Merhabalar,
hayatımda ilk kez yolum Adliye Sarayı'na düşmek zorunda kaldı bugün. Ve ilk kez adalate olan güvenimin sarsıldığı günde bugün.
Suç duyurusunda bulunmak için uygun bir dilekçeyi süslü sözlerle süsleyip durumu anlattım dilekçemde. Saat 16:53 te Sivas Adliyesi ne ulaştım ve memurların bulunduğu odaya girip durumumu anlattım. Memurlar mesainin bittiğini ve basvurumu nöbetçi savcının alacağını söyledirler. Tam o sırada odaya birisi girdi ve ne olduğunu sordu. Durumu izah ederken
" Bu saate mi kalınır " dedi.
Kendisine olayın daha 30 dakika önce geldiğini söyledim.
"Pazartesi gelin" dedi.
Ve bende her üniversite öğrencisinin diline dolanan bir sözcükle cümleye başladım
"HOCAM inanınki olayın aciliyeti var" deyince karşımdaki kişi kendisinin Cumhuriyet Savcısı olduğunu HOCA nın camide olduğunu bağırarak bana söyledi.
kendisinin makamında olmadığını üzerinde bir yaka kartında bunun yazmadığını ve yine kendisinin kendisini tanıtmadığını ki bunların hepsini yapsa bile ben sade bir vatandaş olarak yaşça benden büyük olan o kişiye abi, amca , hocam diye hitap edebileceğimi izah etmeye kalmadan işleme almayın karakola sevk edin dedi ve bağırmaya devam etti.
"Savcı bey özür dilerim " desemde "Savcı bey değil Sayın Savcım" diyeceksin dedi.
Adliye sarayında kapıdaki polis dahil memurlara bile "bu savcıyı nasıl ve kime şikayet edebilirim bu binanın bir idari amiri yokmudur" diye sorsam da bir cevap alamadım ve polis "sakin olun arkadaşlar gidin evinize sakinleşin pazartesi gelin" dedi ve bizi kibarca bina dışına çıkardı.
Şimdi ;
1. Savcı, Hakim hatta Orgeneral ve Cumhurbaşkanına Hocam Amca Dayı Abi demek yasadışımıdır.
2. Nöbetçi Savcı sadece sevk mi eder. benim derdimi dinlemek zorunda değil mi ?
3. Daha 3 gün önce vergi ödedim ve o kişi o vergi ile maaşını aldı zor durumda kalmış kişileri dinlemesi , aciliyeti olan bir olayı kesinlikle değerlerndirmesi gereken bir kişi koskoca anayasanın hangi maddesine dayanarak beni kovar?
4. Cumhuriyet i kuran Ulu Öderimizin yeni video görüntüleri yayınlandı halkla o kadar samimi bir çobanla bile iletişlm kuruyor, kimseyi küçümsemiyor kimseye bana "ulu önder " diyeceksiniz demiyor da Cumhuriyet Savcısı kim oluyorda ona Hocam dedim diye beni azarlıyor.
Sonuç ;
Adalete güvenmiyorum. Bundan sonra umarım adliye sarayındaki ilk ve son işim bu olur.
Bir savcıyı şikayet edebilecek bir kurum bulamadığımdan etsemde bir tek şahidim çıkmayacağını bilmemden dolayı çaresizlikle bir forum sitesine yazıyorum. Ben bu kadar aciz bir ülkede yaşıyorum.
Üniversite rektörüne bile HOCAM şeklinde hitap ediyorum ama savcı dan azar işitiyorum.
Kendi hukuk sisteminin uygulanışında hukuk dışı davranışların olduğu bir kuruma güvenmemi ve o kurumun doğru düzgün işleyeceğine bu saatten sonra beni kim inandıracak bilmiyorum.
Lozan'da doktora yaptıktan sonra Atatürk tarafından "Hukuk Reformu yapmakla" görevlendirilen Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, savcılar için "Cumhuriyet Savcısı" unvanının isim babasıdır.
Ata'nın huzurunda "Hukuk Reformu" için beyin fırtınası yapılırken, Bozkurt'un beyninde şimşekler çakar: "Neden sadece savcılara Cumhuriyet Savcısı denilir?
Cumhuriyet Başbakanı, Cumhuriyet Bakanı, Cumhuriyet Müsteşarı, Cumhuriyet Valisi, Cumhuriyet Büyükelçisi olmuyor da, neden Cumhuriyet Savcısı?
Savcılara neden bu imtiyaz (ayrıcalık)?
Atatürk, Bozkurt'a, "Ne diyorsun?" diye sorar.
