İyi günler,

Yaklaşık sekiz ay,iki adet dizel jeneratöre sahip bir işletmede bu dizel jeneratör ve ekipmanlarının bakım onarım şefi olarak çalıştım.İşe başladığımda jeneratörlerin ana bakımları yapılıyordu.Bakımı yapan Servis Mühendisi raporunda:Jeneratörün bir parçasında henüz başlamış çatlaklar görüldüğünü ve bu parçanın en kısa zamanda değiştirilmesi gerektiğini yazdı.Bu parçanın olduğu bölümün periyodik bakıma alınması gereken zaman 12000 çalışma saati,ancak ilk kez 20000 çalışma saatinde bakım için alınmıştı.Durumu ve bu parçanın yenisinin takılması gerektiğini müdürüme anlattım.Müdürüm bu parçanın fiyatını sordu,bende ortalama 18000-20000 euro civarında olduğunu söyledim.Bunun üzerine çok pahalı olduğunu alınmayacağını söyledi ve konu orada kapandı.Bu konuşmalar sözlü olduğundan yazılı bir belge yok.O işletmeden ayrıldıktan üç ay sonra,bahsi geçen parçanın kırıldığını ve bu parçanın hareketli parçaya zarar verip 200000-250000 euro civarında bir zarara neden olduğunu duydum.Sorum şuu zarardan dolayı şirket beni suçlayıp bana karşı bir dava açabilirmi?

Saygılarımla