+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.
    İletiler
    59
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kredi kartından kurtulmanın yolları (benim fikrim)

Aklıma geldikçe yenilerini eklicem.

1:
    toplam borç tutarını ödeyemeceğinizi banka memuruyla görüşün,en az 1 kefil bulun(yani bulun başka dicem yok basit usul vergiye tabi olmayacak);unutmayın banka ısrar edicektir.böyle olmaz diye eşinizi götürün en azından üzüntünüzü eşinizle belirtin maaşınızdan başka gelirinizin olmadığını söyleyin;banka memuru başınızdan savmayı işi oldunuğunu söyleyecektir ama siz bastırın olmassa;o zaman direk banka müdürüne gidin;derdinizi anlatın sakın üstünüz dağınık gitmeyin;kravatlı düzgün giyinin yanlız cep telefonlarınızı kapatıneğer cep telefonunuz degeri 150 ytl üstüyse ki banka müdürü görücek o zaman yapacak bir şey yok;banka müdürüne her şeyi anlatın 10 bin ytl lik asgari tutarın yüzde yirmisi si olan 2 bin ytl yi ödeyemediğinizi ama en az ayda 750 ytl ödiyebileceğinizi 1 kefiliniz oldunu söyleyeyin,
    2.70 faizle taksidlendirme yapılsa;

Talep Edilen Kredi Miktarı : 10.000,00 YTL
    Vade : 18 ay
    Aylık Ödeme : 748,65 YTL
    Faiz Oranı : % 2,79 (vergi dahil % 3,3)

toplam geri ödenecek tutar:13 bin 500 tl

ama şimdi diyeceksinizki 3500 bin faiz cok yapacak bir şey yok kabulenceksiniz,
    en azından ayda 2000 ödeyeceğinize 750 ödiyeceksiniz.

ve bunu başarırsanız hayatta kalırsınız,bu birinci olay ben bunu başardım;

2ci formulde görüşmek üzere,
    (dikkat eger başka fikirleriniz varsa burada toplayalım paylaşalım krizi asıl biz teget gecelim)

saygılar

--------------------
    2redi kartından nakit hiç bir zaman çekmeyin diyelim 1000 ytl mi lazım 1000 ytl lik taksidle altın alın hatta kuyumcuya gidin altında almayın 12 aya böldürün
    örnek:
    5.800 ytl altın alınırsa
    12 ay
    aylık taksidi 488 ytl ediyor tahminen

elinize tabiki net gecmiyor buyuk bir ihtimal ile kuyumcu yuzde on komisyon dicek sizde yuzde beş te kalmaya ikna edin
    yüzde on nasıl ister eger altını alırsanız ister
    altını almayıp sadece para alırsanız yuzde 5 te ikna olur

tabi yuzde 5 i :300 ytl kusur ediyor onada kabulenceksiniz zaten banka size kredi verse en az 270 ytl kesiyor yok fon yok vergi yok sigorta vs.

saygılar
    -------------------
    3redi kartından akrabınızda dahil olmak üzere kesinlikle para vermeyin;

para verdiğinizi düşünün ondan paranızı almak için aylarca ugrasacaksınız sonunda para vermeden kavgalı olacaksınız;
    para vermediğinizi düşünün akrabanız-arkadaşınız sadce size küsecek en azından bayramda barışacaksınız vermediğiniz içinde şanslı olacaksınız;

saygılar

--------------------

4redi kartından nakit degilde avans taksidli kartlar var 2.39 faizli onlarla taksidlendirip alın

saygılar

--------------------

5: kartınızın limitini kimseye söylemeyiniz.

--------------------

6.Borcunuzu kapatmak için anne ve babanınız emekli maaşının 10 misli kredi veren bankalardan cekmeyiniz,zira yaşlılar borcuna sadık olduklarından cektiğiniz kredinin 1 taksidini ödeyemezseniz aile faciası olabilir.

-------------------
    7.Yuksek faizli veren kişileren uzak durun,

Hukuki NET Güncel Haber

Kredi kartından kurtulmanın yolları (benim fikrim) konulu yargıtay kararı ara
    Kredi kartından kurtulmanın yolları (benim fikrim) konulu hukuk haber
    Konu erol37 tarafından (21-11-2008 Saat 21:14:47 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi kartından kurtulmanın yolları (benim fikrim)

Erol bey bende bir iki şey ekleyeyim;

1:en azından üzüntünüzü eşinizle belirtin maaşınızdan başka gelirinizin olmadığını söyleyin;banka memuru başınızdan savmayı işi oldunuğunu söyleyecektir ama siz bastırın olmassa;o zaman direk banka müdürüne gidin;derdinizi anlatın sakın üstünüz dağınık gitmeyin;kravatlı düzgün giyinin yanlız cep telefonlarınızı kapatıneğer cep telefonunuz degeri 150 ytl üstüyse ki banka müdürü görücek o zaman yapacak bir şey yok;banka müdürüne her şeyi anlatın 10 bin ytl lik asgari tutarın yüzde yirmisi si olan 2 bin ytl yi ödeyemediğinizi ama en az ayda 750 ytl ödiyebileceğinizi 1 kefiliniz oldunu söyleyin.