Bozkurt'un cevabı çok net olur: "Çünkü öyle zaman olur ki, cumhuriyeti korumak için başbakandan, bakandan, müsteşardan, validen, büyükelçiden bile hesap sormak gerekebilir. İşte o Cumhuriyet Savcısı'dır."
Atatürk, gülümseyerek hoşnut kaldığını belli eder.
"Devam et Bozkurt" der.
Cumhuriyet Savcısı'nın bu cumhuriyeti korumak ve kollamak yorumu hukuk reformuna ve Atatürk'ün yorumuna kadar uzanır.
Üniversite rektörüne hocam diye hitap edersiniz,orası üniversite,ve malesef hocam kelimesi dilimize en çok orada yerleşiyor, ama Cumhuriyet Savcısına hocam diye hitap edil(e)mez.
Yazıklarımı olayın doğrusu yanlışı için söylemiyorum, ama üslübunuz oldukça yalnış.
Konu nikon tarafından (22-11-2008 Saat 11:25:45 ) de değiştirilmiştir.
Üniversite rektörüne hocam diye hitap edersiniz,orası üniversite,ve malesef hocam kelimesi dilimize en çok orada yerleşiyor, ama Cumhuriyet Savcısına hocam diye hitap edil(e)mez.
Yazıklarımı olayın doğrusu yanlışı için söylemiyorum, ama üslübunuz oldukça yalnış.
Merhabalar
O zaman adalet bakanlığı illerde savcıları tanıtan broşürler bastırsın ve bu kişileri gördüğünüz yerde "sayın savcım" diye hitap ediniz desin. Ben o kişinin görevini bilmek zorunda değilim ki anlında yazmıyor, makamında değil adliye sarayında herkese sayın diyelim o zaman. Allah aşkına makam rütbe derdine düşmeyelim. O kişi bana hizmet etmek için orada bana hakaret etmek için değil. Suçluya bile rendice edici davranmak yasal değil ; ki ben suçlu olarak değil suç duyurusunda bulunmak için oradaydım.
Ben hala idda ediyorum bir savcıya, başbakana, cumhurbaşkanına abi amca beyfendi hocam demek gayet normal bir durum bu üslupta anormallik aramak bu halkın birbirine saygı göstermek için kullandığı hitap şekillerini bilmemek demek.
Beyfendi, Hanfendi bunlar olması gereken ve kullanılması gereken hitap biçimleridir,
Lakin amca, abi,hocam bunları kullanamazsınız, çok yalın düşünüyorsunuz,akrabalık ilişikiniz bulunmayan birine amca,abi denmeyeceği gibi,savcıya polise hakime, hocam da denmez,
Kanımca malesef ülkemizde en çok yapılan hatalardan birisi,misal her gün karşılaştığım bir şey olan;dolmuş a biniyorum,şöföre kaptan diye sıfat takıyor yolcular,
İyiniyet yada kötüniyet o kısmı ayrı ama herkese hissetdiğimiz şekilde sıfat takıp hitap etmek doğru bir yaklaşım olmaz.
Şahsen ben artık çevremde yada dışarıda, beyfendi hanfendi kelimesini artık duyamıyorum bile
Türkçemizde bunun gibi güzel sözcükler var, bunları kullanmaya biraz gayret etmek her zaman doğru bir yaklaşım olur.
Saygılar
Konu nikon tarafından (22-11-2008 Saat 15:07:10 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Nikon hitap tarzı konusundaki açıklamasında son derece haklı. Ve yine kendisin de belirttiği gibi sadece savcılar için geçerli değil, minibüs şoförleri için de geçerli.
Ancak "C. savcısı kim dersen" başlıklı alıntısını anlamakta zorlandım. C. Savcısının kim olduğu konusunda şüphe yok. Ancak C. Savcısı x bey ya da sayın savcı hakkında şüphe var. Yani kavram olmaktan çıkıp ete kemiğe büründüğü zaman sorun var ki konuyu açanın şikayeti de bu yönde. Yani savcıların yetkisinin sınırlarından ve nereye kadar uzandığından şikayet etmiyor. Benim kanaatim bahsedilen anekdotta bahsedilen o geniş ve ağır sorumluluk çerçevesini kişisel bilgi, beceri, yetenek ve deneyimleriyle doldurmakta zorlanan savcıların az sayıda olmadığı yönünde. Müfettişlerde de sık görülen bu meslek hastalığına tutulmaları aynı şekilde seyrek görülen bir durum değil. Aksi halde bir savcının uğradığı bir haksızlık nedeniyle kendisine başvurmaya çalışan bir vatandaşı -her ne sebeple olursa olsun- azarlaması ve daha da vahimi şikayetinin bu davranışı nedeniyle işleme alınamamış olmasının sırf gücü yettiği için bir adamın karısına fiziksel veya psikolojik şiddet uygulamasından ne farkı var ?
