+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar

Sayın Hukuki.NET Kullanıcıları ve avukatları,

Yaklaşık 3 gün önce evimize 2 kişi gelip kaçak elektrik kontrolü için geldiler. Evde annem vardı. Kaçak elektrik kontrolü yapıldığında evde kaçak olduğunu farketmişler. Kullanmamıza rağmen nasıl gelir diye öfkelendik. Babama danışdığımda Evimize Gelen Elektrikçinin Kofradaki Hatları yanlış taktığını öğrendik. Ama elektrik görevlerilerinin yapabilecekleri birşey olmadığını söylediler. Her ay düzenli ödediğimiz elektrik faturalarımızda rağmen ( 100 YTL ) bize gelip bunu yapmaları çok zoruma gitti. Gözümüzün önünde kaçak elektrik tonlarca kullanan insanlar varken kullanmayan insanlara ceza yazmaları çok zoruma gitti ızgın:

Kanunen bizim yapabileceğimiz bir şey yokmudur ? Her ay yüzlerce ytl elektrik ödediğimiz ve aklımızdan bir an bile geçmeyen elektriği kaçak kullanmak ve böyle birşey başımıza geleceğini tahmin etmek bile istemedik..

Bir Elektrikçinin Hatası Yüzünden Bize Gelecek Cezayı Bekliyoruz. Maddi durumumuz o kadar kötü bir zamanda bu kötü davranışı sergilediler.

Allah korkusu ile yaşadığımız şu dünyada ; birilerinin evimize gelip kaçak kullanıyorsunuz demesi ve ceza kesmesi çok zorumuza gitti..

Şimdi Avukatlara Soruyorum Bizim Kanunen Yapabileceğimiz Birşey Yokmudur ? İtiraz Edemezmiyiz ? Aylık Faturalarımız mevcuttur. Ne Kadar Wolt Elektrik yaktığımız herşey ortada..

Gene bu elektrik davası işçi - işveren ilişkisi gibimi olacak... Her zaman işverenmi haklı olacak..

Lütfen Dilekçe Örneği varsa bana Özel mesaj olarak atmanızı hatta msn ilede görüşebileceğim yardımsever avukat arkadaşım veya özel bir insan olursa çok müteşekkir olacağımı sizlere iletmek isterim..

Yapmadığımız bir iş yüzünden yapılıyor gibi gösterilmemiz beni çok sinirlendirdi...

Ne yapmamız gerekiyor ? Biz bu şekil birşey yapmadık. Bir Elektrikçinin hatası yüzünden cezamı ödeyeceğiz şimdi

Kesin cevapları bekliyorum. İtiraz Dilekçesi örneği varsa PM ( özel mesaj / kişisel ileti ) olarakta alabilirim.

Saygılar

Cybokron Hukuki.NET Kullanıcısı
    İSTANBUL

Hukuki NET Güncel Haber

Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar konulu yargıtay kararı ara
    Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar !

Kofrada yapılan yanlış bağlantının tüketime etkisinin ne olduğunu bilmiyorum. Konu teknik bir konu görevlilerin tuttuğu tutanakta ne yazıldığı önemli. BU tutanağım tanık ile imzalanıp imzalamadığı, usule uygun tebliğ edilip edilmediği de çok önemli
    Dediğiniz gibi normal ve her an kanıtlanabilir sarfiyat ve makum kullanımınızın olması lehizedir. Ancak dediğim gibi, sizin iddia ettiğiniz kofra bağlantısındaki hatanın tüketime etkisini bilemiyorum.
    Ben ortalama tüketim düştüğü için kaçak kullanım iddia edilen bir başka davayı kazandım. ANcak bu dava ile yazdığınızın ilgisi yok. Benim davada tüketicinin su sarfiyatı ve telefon faturası dökümü ayrıca apatman yönetiminden alınan ikamet olmadığına dair belgede çok işe yaramıştı.
    Sizin olayınız bir avukat desteği olmadan çözülebilecek bir dava değil. Bu işin birde suç duyurusu bölümü var. Enerji hırsızlığı nedeni ile suç duyurunda bulunulması kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle gecikmeden bir avukat desteği alın derim.

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şimdi Elektrik Yetkilileri Evimize Geldiler, Babam geldiğinde onlar dışardaydı ancak şunu dediler " Maalesef yapabileceğimiz birşey yok git kime gidersen git , merkez cevizlibağda " gibi kelimeler sarfettiler.