Bu maddeye ilaveten, cep telefonunuzu hemen satıp hem aylık cep telefonu faturasını yokedin, hem de bu gelen parayıda borcunuzdan hemen düşmesi için bankaya ödeyin.

Aslında benim tek bir önerim var, tüm bu kredi kartı başlıklarında hep aynı şeyi yazıyorum,
    Hesabımızı bilelim. Kendimiz hakkında hoşumuza gitmesede realist olalım. Çapımızı bilelim. Lükse kapılmayalım. Bir başkası için sıradan olan bir masraf bizim için lüks ise, bunun özdeğerlendirmesini kendimiz yapalım, sonra sıkıntı içine düşüp bunu bankalara yada başka alacaklı kurumlara yaptırtmayalım.
    Her zaman bahane vardır ama gelirimizle giderimizi mutlaka dengeleyelim, hatta gelirimizden az olmasını sağlayalım. Bunun için gerekiyorsa cep telefonumuzu atalım, gerekiyorsa ev telefonunu kapattıralım gerekiyorsa internete girmeyelim. Ha gelirimiz artıyorsa bunları ve aklıma gelmeyen bir sürü gider kalemini yine arttırarak hayatımıza ekleyelim.
    Her güzel şey insanlar içindir, hepimiz herşeye layığız ama ancak karşılayabileceğimiz kadar kazanca eriştiğimiz durumda.
    Unutmayalım;
    En zengin insan, gideri gelirinden az olan insandır.

İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

yanlış düşünüyon arkadaşım.akrabaya borç para vermeyinde ne demek.insanların kötü günlerinde destek olmuyacaksında ne zaman olucan.sen kendini bir derede boğuluyorken düşün ve elini uzatmışsın birilerinin seni kurtarmasını istiyon ama kıyıdakiler sana el uzatmıyor..şimdi borçlu insanların yerine koy kendini.tamam belki senin akrabaların sana destek olmamış olabilirler,ama diğer insanlarıda bu yanlışa teşvik etme.peygamber efendimiz bile sadaka,fitre verirken bile önce durumu kötü olan akrabanıza daha sonra komşunuza en son uzak olan ihtiyaç sahiplerine yardım edin demiş.bak bu forumda onlarca belki yüzlerce borçlu dara düşmüş insanlar var.

LÜTFEN....

SAYGILARIMLA..

Nerede
    Moskova
    İletiler
    1.568
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ödemeyin gitsin. Bankalar peşinizde koşar dururlar. Adresinizi başka bir eve taşıyın için de bir yatak bir dolap olan kapıcı dairesi gibi bir yere..Muhtara kaydınızı da yaptırın. Sigortasız çalışın.. Üstünüze de bir şey almayın. Ödemek isterseniz iki yıl sonra arayın bankayı..Bakın nasıl yumuşuyorlar.. 2000 YTL limitli karta iki yılda 19000YTL faiz işletmişlerdi. Böyle birisi için aradım banka avukatını 4500 YTL ye anlaştık...

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı 15520278 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    yanlış düşünüyon arkadaşım.akrabaya borç para vermeyinde ne demek.insanların kötü günlerinde destek olmuyacaksında ne zaman olucan.sen kendini bir derede boğuluyorken düşün ve elini uzatmışsın birilerinin seni kurtarmasını istiyon ama kıyıdakiler sana el uzatmıyor..şimdi borçlu insanların yerine koy kendini.tamam belki senin akrabaların sana destek olmamış olabilirler,ama diğer insanlarıda bu yanlışa teşvik etme.peygamber efendimiz bile sadaka,fitre verirken bile önce durumu kötü olan akrabanıza daha sonra komşunuza en son uzak olan ihtiyaç sahiplerine yardım edin demiş.bak bu forumda onlarca belki yüzlerce borçlu dara düşmüş insanlar var.

LÜTFEN....

SAYGILARIMLA..

Yanlış düşünmemiş siz yanlış okumuşsunuz..
    Cebinizdeki veya banka hesabınızdaki kendinize ait paradan borç vermeyin dememiş, borç vermek için kredi kartınızdan nakit çekmeyin demiş. Peygamber efendimizin söylediği sadaka fitre zekat vs. insanların kişisel servetlerinden verecekleri tutarlara aittir, kredi kartlarından borçlanacakları kendilerine ait olmayan kredilere ait değildir. Mesajları iyi okuyunuz.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öneriler güzel ama yazılan site bir hukuk sitesi.
    Doğal olarak verilen cevapların da hukuki yanıtlar olmasına özen gösterilmesi gerekmez mi?

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öneriler güzel ama yazılan site bir hukuk sitesi.
    Doğal olarak verilen cevapların da hukuki yanıtlar olmasına özen gösterilmesi gerekmez mi?
    Gerekir Erdoğan bey haklısınız, hukuki cevapları zaten sayın avukatlarımız eklemeli, haliyle biz hukukseverler olarak şahsi fikir eklemekten öteye gidemeyiz.
    Herhalde en doğru hukuki öneriler şunlar olabilir;
    1- hukuki.net deki avukat dostlara danışmadan hareket etmeyin
    2- yeterli gelmezse dosdoğru bir avukata başvurun arkanıza bankanın avukatları ile aynı lisanı konuşabilen bir profesyonel insanın desteğini alın

İletiler
    389
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Darda olana eğer elimizden geliyorsa yardım etmek en azından bir insanlık görevi. Fakat kredi kartındaki para bizim paramız değil, bir borçtur eğer çekersek. Faizinde işlediği bu borç parayla yardım yapılması mantıksız ve saçma geliyor bana.
    Yiende her ne şekilde olursa olsun eğer borç para veriliyorsa mutlaka karşı taraftan bir senet alınmalı derim. Zaten peygamber sünnetidir borcun bir şekilde belgelendirilmesi. İleride oluşacak ihtilafların, papaz olma durumlarının önüne geçilmiş olur böylelikle.

İletiler
    281
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kredi kartı konusunda ek bir kaç tavsiye

1. Ne olursa olsun nakit çekmeyin. Paranız yoksa ne yapmak durumundaysanız kredi kartından çekmeyerek te aynı şeyi yapın.
    2. Ne olursa olsun maaş yada aylık gelirinizin 2-3 katından yüksek bir limitli kart veya kartlar kombinasyonundan kaçın.
    3. Mümkünse tek bir kart kullanın, bazı nedenlerle şartsa en fazla 2 kart kullanın. Asla 3. bir kart edinmeyin. Hem hesaplarınızı kolay kontrol edebilirsiniz, hem boşuna kart üyelik ücretleri ödemezsiniz, hemde kart sayısı az olacağı için; çalışma potansieliniz yüksek görünecek, banka nezdinde prestijiniz artacak.
    4. Kart ekstrelerinizi excel gibi bir programla takip edin, bakın bakalım aydan aya nasıl bir harcama çizginiz var. Bazı aylarda bu çizgiyi aşağı çekme senaryoları düzenleyin, sanki bir strateji oyunu oynar gibi.
    5. Ekstrenizdeki farklı harcama kalemlerini ayrı ayrı toplayın, bakalım en çok hangi kaleme kredi kartı kullanıyorsunuz. Sizin ve ailenizin moralini en az bozarak, hayat standardınızı en hissedilmeyecek şekilde hangilerini düşürebilirsiniz, önden bir hesap kitap yapın. Onların üzerine gidin. (Ben şahsen bunu yaşadım, eşimle dışarıda yediğim akşam yemeklerinin toplamının aylık ekstremizde %40 lara vardığını gördüm, biraz programlama ve bir kaç ufak espri ile bu rakamı % 20 lere çektim. Bu da bütçemde bir anda ev faturalarımdan bir kaçının otomatik ödenmesi gibi pozitif bir sonuç oluşturdu.)
    6. Sakın ola çok zaruri değil ise, şu peşin fiyatına 3-5-7-10 olaylarından uzak durun. Bunlar müthiş tuzaklar, bir anda insanın hesabını kitabını alt üst ediveriyorlar.
    İnşallah önerilerim, bana olduğu gibi okuyan insanlara faydalı olur, saygılarımla sevgilerimle.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kredi kartından kurtulmanın yolları

kredi kartından kurtulma yollarıbankalardan kurtulmakkredi kartindan kurtulmakredi kartindan kurtulmakicralardan kurtulmanin yollaritazyik hapsinden kurtulma
Forum