Sayın yetkililer size bir dolandırıcılık hikayesi özetleyeceğim.Bu konuda tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Eşim Kayseri’de faaliyet gösteren küçük bir firmanın sahibi. Ağustos ayının sonları gibi adının Arif K. olduğunu söyleyen birisi cep telefonuyla arayıp Kırıkkale’de, Çelebi Okulu’na 27 bilgisayarlık bir bilgisayar sınıfı oluşturacaklarını söyledi ve bunun için teklif istedi. Finansmanın hayırsever Ankaralı işadamları tarafından karşılanacağını söyledi. Ödemenin de onlardan alınan çeklerle yapılacağını belirtti. Eşim teklif vermiş ve kabul edilmiş.Bunun üzerine 12.806 YTL tutarlı ve 5.310.YTL.tutarlı iki adet çek gelmiş.Eşim de çekleri kendi şubelerinden soruşturmuş. Çeklerin sağlam olduklarının onayını almış.Daha sonra telefonu arayıp bilgisayarları göndereceğini söylemiş. Çeklerin cirosunda Arif K. isimli kişinin T.C. kimlik numarası da varmış. İnternetten bu T.C. kimlik nolu kişiyi de araştırmış. Gerçek kişi olduğunu görmüş. Bunun üzerine bu şahısla tekrar telefonla görüşmüş. Köye kargonun gitmediğini ayrıca okul sırası gibi bazı materyallerinde okula bağış yapıldığını, bunların da Ankara’dan alınarak bilgisayarlarla birlikte okula nakliyesinin yapılacağını söylemiş. Bilgisayarları Kargokarla göndermemi, orada tanıdıklarının olduğunu ve daha hesaplı geleceğini söylemiş.O da 16.09.2008 tarihinde 27 takım bilgisayarı Kargokarla Ankara Şaşmaz şubesine, Arif K. adına faturalı olarak göndermiş. Bu arada iki adet çeki takasa vermiş. Bayram tatili için memleketime Bursa’ya gittik. 12.806.YTL tutarlı çeki de bankadan alıp yanında götürdü. Amacı bayramdan sonraki ilk Cuma günü bankalar açılacağı için çeki tahsil etmek ve oradan denk getirebilirse bir otomobil alıp ailecek arabamızla eve dönmekti. Çeki tahsil etmek amacı ile gitti. Görevli memur ona parayı verecekken çekte bir problem olduğunu, çekin takastan ödendiğini söylemiş. Orada beklerken polis memurları gelmiş.Çekin ikiz çek (Sahte) olduğunu söylemişler.Mali şubeye götürüp ifadesini almışlar. Orada ona çekteki yazıları Kriminal için yazdırmışlar, imzaları attırmışlar. Sonra nöbetçi savcıyla görüşüp onun emriyle serbest bırakmışlar.Adli işlem de böylece Bursa adliyesinde başlamış oldu. Sonra Kayseri’ye döndük. Dolandırıldığı telefonu kaç sefer aradı. Hep ulaşılamıyor kaydı. Dayanamayıp bu olayı araştırmak istedik.Ankara’ya gidip Arif K. isimli şahsı buldu. Böyle bir şeyden haberi olmadığını, olayla alakası olmadığını, kimliğini kaybettiğini söyledi. Malları Arif K. almadığına göre o zaman kim almış? Kargokar bir başkasına nasıl bu kadar bilgisayarı teslim etmiş? Çünkü biliyorum bana ufacık bir dosya bile gelse kimlik bilgilerimi alıyorlar.Ankara Kargokar Şaşmaz şubesine gitti. Malları kime teslim ettiklerini sordu ve teslim fişini istedi. Kimlik bilgisi almadan, imza karşılığı 18.116.YTL.tutarlı malı teslim ettiklerini söylediler. Bu fişe göre bilgisayarlar Arif K. adlı kişiye teslim edilmiş.Kargokar Şaşmaz Şubesi eşimin dolandırılmasına bilerek yada bilmeyerek aracı olmuştur. Eğer kargokar kimlik bilgisi alsaydı eşimi her kim dolandırdıysa malları teslim alamayacak, mallar iade edilecek dolayısıyla çekin sahte (ikiz çek) olması, tahsil edilememesi bizim için hiç önemli olmayacaktı.Maddi ve Manevi zarar görmeyecektik. Kargo gönderdiğim emtiayı alıcı olarak belirlediğim kişiye kimlik bilgilerini alaraktan teslim etmekle sorumludur. Fakat Kargokar Şaşmaz Şubesi bu sorumluluğunu yerine getirmeyerek bir başkasına (teslim fişine göre Arif K.) kimlik bilgisi almadan teslim etmiştir.
