak detaylı cevap verme gereği duydum Bu açıdan seninde sormuş olduğun sorulara cevap vereyim

1-Hayır ailenin evinde icra yapamazlar 6183 sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkında kanunu bunu gerektiriyor Ancak ailenden biri bu borca kefil olduysa iş o zaman değişir ve ailenin evindede haciz işlemi gerçekleşir. Ayrıca ileride ailenin yanında yaşama ihtiyacı duyarsan işte o zaman iş değişebilir Bakınız değişir demiyorum değişebilir Vergi dairesi icra memuru isterse haciz yapabilir o zaman ailenizde mal kime ait ise o kişinin istihkak iddaasında bulunması ve istihkak iddaasından sonra yani haczin yapıldığı tarih dahil 7 gün içinde itiraz etmelidir
    2-Borç benim olmasına rağmen babamdan bu ödemeyi neden tahsil yoluna gidilmekte. şeklinde bir soru sormuşsun Yukarıdada bahsettim eğer babanız kefil olduysa babanız hakkındada cebri tahsil işlemleri uygulanır Ama değilse ve siz ayrı yaşıyorsanız Muhtarlıktan ikametinizi oturduğunuz yer mahalline muhakkak kaydettirin Ayrıca daha önce babanızın ikametinde kaydınız gözüküyorsa sildirin Bunlar önemli Ancak vergi dairesi bu kadar detayınada girermi oda ayrı tartışılır Bence babanızın ikametinde gözükmüyorsanız vergi dairesi icra memuru buna asla ve asla gerek duymaz diye düşünüyorum.
    3-Evet maaşınızın 1/4 ila 1/3 arasında maaşınız haczedilir ve kesilir Ancak vergi dairesi yine 6183 yasa doğrultusunda genelde 1/3 haciz uyguluyor Bunuda aklınızın bir kenarına yazın. Bundan asla kurtuluş yok ve en kısa zamanda borcu ödemek en akıllıca iş Yarın bankalarada yazar ve ne kredi kullanabilirsiniz nede bankalarla iş yapabilirsiniz Devlet kimseye 5 kuruş borcunuda bırakmaz alacağınıda bırakmaz alır ve Şunuda burdaki arkadaşlara altını çizerek ifade ediyorum Vergi dairesinde zaman aşımı olmaz yaptırmazlar yapmazlar Çünkü zaman aşımına uğrayacak borçlar her beş yılda bir taranıyor ve bir şekilde zaman aşımları yasalara uygun kesiliyor. Haa bu zaman aşımını kesme usulü burdaki arkadaşlar arasında defalarca tartışılmıştır Ancak ben şunu ifade etmek istiyorum Bu öyle kolay değil mahkemelerle uğraşacaksın bir sürü iş Onun için tekrar tekrar söylüyorum en iyisi ödemek
    Teşekkürler Yüzünüzden gülücükler eksilmesin

+ Konuyu Yanıtla
1 / 3 Sayfa 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

öğrenim kredisi ne zaman maliyeye gecer

oğrenim kredisini sildirmek için vergi dairesine başvuru

kyk borcundan nasil kurtulurum

kyk borcundan icra gelen var mi

öğrenim kredisi borcuna haciz gelirmi

kyk borcu hapis

ogrenci kredisi borcundan nasil kurtulurumkyk borcu ne zaman veryurtkur kredi odeme emrine itirazkyk kredi borcu araba haczikyk krediyi nasil oducem paramda.ogrenim kredisi icraya duserse yapilandirilir mikyk borcunda kefilvergi dairesine odenen ogrenim kredisi sisteme ne zaman gecerkyk borcu ne zaman icraya düşeröğrenim kredisi borcum vergi dairesine bildirilmişogrenim kredisi icraya duser mikyk kredi vergi dairesine ne zaman dusuyorogrenim kredisi borcum var araba alabilirmiyimogrenim vergi takibine haciz gelirmiogrenim kredi borcum hangi vergi dairesikyk borcu vergi dairesine bildirilince ne olurkyk borc tebligi eve gelirmikyk kredi borcum var haciz gelirmiicraya giden vergi borcu taksitlendirilirmi
Forum