Kaçak kullanmadık. Avukat tutarsak ne olur nasıl gelişir durum bilmiyoruz. Tüketici olarak zor durumdayız. Gerçek anlamda ne yapmamız gerekiyor. Kaç para ceza gelecek ?

İstanbul Esenyurtta Oturan Avukat Arkadaşımız var mı ? Zor Durumdayız. Faturalarımız Herşeyimiz var.

Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Sybokron
    Daha açık yazayım. Kaç para ceza geleceğide önemlidir belki ama asıl sorunu anlamadınız. Hırsızlıkla suçlanacak ve yargılanacaksınız.
    TCK Madde 142 Nitelikli hırsızlık;f) Elektrik enerjisi hakkında,
    İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur

Sanırım bu durum sizcede daha vahimdir.
    Yani hiçbir şey bilmeden size nasıl yardımcı olabiliriz ki?
    Tutanak diyorum, burada ne yazdığı bu tutanakta tanık olup olmadığı, size tebliğ edilip edilmediği herşey ama herşey önemli. Bu teknik bir konu yapılan yanlış bağlantının tüketime etkisi yok ise kaçak elektrik olmaz. UNutmayın ki en büyük kaçak saata giren kabloların bağlantısını değiştirerek yapılıyor. Sizin ki hangi niteliktebunu nereden bileceğiz ki? Kaçak kullanım ile ilgili bir tutanak olduğunu siz söylüyorsunuz. Ne yazdılar bunu sizde bilmiyorsunuz.
    Bu işler teknik bilirkişi işidir.
    Bunları size bir avukattan başkası sağlayamaz.
    Alt sınırı 2 yıl olan bir suçtan yargılanma ihtimaliniz daha önemli değil mi?
    Tedaş son zamanlarda aynı zamanda bu şikayetide yapıyor.
    Konu Phantom of law tarafından (24-11-2008 Saat 21:13:41 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Doğru Diyorsunuz. Avukat bulmam gerekiyor. Bu konuyu aydınlığa çıkartmamız gerekiyor.

İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Buna benzer bir durumla babamda karşı karşıya kaldı tedaşla başetmek mümkün gibi görülmüyor ne yaparsan yap onların sözlü beyanı ve tutanakları kanıt sayılıyor abonenin tesbit tutanağıyla suçu sabitleşiyor sanki en azından adli mercilerin zihinlerinde bunları dava gören abonelerçok iyi bilir sonrası zaten herkesce malum sicil aldığına mı üzülürsün ödediğin cezaya mı bizim davamız devam ediyor sonuna kadar uğraşacağız allah sanada kolaylık versin acaba bu gidişe dur demeyi düşünen bir yargı organımız yok mu insanların cebinden sadece para çıkmıyor kendisinin ve çocuklarının geleceğiyle oynanıyor(tedaş için bir önemi yok tabi çalışanı var dedi mi bitti keşifte çıkmasa bile düzeltme yapılmış diyor bilirkişi orda bitiyosun)

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

türkiyenin haline bak nedir bunlar yaaa nasıl böyle bir yanlış yapılır

İletiler
    648
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arrow Re: Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar

tedaşla sorunu aşamazsanız, sulh hukuk mahkemesinden bilirkişi tespiti isteyebilirsiniz, evi kontrol ederler, durumun elektrik sarfiyatına farkı olup olmayacağına bakarlar, haklıysanız tedaşa tekrar itirazda bulunursunuz, olmadı dava edersiniz

İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar

ikinci kez bilirkişi kontrol için geldi ilki sarfiyatın düşük olduğunu beyan etmişti tedaş kaçak olarak bildirdiği dönemdeki faturayı eksik gösteriyor buna istinaden bilirkişi kaçak sonrası dönemde fatura yükselmiştir bu evde kaçak vardır diye rapor tutuyor ancak o döneme ait faturanın eksik olduğununun ve bu nedenle kurulu gücün eksik çıktığını belgeleyen faturaların elimizde olduğunu mahkemeye dilekçeyle bildirdik tekrar keşif istedik ikinci keşiftede aynı fatura bilgileriyle yani eksik olan kaçak dönemi 2.8 sonraki 3.6 olarak tespit edildiğini saatin temiz olduğunu ama sarfiyatın yükseldiği için tedaşın tespitinin doğru evde sayaç dışı kaçak hat olduğunu beyan etmiş yani ikinci bilirkişinin elindeki dosyayada eksik olan fatura verilmiş elimizde bunun eksik olduğunu kanıtlayan ödendi makbuzlarımız mevcut artık daha ne yapabiliriz bilmiyorum kurulu güç normal olduğunu ispatlaya biliyoruz önümüze daha ne gibi engeller çıkar bilemiyorum sarfiyatın normal çıkması ispata yeterli mi acaba? yoksa yine ellerinde tutanak dışında birşey olmayan tedaş mı haklı çıkar bu kadar basit mi insanları suçlamak? tedaşın karşısında haklı çıkmak çok zor ama allah hepimizin yardımcısı olsun (tutanak ana kolondan kaçak hat çekmek diye tutulmuş)cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
    Konu ezelim tarafından (03-04-2009 Saat 00:08:39 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kullanmadığımız Halde Kaçak Elektrik Cezası Yazdılar

Alıntı ezelim rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ikinci kez bilirkişi kontrol için geldi ilki sarfiyatın düşük olduğunu beyan etmişti tedaş kaçak olarak bildirdiği dönemdeki faturayı eksik gösteriyor buna istinaden bilirkişi kaçak sonrası dönemde fatura yükselmiştir bu evde kaçak vardır diye rapor tutuyor ancak o döneme ait faturanın eksik olduğununun ve bu nedenle kurulu gücün eksik çıktığını belgeleyen faturaların elimizde olduğunu mahkemeye dilekçeyle bildirdik tekrar keşif istedik ikinci keşiftede aynı fatura bilgileriyle yani eksik olan kaçak dönemi 2.8 sonraki 3.6 olarak tespit edildiğini saatin temiz olduğunu ama sarfiyatın yükseldiği için tedaşın tespitinin doğru evde sayaç dışı kaçak hat olduğunu beyan etmiş yani ikinci bilirkişinin elindeki dosyayada eksik olan fatura verilmiş elimizde bunun eksik olduğunu kanıtlayan ödendi makbuzlarımız mevcut artık daha ne yapabiliriz bilmiyorum kurulu güç normal olduğunu ispatlaya biliyoruz önümüze daha ne gibi engeller çıkar bilemiyorum sarfiyatın normal çıkması ispata yeterli mi acaba? yoksa yine ellerinde tutanak dışında birşey olmayan tedaş mı haklı çıkar bu kadar basit mi insanları suçlamak? tedaşın karşısında haklı çıkmak çok zor ama allah hepimizin yardımcısı olsun (tutanak ana kolondan kaçak hat çekmek diye tutulmuş)cevap verirseniz sevinirim teşekkürler.
    bizim mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması olarak sonuçlandı bu kadar haklı belgemiz varken yinede beraat verilmedi bu karara itiraz ettik bakalım bize ne karar gelecek 1 ay oldu itiraz yapılalı ne zaman cevap gelir bilmiyorum ama sonucu sizlerle paylaşacağım tedaş bu korkmuyorda değilim umarım daha kötü bir kararla dönmez

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kaçak elektrik cezasına itiraz dilekçesi

http:www.hukuki.netshowthread.php48462-Kullanmadigimiz-Halde-Kacak-Elektrik-Cezasi-Yazdilar

kaçak elektrik cezasına itiraz

kaçak elektrik para cezası ne kadar

kaçak elektrik cezasina itirazkacak elk kullanma cezasicevizlibag elektirik itirazetas elektrik cezalarikacak elektrige itirazkaçak elektrik cezası itirazcevizlibağ itiraz dilekcesikaçak elektrik cezasına itiraz dilekçesi örneğikacak elektrik itirazlari kabul edilir mikacak elektrik kullanma cezasi iptali nasil oluralektirik.dilekce.kacak.cezabedas dilekce kacak elektrikbedas kacak servisi dilekcekacak elektrik itrazlari nasil yazilirelektrik cezasitedasa dilekce nasil yazilirkacak elektrik kullanima itiraztedas kAcak elektrik ceza itirazkacak elektrik itirazlari nereye yapilirtutanak tutularak kacak elk kullanmanin cezasi nekadarkacak elektrik olmadigi halde kacak cezasi
Forum