Arkadaşlar,

Konu bir dernek defteri sayfasının farklı şekillerde çoğaltılması ile ilgili. Bildiğiniz üzere dernek defteri sayfaları noter tarafından her dönemin başında tasdikleniyor.

Sözkonusu derneğin yönetimi 14 Şubat tarihinde bir karar alıyor ve bunu deftere yazıyor. Daha sonra 30 Nisan tarihinde bir karar daha alıyor ve bu karara göre gidiyor 14 Şubat tarihindeki karar sayfasının üzerine bir ekleme gerçekleştiriyor. Daha sonra 6 Nisan tarihinde bir karar daha alarak, 14 Şubat tarihli karar sayfasının üzerine bir ekleme daha yapıyor.

Yapılan bu eklemelerin hiçbirisinde herhangi bir paraf yok.

Bu eklemeler sonucunda zaman içerisinde oluşmuş, noterden tasdikli bir sayfanın 3 kopyası ortaya çıkıyor. Değişik zamanlarda da bu 3 değişik suret bu dernek tarafından fotokopi ile çoğaltılıp kullanılıyor. kısacası piyasada dolaşan 3 tane farklı dernek karar sayfası sureti mevcut.

Şimdi sorum şu: Bu iş bir sahtecilik midir?

Ben kısıtlı hukuk bilgim ile durumu iki şey kıyaslayabiliyorum:
1. Bir şirket, yönetim kurulu kararı alarak bir avukata şirket adına noterden vekaletname çıkarsa, daha sonra da şirket kararı alıp, aynı vekaletname üzerine bir başka avukatın ismini ekleyebilir mi? Bu belge geçerli olur mu? Bu belgeyi kullanmaya kalksa şirket yönetimi suç işlemiş olur mu?
2. Bir şirket, şirket çeki kesip, daha sonra yönetim kararı ile çekin hamilinin yanına başka bir isim eklese, ama paraf etmese, suç işlemiş olur mu?

Bu durum hakkında yorumda bulunacak olan bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.