Bu nedenle Kargokar Şaşmaz Şubesi’ne zararın tazmini için dava açabilir miyiz, daha da önemlisi kazanabilir miyiz? Tecrüberinize göre yorumunuz nedir?Hangi mahkemeye dava açmalıyız?Yardımcı olursanız sevinirim.
Elbette kendiniz de açıp takip edebilirsiniz davayı.Ancak zaten büyük bir kaybınız varken,bir usul hatası nedeniyle daha büyük bir kayba uğrmamak için bir avukatla birlikte hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Elbette kendiniz de açıp takip edebilirsiniz davayı.Ancak zaten büyük bir kaybınız varken,bir usul hatası nedeniyle daha büyük bir kayba uğrmamak için bir avukatla birlikte hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Teşekkür ederim.Bu konuda emsal davlar var mı acaba, yani kazanma şansımız yüksek mi?
Geçmiş olsun,
Benim düşünceme göre Kargo firması kimlik kontrolü yapsaydıda bir şey değişmezdi. Neticede adam Çek bile çıkarttırdığına göre onunda bir çaresini bulurdu. Yinede sayın Freelander2'ni yazdığı gibi kargo sigortasına yönlenmeniz daha mantıklı.
Geçmiş olsun,
Benim düşünceme göre Kargo firması kimlik kontrolü yapsaydıda bir şey değişmezdi. Neticede adam Çek bile çıkarttırdığına göre onunda bir çaresini bulurdu. Yinede sayın Freelander2'ni yazdığı gibi kargo sigortasına yönlenmeniz daha mantıklı.
Ama yapmaması bizim için bir avantaj değil mi?Yani demek istediğim param gitmiş zaten.Kurtarabiliceğim tek yol da bu gözüküyor.Kuratarabilirsem tabii.Fikri olan var mı acaba?
1:Kargo kimliksiz teslim yapmaz ama küçük kargocular yapar ;
2.Kargo teslim olunurken sadece pc ler kırıldıysa tutanak tutturur sigorta öder;
3:Kargo teslimi sonuçta teslim edilmiş bu olay 3 kişinin arasına sıkışmış;
Yollayan-kargo şirketi-dolandırıcı
Kargo şirketi dicek ben teslim ettim beni ilgilendirmez,ama şahıs bilgilerini veremez savcı izni gerekir,sizin iş karışık...
Hayatımız o kadar sahte olduki;
Her yerde dolaşan mernis nolarımız,annemizin kızlık soyadları,
kapı kapı dolaşıp kart verenler yani hukuk bile önüne gecemiyor,dolandırıcılar bile son teknoloji ile calışıyor tak fişi bitir işi..
mesajı bidaha oku istersen, kimlik bilgisi yok kargonun.
teslim ettiği adamı beyan etmek zorunda ne savcısı ne alaka yani,
kargo burda %100 mesul, kimliksiz mal teslimi yapmış. (tabi gerçekten kimliksiz teslim ettiyse)
Ben hem sizin mesajına cevap verdim hem örnek verdim,kızmayın yaw ,Kargo şirketi alıcının kimliğini size ibraz etmez...bende etmezdim...arti sizde benim mesajımı okumamışssınız dedimki küçük kargocular teslim eder kimliksiz ,sonra kendi buroda toptan imzasını atar...
Kurallara göre zaten kimliksiz mal teslim etmez yaw;
Kargo firmasının geç teslimatından dolayı mağdur olduğum için tazminat davası açmak istiyorum. Ne yapmam gerekli? Önce Hakem Heyetinemi başvurmalıyım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku