Merhaba,
Aslında giden gitmiştir mantığıyla olaya yaklaşıyorum fakat hukuksal olarak aşağıdaki sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini merak ediyorum.Geçtiğimiz ay sadece 1 kış kirada geçirdiğim evimden ev sahibine 1 ay önceden bildirmiş bir halde çıktım.Kendisi de kirasında herhangi bir kesilme olmadan yeni kiracı buldu.

Ben evden çıkarken evsahibi gelmedi ve ben evden çıktıktan sonra halihazırda çalışan doğalgaz sobalarını kontrol için servis elemanlarını bakıma getirtmiş. Elemanlar 4 tane sobanın içindeki toplam değeri 20 ytl dahi olmayacak parçaların eksik olduğunu söylemiş ve parçaların piyasada tek başına bulunamayacağını, italyadan sistemin komple gelmesi gerektiğini söylemişler ve 450 ytl hesap çıkarmışlar. ben eve kontrole gittiğimde evdeki sobalarla oynanmıştı ve hatta bir tanesinin yanına, içinden çıkarttığı bahsettiğim parçayı koymuştu. ev sahipleri siparişi veriyorlar, 450 ytlye tüm sobaları yeniletiyorlar. yarısını dahi vermeye razı olduğumu söylememe rağmen kabul etmediler ve şimdi o masrafların tamamı çıkarılmış halde elime çok az miktarda bir depozito verecekler.

Ben vicdanen haksız olduklarını düşünüyorum ama hukuksal olarak durum nedir bilmiyorum?fikrinizi paylaşırsanız şimdiden teşekkür ederim.