Askerliğin 12 ay yapılması çalışmaları Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Arkadaşlar yine bu sitede bir konuda okumuştum bir arkadaşımız askerliğin herkes için yani her eğitim seviyesi mezunu için 12 ay olacağının düşünüldüğünü yazmış ve bir kaç kişide tasdik etmişti böyle bir durumun varlığından...genelde askerlik ile ilgili söyletinlere pek itimat etmeyen birisi olarak ilk başta olmaz demiştim..ama bunu birkaç kişiden daha duyunca ve hatta gecen gün tecil için Asker Hastanesine muayene olmaya gittiğimde ordaki doktorla ayak üstü biraz sohbet ettim böyle bir duyum dan bahsettim oda evet böyle bir şey yapılmaya çalışıldıgını bizlerde duyuyoruz kısa dönemi kaldırıp herkes için tek bir süre gecerli olacakmıs diye bir söylenti var dedi bende fazla detaylı sormadım. sanınırım doktor muvazzaf değildi sadece askerliğini yapan genelcerrahi uzmanıydı tabipasteğmen olarak..sonucta mesleği askerlik olmayan biriside olacak olsa suan için birfiil TSK'nın içinde olan birinden duymak bence bu söylentinin dedikodudan ibaret olmadıgını gösteriyor..bu konuda %100 olmasada bigisi olan arkadaşlar var ise bizlerede aktarırlarsa seviniriz..
Re: Askerliğin 12 ay Aypılması Çalışmaları Hakkında Bilgisi Olan Varmı??
Evet şu aşamada sadece bir duyumdan ibaret ama bu duyumu birazda olsa ciddileştiren bu işin bizzat içinde olmamış insanlar tarafındanda olsa TSK bünyesinde görev yapan kişiler tarafından dillendirilmesidir(bir arkadaşta GATA 'da duydugunu söylemişti ilk olarak zaten) hali hazırda kısa dönemlerden TSK terörle mücadelede faydalanamıyor çünki operasyonlara genelde 3 aydan fazla acemi eğitimi alan uzun dönem askerlik yapanlar götürülüyor zaten Şehit haberlerini hatırlarsanız çoğu Şehit olan Arkadaşlar(Mekanları Cennet Olsun)en fazla 21 22 yaşlarında çünki kısa dönemlerin geneli 24-30 yaş arası oluyor ben daha rastlamadım kısa dönem askerlik yapanların arasında Şehit olanlara yanlış anlaşılmasın kimse istemez ister kısa ister uzun kimsenin Şehit olmasını..Bu ve buna benzer durumları üstüste koyduğumda bence birazda olsa bu haberin duyumdan ibaret olarak kalmayacağını gösteriyor kısa vadede olmasada..Mart ayında Yök başkanı buna benzer birşeyler söylemişti ama akabinde Yök yanlış algılamadan kaynaklanan bir anlaşılma diye konuyu kapatmaya çalışmıştı buda normal şu asamada böyle bir durum olsa bile TSK bunun konusulmasını istemez çünki hemen herkes askerlik yapmak için tecil bozdurmaya calışır..Bunu engellemek için ki böyle bir durum var ise bunu epey bir süre gizleyeceklerdir en azında yerel seçimler sonuna kadar siyasi iktidar böyle bir duruma gençlerin oy potansielini gözönünde bulundurarak olumlu bakmaz yüksek okul mezunlarını düşünmez ler ama nihayetinde yüksek okulların askerli süresinde top TSK da..
Askerlik süresi biz vatandaşların talepleri ile karar verilecek bir durum değil. Bildiğim kadarıyla, bulundurmamız gereken asker sayısı, ülkenin o anki durumu vs. koşullar da gözönüne alınarak hesaplanıyor.
Bana da kalsa keşke dünyada hiç savaş olmasa idi...
Arkadaşlar askerliğin 12 aya düşmesi belki sizin için çok olumlu bir haber olurdu ancak devlet açısından bunu şöyle anlatayım; sınırlarını koruyamamak, kırsal alanda güvenliğin sağlanamaması, daha fazla çaylak asker, dış ilişkilerde en önemli caydırıcı kozunu kaybetmesi vesaire..... Hepsinin kısası şuanki asker sayısı zaten yetersizken askerliği 3 ay daha kısaltmak hali hazırdaki her 5 askerden 1 ini terhis etmek demektir. Bu da her mangadan nerdeyse iki kişinin azalması yerlerine de kimsenin gelmemesi demektir. Bu askerliğini yapmamış kişiler için nöbet saatlerinin 2 saat daha uzaması 15 aya göre daha eziyetli geçecek bir 12 ay ve çok fazla sorumluluk alanı demektir. Bizim petrolümüz, altınımız, sanayimiz, dünyada rüştünü ispatlamış markalarımız yok; sadece üzerinde dikildiğimiz toprağımız var. Ben çok basite indirdim kendiniz karar verin.Saygılar...
Re: Askerliğin 12 ay Aypılması Çalışmaları Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
mirabilis tşk ederim paylaşımların için ama dikkat etti isen kendi kendinle celişiyorsun aldıgım duyumda yada duyumlarda 6 aylık kısa dönem, dönemi kapanacak ve sadece tek bir süre olacak diye konusuluyor yani senin düşündüğün gibi hem kısadönem devam edecek hemde uzun dönem 3 ay kısalcak demiyoruzki..dikkat edersen 5ay10 gün ile 12 ay arasında 6ay20 gün var yani buda demektir ki..asker sayısı azalmayacak aksine artacak..zaten songünlerde kısadönemlerin de arasından şehit haberleri gelmeye başlayınca tepkiler seslendirilmeye baslandı 28 günlük acemi eğitimi ile terörle mücade edilirmi diye halböyleyken zaten tsk nın asker ishityacı en cok terör bölgelerinde oldugunu düşünürsek dogundaki kısadönemlerin suan için terörle mücadede etkin bir rol oynadıklarını söylemek bir yana operasyonlaRA dahi katılmıyorlar..bence üniversite mezunu askerlerin bir sekilde düşünce yapıları analiz etme yetenekleri ve perspektifleri daha gelişmiş oldugunu düşünürsek terörle mücadelede daha etkin rok oynamaları kacınılmazdır...100 yıl önce savaşlar belki bilek gücü iman gücü vatan sevgisi ile kazanılıyordu ama şimdi öyle değil...zaman teknoloji devri ve teknojiyi kullanabilecek beyinlerin devri..bunları üstüste koyarsak herkes için 12 ay olması kabul edilir ve desteklenebilir ama böyle bir kararın cıkması demek Aöf de okuyan erkek ögrenci sayısını en az yarısının azalması demek belkide daha fazla erkeklerin %99 u askerlik için aöf nin hem maddi hem manevi sıkıntısına katlanıyor yoksa kimin umurunda aöf..artı devlet hiçbir para harcamadan müthiş bir paralar kazanıyor bunlardan dolayı 12 ay yapılacak olması eger lisans mezunlarının lehine baska bir düzenleme yapılmadan cok zor..hiçbir hükümet hiç harcama yapmadan bukadar parayı kaybetmeyi göze alamaz yani askerliğin 12 ay olması Aöf yi bitirir...sadece emekliliklerine etki etsin diye memurlar okur okadar..Yani özet le cok zor...Zor oldugunun ve asparagas bir haber oldugunu bende düşünüyordum ilk başlarda üzerinde durmaya degmez diyede düşünüyordum ama muayene olmaya gittiğim asker hastanesindeki genelcerrahi uzmanı dr.'a aklıma gelmişken sorayım dedim ve sordum bende, yok öyle bişey nerden duydun demesini beklerken bizzat askerlik işlemleri için rapor imzalayan bir doktorun evet bizimde kulagımıza geliyor herkes için tek bir süre düşünüldüğü ama nekadar kesin birşey diyemem deyince acıkcası hem sasırdım hemde böyle birseyin olabilegini düşündüm sonucta bunu diyen uzman bir dr artı askere alma işlemlerinde söz sahibi olan biri velhasılı kelam haberin dogruluk payı kanatimce arttı..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku