Merhaba ,
Benim yeni yasadan sonra kafa karışıklığımı kimse gideremedi,sigorta çalışanları bile cevap veremedi yardımcı olusanız sevinirim...2 sorum var,birincisi:

Hizmetlerim şöyledir:
İlk işe başlama :1983 (emekli sandığı),8 ay
1990-1992 arası 1,5 yıl (ssk),
1992-2000 arası 8 yıl (emekli sandığı),
2001 ve 2004 yılları 2 yıl (ssk),
askerlik borçlanması 60 gün,
netice olarak :emekli sandığı hizmeti 8 yıl 8 ay,
ssk hizmeti 1080 gün
yaşım :44
hesabıma göre 650 gün prim ödersem emekli olabilirim...
Bu arada hem şahıs şirketi kurmak hemde bir diğer işletmenin vergi kaydını adıma yaptırmak istiyorum...
soru 1:Ancak yukarıda bahsettiğim 650 gün prim eksiğimi tamamlamayı mecburi bagkur ile tamamlamak zorunda kalırsam 650 gün sayısı prim ödeyerek 47 yaşımda emekli olabilirmiyim?yada bagkurdan kaçınıp ssk ya isteğe baglımı yatırmalıyım?bu durumda 8 yıl emekli sandığı primli ve 3 yıl ssk primli biri olarak 650 gün prim eksiğimi bir işletme kurup yeni yasaya göre tamamladığımda ,yada ssk ya istege baglı prim ödediğimde maaşım hangi esasa göre düzenlenecek?

ikincisi:ben memur iken bana ait olan bir işletmeyi kardeşim adına kaydettirdim(2003 yılı)ve bağkura kayıt yaptırmadık.Halen onun adına kayıtlıdır.Kardeşim 2007 yılında ssk lı olarak bir kurumda işe başladı.
soru 2: Bu durumda kardeşimin emekliliği sırasında karşısına geçmişe yönelik bağkur borcu çıkarmı,yoksa ssk lı olarak çalıştığı süreler ssk primi olarak korunurmu?bunun bir sakıncası olacaksa ve bu bagkur borcu ilerde prim olarak mahsup edilecekse o işletmenin kardeşim adına kapanışını verip geçmiş 5 yıl bagkur haklarından feragatmı istemeliyiz?işletmenin onun adına kalması uzun vadede sakıncalımıdır degilmidir?
Cevabınız için teşekkürler...
Saygılarımla...