Hukukçu olmayan ve bugüne kadar mahkeme veya savcılarla işi olmamış 45 yaşında biri olarak savcı ve hakimliğe atanmak için -diğer koşulların yanı sıra- en az 5 yıl avukatlık yapmış olma şartı getirilmesinin bu sorunları aşmaya yardımcı olacağını düşünüyorum.
Konu Necropolis tarafından (23-11-2008 Saat 12:09:07 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba,
Savcılar millete hizmet etmek zorundadır. Birisi hocam dedi diye savcı hoca olmaz. Ya bir yaşlı amca gelse, savcıya halk dilinde "oğlum" veya "yavrum" dese suçlu mu olacak. Kelimelere takılmayalım. Belliki o savcı birine kızmış o arkadaş da o ana denk gelmiş.
Saygılar
Resmi Kurum'a resmi bir başvuru için gidiyorsunuz. Memuruna, polisine "Memur Bey"; savcısına "Savcı Bey"; hakimine de "Hakim Bey"; yazı işleri müdürüne de "Müdür Bey" diyeceksiniz tabiki. Bakkaldan ekmek almıyorsunuz sonuçta. Sizi hitap konusunda haklı görmek mümkün değildir.
Haklı olup olmadığınız hakkında yorum yapmayacağım. Ama bu durumda şikayet edeceğiniz merci Adalet Bakanlığıdır.Adalet Bakanlığına şikayet edebilirsiniz.
Resmi Kurum'a resmi bir başvuru için gidiyorsunuz. Memuruna, polisine "Memur Bey"; savcısına "Savcı Bey"; hakimine de "Hakim Bey"; yazı işleri müdürüne de "Müdür Bey" diyeceksiniz tabiki. Bakkaldan ekmek almıyorsunuz sonuçta. Sizi hitap konusunda haklı görmek mümkün değildir.
Hitap konusunda fikrimi yukarıda yazmıştım. Tuhaf olan bu olayın içinden yorum yapmayı gerektiren tek kısım olarak hitap tarzını seçmiş olmanız. O zaman devam edelim. Sayın savcı veya savcı bey yerine "hocam" demek suç mudur ? Tartışılabilir derseniz ilgili savcı kızdığına göre kendince suç olarak görüyor. Suçlu bir vatandaşa yapılacak uygulama nedir ? Azarlamak mı ? Bence sorun burada.
Hastanelerde kaç kişinin doktorlara "doktor" şeklinde müstehzi hitapta bulunduğunu tahmin edemezsiniz. Eğer o doktorlar bu hastaları azarlayıp bu savcının yaptığı gibi kendilerine gelme sebebini bir yana bıraksalardı vahim sonuçlar ortaya çıkardı. Malum ya onlarda bakkaldan ekmek almıyor.
Önemli olan şu bence; savcı biraz bozulup, kızsa -ki bu bizim kültürümüzde vardır diyebiliriz- akabinde de vatandaşın şikayetiyle ilgilenseydi burada bir konu başlığında bunu tartışıyor olmazdık.
Mesai saati bitmemişse ve Cumhuriyet savcısı şikayeti almamışsa buna karşı denilecek birşey yoktur. Zaten bu yanlıştır. O sebeple buna değinme gereği duymadım. Hitap konusunda ise yanılıyorsunuz. Elbette resmi bir kurumdaysanız, resmi bir işlem yapıyorsanız resmi olarak hitapta bulunmalısınız. Olması gereken budur.
,
savcılık nöbeti,
ankara nobetci savci,
ankara nöbetçi savcılık telefon,
nobetçi savcı nerelerde bulunur,
nobetci savcı ne iş yapar,
vatandasin sikayetini almayan polis memurlarini kime sikayet edebiliriz,
çorum nöbetçi savcı tel no,
eskişehir n9betçi savcilik,
nobetci savcilar ne zamana kadar acik,
nobetci savci tahkikat yapar mi,
c. savciligi gece acikmidir,
nobetci hakim cumartesi,
nobetci savci nerede bulunur,
pazar gunu nobetci savci ne zaman gelir,
nöbetçı savcılık,
nobetci cumhuriyet savciligi,
Nobetci savci yok,
cumhuriyet savcilarin isi nedir
Merhaba 3 yıl 4 ay hapis cezası aldım. Istanbul nöbetçi mahkemeye istinaf dilekçemi verdim Ankara 7 ağıra gidicek ama e devlette bişey görünmüyor ve...
öncelikle tüm site halkının yeni yılını kutlarım. görev yaptığım valilikte son bir kaç aydır nöbetçi memurluğu adı altında sadece valilik personeline...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku